Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2012 | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 26,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• sandroos

2758

• Doti

2120

• Emilia1991r

2246

• karolka84

3424

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Tussiiaa napisał(a):
Deira napisał(a):
Tusia, kupiłam na allegro różowego konika morskiego 😁 Ciekawa jestem, czy faktycznie jest w tak dobrym stanie, jak opisuje sprzedający 😉 A co do bólu brzucha to ja od godziny leżę w łóżku i zwijam się z bólu. Te skurcze doprowadzają mnie do szału, a nie chcę brać już nospy.

A kupowałaś od tego co ja Ci wysłałąm, czy znalazłaś jakiegoś innego sprzedającego? 😁
Ja już też nie chcę brać no-spy... A boli masakrycznie... Ehh

Skorzystałam z Twojej propozycji 🙂 Co prawda miałam pewne obawy, bo to jakaś chyba nowa osoba na allegro, bo nie ma komentarzy, no ale zobaczymy 🙂
Ja zaraz idę chyba wziąć ciepły prysznic na brzuch, bo nie wytrzymam... 🤢

• Mamusia
Mi sie strasznie chce spac, a zaraz ma u mnie byc kolezanka na pogaduchy 🤔

Nie dosc, ze do mnie rodzinka dzwoni i pyta czy rodze, to jeszcze w dwoch sklepach osiedlowych panie sprzedawczynie mnie wyhaczyly i sie pytaja kiedy rodze, bo juz brzuch taki wielki 😠 o sasiadkach nie wspomne... 😠

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
Mi sie strasznie chce spac, a zaraz ma u mnie byc kolezanka na pogaduchy 🤔

Nie dosc, ze do mnie rodzinka dzwoni i pyta czy rodze, to jeszcze w dwoch sklepach osiedlowych panie sprzedawczynie mnie wyhaczyly i sie pytaja kiedy rodze, bo juz brzuch taki wielki 😠 o sasiadkach nie wspomne... 😠

grono zainteresowanych 😁

w koncu doszedl ten router co bede miala internet w swoim laptopie 😁

• Mamusia
Mnie na szczęście też nie męczą pytaniami, czy już urodziłam. Zazwyczaj jak dzwonią, to raczej pierwsze pytanie brzmi "jak się czujesz". A to jest jeszcze do przyjęcia 🙂

Mixi, no to trzymamy kciukasy 😁 Może jutro rano mała Wiki będzie już po drugiej stronie brzuszka 😁

• Mamusia
hehe no ja tez nie mam prblemu z oczyszcaniem sie 😁 ale dzis zakupilam sobie czopki glicerynowe, zeby chociaz troszke przed porodem sie w domu wykupkac 🙂 bo na lewatywe domowa sie raczej nie zdecyduje - za bardzo sie cykam... 🤔 😁

Tusia u nas upal niemilosierny, a u moich rodzicow, 100 km od nas ulewa, burza i ciemnica na maksa, wiec moze i do nas dojdzie 🙂

• Mamusia
najbardziej to mnie tesc dzis dobil - pyta sie kiedy mam zamiar urodzic...jakby to ode mnie zalezalo kuźwa 😠 to mu powiedzialam, ze jego wnuczka sie jakos nie spieszy na swiat, na co on, "to moze połóż sie na brzuchu to ja wycisniesz"... 🤔 bardzo smieszne, mysli ze ja z przyjemnoscia taki ciezki brzuchol nosze... 😠

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
najbardziej to mnie tesc dzis dobil - pyta sie kiedy mam zamiar urodzic...jakby to ode mnie zalezalo kuźwa 😠 to mu powiedzialam, ze jego wnuczka sie jakos nie spieszy na swiat, na co on, "to moze połóż sie na brzuchu to ja wycisniesz"... 🤔 bardzo smieszne, mysli ze ja z przyjemnoscia taki ciezki brzuchol nosze... 😠

to się uśmiałam z tekstu " `to moze połóż sie na brzuchu to ja wycisniesz` " 🤪 🤪

• Mamusia
Karolka im wszystkim się wydaje że to wszystko od nas zależy kiedy dzidzie wyjdą 😮
dzisiaj jak codziennie teściowie do mnie dzwonili i dawali porady co mam robić żeby szybciej urodzić... ja do nich mówię, że martwić to się będe po 20.09 jak minie termin... bo jak narazie mały ma prawo sobie siedzieć 😁 ale to ich gnębienie zaczyna mnie nieźle denerwować ;/ zamiast zapytać jak sie czuje itp... to na dzień dobry witają mnie w słuchawce "i jak dzieje się coś?" 😠

• Mamusia
karolka84 napisał(a):

Hahaha, a co Ty jesteś jakaś tubka z pastą do zębów, że się Ciebie wyciska? 😁 😁 😁

Dziewczyny, zaczyna mi chodzić po głowie, by jednak kupić jakąś karuzelkę. Tak Mixi tu dziś pisała o tej karuzeli, że zaczynam myśleć, że to może nie jest zły pomysł. Tylko doradźcie, czy lepiej kupić taką tańszą, nakręcaną co gra i się kręci 3 minuty, czy wyłożyć kasę i kupić coś na baterie?

• Mamusia
Posiedziałam z dziećmi na dworze, wypiłam kawkę i głowa mi przeszła 🙂 ja się dziwię, że mnie boli a ciśnienie miałam 98/62..... 😮
My mamy zwykłą karuzelkę nakręcaną - synal dostał w prezencie od kogoś 🙂 Ale Małej zawiesiłam na szczebelkach łóżeczka taką zawieszkę do wózka, coś tego typu: http://allegro.pl/kolorowa-zawieszka-grzechotka-do-wozka-babyono-i2563365315.html i Laurka jak leży w łóżeczku to się wpatruje w to jak zaczarowana 🙂 Tylko zawiesiłam nie na szerokość łóżeczka a na jednym boku, zahaczyłam nad ochraniaczem żeby nie zjeżdżało za nisko 🙂

• Mamusia
Deira ja kupuje taką lepszą bo zależy mi właśnie na tych fajnych melodyjkach.
Ja chciałam z muzykąpoważną i odgłosami natury ,niestety to kosztuje.
Siostra mojego M kupiła swojej córce taką fajną , mała ma teraz 3 latka i na stoliczku u niej leży jeszcze to radyjko z muzyką i sobie sama włącza .
Nie mogę wkleić linka 😞

• Mamusia
Możesz sobie zobaczyć na allegro
-karuzela mała księżniczka - to jest tańsza
-karuzela rośnij z muzyką princess- ta droższa
[url=http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-mala-ksiezniczka-rosnij-z-muzyk-i2600805443.html][/url]
[url=http://allegro.pl/tiny-love-karuzela-mala-ksiezniczka-z-pilotem-i2622685788.html][/url]

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
ja juz ani no-spy, ani magnezu na skurcze i napinanie brzucha nie biore, bo nie ma sensu maskowac bólu a moze akurat cos sie zacznie dziac 🙂

jak zacznie się dziać na serio to no=spa ni kuta nie pomoże... mi gin kazała brać, bo po co się męczyć, skoro to do niczego nie doprowadzi...

• Mamusia
A jeszcze Wam nie pisałam... jak gadałam z położną tam gdzie do gina chodziłam całą ciążę to się cieszyła że już urodziłam bo mówi że ma już dość serdecznie. NFZ obciął im świadczenia i już nawet ciężarnych nowych nie przyjmują. To jest polityka prorodzinna w naszym kraju 🤢 z drugiej strony ciekawa jestem ile jest takich kobiet co specjalnie mówią, że prawdopodobnie są w ciąży a tak naprawdę nie są i nie chce im się czekać na termin.......

• Mamusia
Doti, fajny pomysł z tą zawieszką do wózka. Ja mam taką Canpolu z owieczkami i może też ją w ten sposób wykorzystam 😁 A temat NFZ i niedofinansowania kontraktów, niedoszacowania procedur medycznych, to temat rzeka i ja czarno to widzę w przyszłości. Ostatni przykład Centrum Zdrowia Matki i Dziecka, o którym ostatnio głośno w mediach. Szpitale to niestety nie fabryki ołówków, które mogą zarabiać na jakiejś produkcji. Nikt się nie liczy z tym, że jeśli zabieg kosztuje szpital 1000 zł a NFZ zwraca za niego 600 zł, to szpital skądś musi te 400 zł wziąć, żeby rachunek się zbilansował.
Ślicznie obie wyglądacie przed lapem 😁 Karmisz dalej "spod pachy"?

Inirtam, ja zrezygnowałam z nospy, bo ostatnio dużo jej brałam, a zbyt duże ilości mogą podobno negatywnie wpłynąć na odruch ssania u dziecka.

Mixi, śliczne te karuzele, ale faktycznie kosmiczne ceny 😮 Ale fakt, że ta "rośnij z muzyką" jest nieźle wypasiona 🙂 Mi się bardzo podoba Fisher Price, nieco uboższa, ale fajna wizualnie:
http://allegro.pl/fisher-price-karuzela-z-biciem-serca-n8849-gratis-i2608176735.html