Skocz do zawartości

Poronienia | Forum o ciąży

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,1 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

santadorota napisał:
Pozdrawiam Was Dziewczyny!
Ja mojego synka stracilam w 20 tyg.Ciezko to przezylam bo to byla moja pierwsza i wymarzona ciaza 😞 .Zalamalam sie bo caly swiat mi sie zawalil ale staralam sie wierzyc ze nastepnym razem bedzie lepiej.
Teraz jestem w ósmym tygodniu 😉 -jestem szczesliwa a jednak pelna obaw i strachu bo nie wiem co moge zrobic aby tym razem wszystko bylo dobrze.Po prostu czas pokarze a my musimy wierzyc ze kiedys sie uda 🙂 Pozdrawiam

Jesli moge zapytac co sie stalo??? bo 20sty tydzien to wydawaloby sie ze jest juz w miare bezpiecznie...Ech sama jestem w 21tyg i od 3dni mam bole jak na okres nawet nospa nie pomaga 😞 i oczywiscie juz zaczynam panikowac 😞 wizyte mam w sobote i juz tak bardzo nie moge sie jej doczekac!!!!!!!

• Mamusia
Ata moja mama poroniła 7 razy 😞 i to były dzieciaczki 5-6 miesiąc 😞 ale nie poddała się,zawsze mówiła że co jej nie zabije to ją wzmocni heh i w taki oto sposób doczekałam się pierwszego brata po 15 latach,a drugiego brata po 19 latach 🙂

Nie poddawaj się kochana 🙂 nie zawsze jest tak samo jak było 🙂

• Mamusia
Hej. Ja pierwsza moja ciaze przeszlam bez komplikacji,byla podrecznikowa.Druga zaczela sie super,zadnych boli brzucha,plecow,krwawien,nic. W 12 tyg na pierwszym USG spotkala mnie przykra niespodzianka,okazalo sie ze dzidzius sie nie rozwinal i musialam miec lyzeczkowanie 😞 Po zbiegu dlugo nie dostawalam miesiaczki wiec poszlam do lekarza,na wizycie okazalo sie ze znow jestem w ciazy. Nie wiedzialam czy cieszyc sie czy plakac bo nie doczekalam nawet pierwszego okresu.Ale na pierszwym USG w 5 tyg.wszystko bylo ok,serduszko bilo. Ja ze zgroza czekalam USG w 12 tyg.pamietajac ostatnie wydarzenia,kilka minut przedUSG serce mialam w gardle a lzy staly mi w oczach,czulam sie strasznie,obawialam sie powtorki dramatu. Ale na drugim USG zobaczylam pieknego,zdrowego dzidziusia i jego wspaniale bijace serduszko!!! Teraz jestem pelna dobrych mysli,oby wszystko zakonczylo sie pomyslnie 🙂

• Mamusia
MadzikM napisał:
Hej. Ja pierwsza moja ciaze przeszlam bez komplikacji,byla podrecznikowa.Druga zaczela sie super,zadnych boli brzucha,plecow,krwawien,nic. W 12 tyg na pierwszym USG spotkala mnie przykra niespodzianka,okazalo sie ze dzidzius sie nie rozwinal i musialam miec lyzeczkowanie 😞 Po zbiegu dlugo nie dostawalam miesiaczki wiec poszlam do lekarza,na wizycie okazalo sie ze znow jestem w ciazy. Nie wiedzialam czy cieszyc sie czy plakac bo nie doczekalam nawet pierwszego okresu.Ale na pierszwym USG w 5 tyg.wszystko bylo ok,serduszko bilo. Ja ze zgroza czekalam USG w 12 tyg.pamietajac ostatnie wydarzenia,kilka minut przedUSG serce mialam w gardle a lzy staly mi w oczach,czulam sie strasznie,obawialam sie powtorki dramatu. Ale na drugim USG zobaczylam pieknego,zdrowego dzidziusia i jego wspaniale bijace serduszko!!! Teraz jestem pelna dobrych mysli,oby wszystko zakonczylo sie pomyslnie 🙂

No to ładna niespodzianka 🙂
Trzymam kciuki za szczęśliwe rozwiązanie 😉

• Mamusia
MadzikM mocno trzymam za Ciebie kciuki.
Ja też poroniłam i teraz jestem w drugiej ciąży. Też cholernie sie bałam, szczególnie właśnie do 12 tc negatywne myśli i obawy nie chciały opuścić mojej głowy - ale... starałam się myśleć pozytywnie, choć każda wizyta u lekarza wywoływała u mnie niesamowity stres i strach, nie przestałam wierzyć, ze tym razem się uda.
Dzisiaj jestem właśnie po USG połówkowym. Mój malutki chłopczyk rozwija się prawidłowo, wszystkie wymiary są w porządku, serduszko też bije jak należy. Teraz jestem bardzo szczęśliwa, choć do rozwiązania jeszcze prawie drugie tyle, wierzę, że się uda i będzie ok.
Nie wolno się poddawać, trzeba wierzyć... i tego Ci życzę.

Pozdrawiam

• Mamusia
Małalena ciesze sie,ze u Ciebie wszystko dobrze oby do szczesliwego rozwiazania 🙂 Mnie przy nadziei trzymala mysl,ze przeciez urodzilam juz zdrowa corcie i moze nie ostatnia 🙂Najgorsze byly pierwsze tygodnie do USG w 12 tyg,teraz jak zobaczylam moja zdrowa dzidzie juz sie tak nie martwie. Pomagaly mi rowniez dobre slowa przyjaciol i znajomych 🙂 To wazne miec zyczliwych ludzi wokol siebie 😘

• Mamusia
Madzik bardzo mocno trzymamy kciuki za Was 🙂 i nie martw się kochana wszystko będzie dobrze 🙂 Ja pierwsze poroniłam a teraz jestem na końcówce,a tak jak u [b Małejleny były obawy,czy się nie powtórzy,czy wszystko będzie dobrze,no ale jest i mam nadzieję że u Nas wszystkich tak będzie 😉

• Mamusia
Heja pierdoły małe!! 🙃

Ja dzis po 29 dniach dostałam @ ajuż myslałam że się udało...jakąś taką nadzieje miałam wewnętrzną! a tu @ 😞 Szkoda!!! Za niedlugo rok minie!!! Chyba dlużej już nie czekam tylko pójde do innego lekarza może chcociaż jakieś badania mi zleci...bo ten kazał się starać i tyle. 🥴