Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Emma wszystkie wspieramy się jak tylko możemy 🙂 od razu jest jakoś tak raźniej 🙂 to moja pierwsza ciąża i muszę przyznać, że dzięki dziewczynom czuje się pewniej i zawsze dadzą mi jakąś super rade 🙂 no i się tak mocno nie stresuję 🙂

• Mamusia
Emma23 napisał(a):
Mdłości...moja zmora, dokuczają mi ciągle i wciąż...nijak nie umiem sobi z nimi poradzić, nic nie pomaga, ani migdały ani herbatki, wszytsko działa doraźnie, na 5 minut...macie jakieś naprawdęskuteczne sposoby?

Emma ja Ci zdradzę mój niezawodny sposób na mdłości. Nie jest może specjalnie zdrowy 🙂 ale mnie pomaga i to się liczy. Mam w lodowce spory zapasik pepsi coli w puszkach i kiedy napadają mnie mdlości, głównie popołudniu to wypijam parę łyków i przechodzi jak ręką odjął.

• Mamusia
agnesa napisał(a):
Emma23 napisał(a):
Mdłości...moja zmora, dokuczają mi ciągle i wciąż...nijak nie umiem sobi z nimi poradzić, nic nie pomaga, ani migdały ani herbatki, wszytsko działa doraźnie, na 5 minut...macie jakieś naprawdęskuteczne sposoby?

Emma ja Ci zdradzę mój niezawodny sposób na mdłości. Nie jest może specjalnie zdrowy 🙂 ale mnie pomaga i to się liczy. Mam w lodowce spory zapasik pepsi coli w puszkach i kiedy napadają mnie mdlości, głównie popołudniu to wypijam parę łyków i przechodzi jak ręką odjął.

naprawdę pomaga? Ja jak tylko wezmę łyka coli to mam rewolucje w brzuchu i wszystko podchodzi mi do góry przez te bąbelki 🤢

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
agnesa napisał(a):
Emma23 napisał(a):

naprawdę pomaga? Ja jak tylko wezmę łyka coli to mam rewolucje w brzuchu i wszystko podchodzi mi do góry przez te bąbelki 🤢

No właśnie chyba głównie pomagają mi te bąbelki 😁 bo jak sie już odrobinę wygazuje to nie
przełknę ani łyka 😁

• Mamusia
My, pierworódki chyba mamy gorzej, tzn bardziej wszystko przeżywamy, panikujemy i wogóle, bo nie wiemy czy coś jest normalne czy nie, bynajmniej ja tak mam. Cieszę się ogromnie z Dzidziusia, ale mam też przez to duży stres, czy mogę to, czy mogę tamto, czy dobrze, że tu boli a tu szczyka...Mam nadzieję, że za dziewięć miesięcy (już niecałe) będę się śmiać z tego wszystkiego i z mojej paniki

• Mamusia
agnesa trzymam kciuki za Twoje milimetry szczęścia 🙂 Daj znać jak było.

Emma23 zgadzam się z Tobą, że pierwsza ciąża powoduje lekką panikę, bo człowiek nic nie wie. Niby się rozmawia z lekarzem i wszystko jest jasne, a tylko zamykają sie drzwi gabinetu i pojawia się tysiąc kolejnych pytań 🙂 Ale razem damy radę 🙂

Mnie obecnie na mdłości pomagają pomarańcze i korniszonki 🙂 Pycha 🙂 A może znacie sprawdzone metody na wzdęcia?

• Mamusia
Powiem Wam ,że czy pierwsza ciąża czy kolejna to chyba za każdym razem są jakieś lęki i niepewności. Widzę teraz po sobie ,że pomimo ,że to moja druga ciąża to wcale taka wyluzowana nie jestem. I każda ciąża jest inna teraz mam zupełnie inne dolegliwości niż ostatnio.

• Mamusia
cześć dziewczyny kochane 😘 kilka dni mnie nie było a już mam takie zaległości 😮

przede wszystkim- Emma - witam Cię gorąco 😘

Agnesa i jak po wizycie, też się martwię dlaczego nic się nie odzywasz 🤨 mam nadzieję, że wszystko w porządku

• Mamusia
Hej 🙂
FIAnn właśnie zastanawiałam się czy u Ciebie wszystko dobrze bo zniknęłaś Nam na kilka dni. Jak się czujesz? Belen też się nie odzywa od tygodnia ciekawe co u Niej.
Agnesa się nie odzywa mam nadzieję ,że to z chwilowego braku czasu...Martwię się o Nią aż bałam się dzisiaj rano wejść na to forum 😞

• Mamusia
Cześć Dziewczyny, witaj FiAnn,
proszę Was ratujcie, obudziłam się rano i oczywiście pognałam siusiu jak zawsze i jużdrugi dzień jak robię siusiu to mnie piecze...ale tylko rano...później już nie. Mam tabletki na zapalenie pęcherza, ale oczyiwiście napsiane jest, że kontakt z lekarzem przed zażyciem, a do tego rano mam lekką biegunkę, ale też tylko rano po przebudzeniu,co robic? co myśleć? dodam, że pracuję, więc nie wstaję jak się wyśpię tylko po 5 jak zadzwoni budzik i zrywam się z łóżka...może to ma jakiś wpływ...pomóżcie

• Mamusia
Emma23 napisał(a):
Cześć Dziewczyny, witaj FiAnn,
proszę Was ratujcie, obudziłam się rano i oczywiście pognałam siusiu jak zawsze i jużdrugi dzień jak robię siusiu to mnie piecze...ale tylko rano...później już nie. Mam tabletki na zapalenie pęcherza, ale oczyiwiście napsiane jest, że kontakt z lekarzem przed zażyciem, a do tego rano mam lekką biegunkę, ale też tylko rano po przebudzeniu,co robic? co myśleć? dodam, że pracuję, więc nie wstaję jak się wyśpię tylko po 5 jak zadzwoni budzik i zrywam się z łóżka...może to ma jakiś wpływ...pomóżcie

Kurcze jeśli to zapalenie pęcherza to warto brac Urinal i Żuravit, lub żurawine w innej postaci. Na początku ciązy tez miałam problemy z drogami moczowymi, ale te tabletki bralam i teraz jest wszystko ok. Ale z ta biegunką to nie mam pojęcia... 😮

• Mamusia
Emma jedyne co Ci mogę doradzić to kontakt z lekarzem bo Ja tak nigdy nie miałam i nie wiem z czego może to wynikać ale obstawiam jakiś stan zapalny o co w ciąży bardzo łatwo. Tylko dziwne ,że z samego rana tylko Cię piecze a później już nie. Zapalenie pęcherza to raczej nie jest bo wtedy biegałabyś na siusiu co minutę i bolało by Cię przez cały dzień. Nie lecz się sama tylko zadzwoń do swojego ginekologa. A co do biegunki to gdzieś czytałam ,że w ciąży często tak jest ale o to też powinnaś zapytać.

• Mamusia
Zapalenie pęcherza to może nie, ale zapalenie dróg moczowych to może być, wtedy nie ma prawie objawów, przynajmniej tak było u mnie. Dopiero badania moczu wykryły to zapalenie. Larosa ma rację, najlepiej zgłosić się do swojego gina i ewentualnie zrobić badania moczu.