Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Uciekam na pocztę odebrać prezent dla męża póki jest jeszcze w pracy i zdążę schować 🙂 Coś mi się wydaje, że listonoszom nie chce się nosić wszystkich paczek 😠 Pomimo tego, że byłam cały czas w domu w piątek, miałam awizo w skrzynce.

• Mamusia
Nacudja tez tak mialam kilka razy z przesylkami 😠 lenie smierdzące 😠 Moj mąż na studiach dorabial sobie jako kurier w poczcie to wie jak to wyglada...

na fejsie Natalia umiescila fotke swojej malutkiej - rzeczywiscie ten rozszczep wargi nie jest chyba az taki duzy, cale szczescie 🙂
Ja tez zajadalam sie malinkami i nic mi sie nie stalo, a ta herbata z lisci malin to podobno na wywolanie ciazy, tak sie przynajmniej mowi, ale jak poczytalam sobie o niej, to wcale nie jest to udowodnione, ale za to dobry wplyw na macice ma 🙂

• Mamusia
Cześć Dziewczyny 🙂
Larosa świetny tort!!!! Ja bym musiała zrobić z autkiem Ferrari bo mój za piłką nie przepada ale za to formuła u nas króluje 🙂 Urodzinki obchodzi 2 listopada ale już mu zapowiedziałam, że w tym roku mu nic nie przyszykuję bo jak się mała urodzi i będzie miała tydzień może dwa to nie będę myślała o organizowaniu imprezy...
Ja mam w ogrodzie 3krzaki malin i prawie codziennie jem maliny, piję kompoty i zrobiłam sporo słoików soków i piję je z herbatką bo tak uwielbiam. I to już od ponad miesiąca i jakoś te malinki skurczy nie wywołują więc nie wiem czy to prawda....
A jeśli chodzi o przesyłki to słyszałam, że listonosze noszą tylko do pewnych wymiarów i wagi więc może stąd te avizo, może waga lub wymiar za duży 😞

• Mamusia
No to już przegięcie!!! 😠 Jak wychodziłam znalazłam kolejne awizo w skrzynce!!! Oczywiście jutro kolejny kurs na pocztę, bo jednocześnie się nie da 😠 Nie sądzę, żeby chodziło o wymiary i ciężar, bo to małe - mniej więcej wielkości i wagi książki.
Muszę się chyba wziąć za obiad. A mam takiego lenia dzisiaj. Nic mi się nie chce. Wmawiam sobie, że przez pogodę, bo tak sennie jakoś.

• Mamusia
Współczuję Wam tych bezsennych nocy 😞 Ja na szczęście przesypiam bez problemu całą noc z jedną malutką przerwą na siusiu 🙂 A co do pogody to rzeczywiście jakoś tak ciężko się dzisiaj funkcjonuje Ja też nie mam do niczego weny. Moje dziecko poszło spać ok 12.30 więc niedługo pewnie wstanie i trzeba mu będzie wykombinować jakiś obiadek.

• Mamusia
Na szczęście u mnie noce ostatnio lepsze. Raz na siku i skurczy nie ma, a i pospać do 9 się daje 🙂 Co niestety nie oznacza, że w dzień się tryska energią.
Z obiadami to najgorsze jest wymyślanie co zrobić. Potem wykonanie już jakoś pójdzie 😉

• Mamusia
Mi ostatnio też zaczyna brakować pomysłów na obiad a nie lubię często tego samego robić 😞 Ja to bm mogła cały czas jeść jakąś delikatną zupkę czy coś lekkiego na drugie danie. Ale mój musi mieć ziemniaczki, mięsko i surówkę bo inaczej się nie naje. No albo jeszcze coś z makaronem bo z niego taki makaroniarz hehe 😁 więc często też jakieś makaronowe zapiekanki wymyślam (tzn.w google wynajduje) 😁

• Mamusia
U mnie wlasnie nie ma reguly- wczoraj spalam cala noc do prawie 10, dzis nie moglam zasnac, jak juz mi sie udalo to ciagle sie budzilam, rano meza wzielo na rozmowe, ale na szczescie potem zasnelam i do 10, wiec chyba nad ranem i rano mam najlepszy sen.
Moj maz tez uwielbia mieso i racej bezmiesne obiady nie wchodza w gre, a bron boze cos na slodko 🤔

• Mamusia
Dziewczyny, maliny w jakiejkolwiek postaci nie mają złego wpływu na ciążę, wręcz przeciwnie - samo zdrowie 🙂 Ja się zajadałam malinami, piłam soki malinowe i w zasadzie przeziębiona byłam tylko raz w I trymestrze w lutym. A te właściwości dotyczące ułatwienia porodu to tylko i wyłącznie liście maliny mają.

Larosa, kapitalny ten piłkarski tort! 😁 Mój M byłby zachwycony, pod warunkiem, że barwy byłyby Arki Gdynia 😁 A Arka to chyba z Poznaniem trzyma? 🙂 Ja się tam nie znam, a piłką nożną to jedynie w czasie Euro 2012 jako tako się interesowałam 🙂

• Mamusia
Uffff umylam okna, zrobilam obiad....jestem wykonczona, dzis zaserwuje pulpety w sosie pieczarkowym, jutro bedzie to samo nie mam sily codziennie czegos wymyslac...moj M tez tylko mieso toleruje na obiad, wiec pomysly zaczynaja mi sie konczyc...
Danusia z tym rozszczepem to chyba sie jakas operacje robi, ale niespomplikowana, tak wiec nie jest tak strasznie 🙂
Deira musze sie zapytac swojego meza z kim Lech trzyma, bo tez sie nie orientuje 🙂

• Mamusia
Na szczęście ja z obiadami mam dowolność - mój mąż je wszystko i nawet jak jest mięso za często to marudzi 😁 Ale pomysły też mi się kończą, a nie lubię jeść w kółko tego samego. U mnie dziś frytki, koziołki z parówek i surówka, a jutro pieczarkowa. Co dalej pomyślę później 🙂

• Mamusia
No właśnie co to te koziołki bo też nie słyszała m takiej nazwy?? 🙂
Ja podam Wam przepis jak urozmaicić tradycyjny filet z kurczaka, może któraś skorzysta 🙂
malutka cebula,
pół małej czerwonej papryki,
3 pieczarki
Cebulę kroimy w drobną kosteczkę, i podsmażamy na patelni. Jak troszkę zmięknie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i paprykę i wszystko smażymy aż będzie miękkie.
Filet z kurczaka rozbijamy i standardowo jak schabowe moczymy w jajku i bułce i na patelnię.
Gdy jedna strona się zrobi to obracamy na drugą stronę i w na tą usmażoną nakładamy nasz farsz i przykrywamy plasterkiem sera.
I to tyle.... proste a zmienia naszego poczciwego klasycznego fileta w pyszne danie 🙂

• Mamusia
Jak natniecie końce parówek na 4 tak na długość 3 cm i włożycie na rozgrzany olej, to zaczną się wywijać jak rogi koziołków 🙂 To żadna fachowa nazwa - tak to się u mnie w domu nazywało 🙂
Mniej więcej takie coś 🙂
http://agattek.blox.pl/resource/parowkikoziolkitalerz.jpg
Ania fajna ta pierś - wypróbuję przepis 🙂
Mogłyśmy się wcześniej wymieniać pomysłami na obiad. O ile byłoby prościej z tym wymyślaniem 😁

• Mamusia
Nacudja fajnie te koziołki wyglądają 😁 natnę kiedyś w ten sposób. Ja zawsze parówki przekrajałam wzdłuż i one się w półksiężyce wywijały i z cebulką robiłam. Ale te Twoje wyglądają dużo fajniej 😁
Jak mi coś takiego szybkiego i dobrego wpadnie do głowy to będę podawała przepis 🙂