Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Fajnie sie ja podgladalo, ale ciagle jest w jakis dziwnych pozach, nogi to ma po mojej lewej stronie i tak juz od 2 tyg 🙂 ale macica jest na dobrej wysokosci, wiec mala jak sobie zazyczy to tez sie skieruje w inna strone 🙂 aaa i znow sie ladnie rozkraczyla, tak wiec juz 3 raz potwierdzona plec - pomylki byc nie moze 🙂 (mam nadzieje 😉 )

• Mamusia
Jeśli już tyle razy powiedzieli, że dziewczynka to chyba tak jest 🙂 trzymam kciuki 🙂
Ciężko mi sobie wyobrazić, jak nasze mamy nie miały ani razu usg, ani nie znały płci ani nas nie widywały...jejku ja to tylko od usg do usg odliczam dni 😜

• Mamusia
Może poprostu u lekarza takie wysokie wyszło, zmęczenie, nerwy, itd...w domu zawsze inaczej jak na spokojnie się mierzy 🙂
Też mierzę prawie codziennie :P tak poprostu dla własnego świętego spokoju, bo przed ciążą miałam wysokie i ostatnio jak lekarzowi o tym powiedziałam, to był ze mnie dumny 😁

• Mamusia
Karolka- cisnienie bardzo wysokie, ogranicz w diecie sol, no i ta anemia to tez niedobrze- sprobuj sie zdrowiej odzywiac- duzo warzyw, owocow, ryb, chudego miesa, polecam soczki z sokowirowki z marchewki, buraka, selera naciowego itp. Ja przed ciaza mialam anemie a odkad jestem w ciazy jak reka odjął- tylko ze zaczelam uwazac na to co jem. Codziennie pije sok z warzyw wyciskany- nie jest w smaku dobry ale da sie przezyc,a naprawde dziala 🙂 jedz tez malo a czesto, no i do odstawienia cola, kawa , herbata...

• Mamusia
danusia postaram sie zmienic diete na lepsza, ale co tu jesc, jak wszystkie warzywa i owoce sa pelne chemii? z miesem to samo 🤨 u mojej siostry wykryto kilka dni temu chloniaki, w calym organizmie i lekarz powiedzial, ze to wlasnie przez to wszystko co jemy... teraz czeka ja chemioterapia, cala rodzina jest zalamana 🤨 wiec co tu jesc, zeby bylo zdrowe????? nawet na ryneczku jak sie pytam czy w owocach jest chemia, to pani odpowiada, ze tak, ale tylko w dozwolonych ilosciach... malo pocieszajace...

• Mamusia
Witam 🙂 Chciałam sie dołączyć do rozmowy 🙂 widze że rozmawiacie na temat odżywiania... ja jakoś nie umie się przełamać na całkowicie zdrowe odżywianie... po zjedzeniu owoców po 2 minutach jestem głodna jak wilk... i zawsze rzucam sie na cos konkretnego... i coś czuje ze do konca ciąży przytyje z 20 kg:P Jak sie wogóle czujecie? pozdrawiam 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Heheh, no to troche duzo 🙂) Nie ma sie co nastawiac, tylko pilnowac 🙂

Karolka taka prawda, ze w tej chwili nie ma chyba ZDROWYCH produktow... a te ekologiczne cuda, to kogo na nie stac? Bysmy musieli same liscie wpieprzac jak to mowi Emilia 🙂
No, ale sa rzeczy ktore ewidentnie nam szkodza 😞

• Mamusia
no warzywa owoce najlepiej kupowac jednak na rynku niz w marketach, a najlepiej z jakiegos pewnego zrodla- ja np mam od mamy- mioeszka na wsi i ma roznosci 🙂 kupujue tez w sklepach ze zdrowa zywnoscia no ale tam rzeczywiscie jest drogo, ale ja wychodze z zalozenia ze wole zjesc mniej a czegos lepszego jakosciowo. Chemia jet wszedzie i tego nie unikniemy, ale w warzywach i tak jest tego duuzo mniej niz w daniach gotowych, napojach gazowanych itp. Soki z kartonow to sam cukier i ulepszacze wiec lepiej sobie zrobic samemu. Zelazo dobrze wchlania sie w towarzystwie wapnia- czyli np jak jesz szpinak to koniecznie z feta, mascarpone albo smietana.
Co do glodu to zeby go nie czuc trzeba umiejetnie laczyc skladniki wtedy czuje sie sytosc na dluzej, oczywiscie jak od czasu do czasu pozwolimy sobie na cos mega niezdrowego nic sie nie stanie- wszedzie trzeba zachowac zdrowy rozsadek 🙂

Cześć Dziewczyny, mam troszkę ciuszków używanych,ale w bardzo dobrym stanie dla chłopca. Jeśli, któraś Mama jest zainteresowana to proszę o wiadomość na priv,a wtedy podeślę zdjęcia. Nie chcę,żeby ciuszki leżały,więc co do ceny na pewno się dogadamy.

Pozdrawiam

• Mamusia
cześć mamuski 🙂 cos ostatnio bardzo tu cicho 😮
ja weekend mialam intensywny, przelecial, ze nawet nie wiem kiedy, no ale teraz i tak juz jestem na zwolnieniu, wiec dalej wypoczywam 🙂
dzis o 4 rano zbudzily mnie mocne kopniaki małej i trwaly jakos godzine - az mi sie niedlobrze zrobilo. Pierwszy raz brzuch mi skakał 🙂 niesamowite uczucie 😁

• Mamusia
Cześć Mamusie 🙂
Karolka gratuluję potwierdzenia dziewczynki. Ja już odliczam dni do mojego usg i może wreszcie się dowiem kto u mnie mieszka. Wszyscy na około wmawiają mi chłopca 🙂
Weekend zleciał jak zawsze za szybko, ale jeszcze 2 miesiące i będę miała weekend na okrągło 🙂
Coraz bardziej przeszkadza mi brzuch. Aż strach pomysleć, że będzie jeszcze większy 😉

• Mamusia
Cześć Kochane 🙂
Ostatnio tu bardzo cichutko 😞 Mi też już zaczął brzuch przeszkadzać - nie mogę się już dobrze na łóżku ułożyć i potrafię się przewracać 2 godziny z boku na bok zanim uda mi się usnąć 😞 Nie miałam ostatnio nastroju żeby coś pisać bo w zeszłym tygodniu mój tata nagle trafił do szpitala na operację. Ale już jest na szczęście lepiej jutro może go wypiszą nie mniej jednak czeka go bardzo długie leczenie 😞 Jak by tego było mało to w niedzielę przyjedzie do Nas rodzina z Australii na Euro. Aż mi się myśleć nie chce mój tata po operacji moja mama do południa w pracy mój mąż też i Ja z wielkim brzuchem i Mikołajkiem na ręku skacząca koło rodziny którą ledwo znam 😞 Po prostu super perspektywa 😞 A jak Wasze samopoczucie?
Karolka Ja też czuję ruchy mojego synka tylko na razie tak delikatnie nie są to jeszcze jakieś konkretne kopniaki. Może to drugie też będzie takie grzeczne jak Mikołajek bo On bardzo delikatnie się ruszał i nie kopał mnie bardzo żeby np. mnie coś bolało.

• Mamusia
Czesc larosa! Juz sie martwiłam co z Toba 😮
Wspolczuje Ci choroby taty, ja tez mam nieciekawa sytuacje w rodzinie, przez co mnóstwo stresow - tata dopiero co wychodzi z choroby, to teraz siostra bardzo chora, az sie plakac chce, no ale jestesmy wszyscy dobrej mysli... Grunt to pozytywne myslenie 🙂 Tak wiec trzymam kciuki za twojego tate, bedzie dobrze 😘
tej rodzinki na euro tez nie zazdroszcze, sam klopot na glowie bedziesz miala...