Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Własnie mialam dlugo oczekiwana rozmowe z przelozonymi na temat redukcji godzin pracy i nie wiem czy to ja jestem glupia czy oni. Powiedzieli, ze jesli bede musiala, to bede mogla sobie wyjsc wczesniej z pracy, byleby tylko robota byla zrobiona 😮 kuźwa ponad 2 tygodnie czekalam na odp,a tu odpowiedzieli mi nie na temat! nie o to sie ich pytalam 😠 chcialam codziennego ograniczenia godzin pracy a nie od czasu do czasu (w ogole nie wiem co oni rozumieją po dpojeciem "od czasu do czasu" 😮 )

• Mamusia
Karolka ja bym na Twoim miejscu szla na zwolnienie. Oni chyba mysla ze robia Ci laske! napewno jest w kodeksie pracy ze mozesz wychodzic w godzinach pracy do lekarza i na badania zwiazane z ciaza. Ograniczac czasu raczej nie maja obowiazku, a na ich dobra wole widac nie ma co liczyc...

• Mamusia
No wlasnie w kodekcie pracy jest napisane, ze ciezarna nie moze pracowac przed kompem wiecej niz 4 godz dziennie, no wiec ja chcialam ograniczenia pracy przed kompem, a nie wczesniejszego wychodzenia. jesli pracodawca nie moze dac mi innej pracy w zamian, to wtedy musi mnie puscic do domu. A oni nie maja jakiej pracy mi dac, bo wszystko co robie jest zwiazane z kompem i internetem. Wiec laski mi nie robia, ale nie o to mi chodzilo 😠

• Mamusia
Witam Mamusie 🙂
Dziewczyny macie prześliczne dzieciaczki 🙂
karolka faktycznie jeśli źle się czujesz i nie chcesz chodzić do pracy, to idź na zwolnienie. Zadowolona mama to zadowolony dzidziuś 🙂
Ale wczoraj straszyłyście tym porodem 😉 Ja się zastanawiam nad rodzeniem w wodzie. Z kolei nie przemawia do mnie do końca poród rodzinny. Z jednej strony chcialabym, żeby ktoś ze mną był, zapanował nad sytuacją gdy ja już nie dam rady (w sensie poprawności przeprowadzania operacji poród, niepodmienienia dziecka), a z drugiej nie wiem czy chcę, żeby mój mąż mnie taką oglądał. To jest kwestia do przedyskutowania u nas, zwłaszcza że moja połówka też ma mieszane uczucia.

• Mamusia
Nacudja ja bym mogla chodzic do pracy, ale ostatnio mamy caly czas nerwówke, wszystko mnie boli, a zwlaszcza podbrzusze od siedzenia w jednej pozycji, oczy mi łzawia a o bólu glowy nie wspomne...

Mój tez nie do konca jest przekonany o porodzie rodzinnym, ale ja juz teraz wiem, ze bedzie mi jego wsparcie potrzebne 🙂

• Mamusia
aha zapomnialam ze Ty w pracy siedzisz przy kompie caly czas! masz racje. Tym bardziej dziwi mnie postawa Twoich pracodawcow 😲 a nie moga oddelegowac Cie na inne stanowisko gdzie jest mniej pracy przy kompie???

Ja gdybym mogla rodzic naturalnie to tylko i wylacznie porod rodzinny. Spoko, mezczyzna stoi przy naszej glowie takze za duzo tam nie widzi, a zawsze jak bedzie potrzebne np znieczulenie predzej jego posluchaja niz wrzeszczaca kobiete.

Mysle ze bardziej beda sie liczyc w szpitalu z naszymi prawami gdy bedzie tam jakis "obserwator"

• Mamusia
Tak jest, tylko u nas duzo pracy jest raz na 3 miesiace, a tak to siedze i prawie nic nie mam do roboty (dlatego tak czesto jestem na naszym forum w tych godzinach). Zaproponowalam im , ze moge przeciez pracowac w domu jak bedzie nawal roboty, ale na to nie poszli, wolą zebym siedziala tu bezczynnie w swoich bólach...

• Mamusia
Dziwne to wszystko!!! Twoja propozycja powinna byc im na reke. Po co masz siedziec bezczynnie, a tak to zawsze bylabys w razie potrzeby dyspozycyjna. Lepsze to by bylo dla nich rozwiazanie niz jsk bys szla na zwolnienie bo wtedy o pomoc Cie nie moga prosic, tyle ze po miesiacu oni nie placa ani grosza tylko ZUS. Tak to jest jak szefami sa jakies stare bezdzietne baby 🥴

• Mamusia
Wiesz jak same tego nie przechodzily to moze nie rozumieja. Wszedzie sie mowi ze ciaza to nie choroba a normalny stan fizjologiczny. Tez tak myslalam do czasu az zaszlam w ciaze, w zyciu tak zle sie jeszcze nie czulam, nic mi sie nie chce robic i wogole. Moze nie zdaja sobie z tego sprawe albo uwazaja ze to Twoja prywatna sprawa.
Zmykam na chwile, musze isc do sklepu, a strasznie mi sie nie chce w taka pogode. Bede pozniej.