Skocz do zawartości

MAMUSIE PAZDZIERNIKOWE!!! | Forum o ciąży

belen

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nacudia- czyli jest wspolna plaszczyzna porozumienia 🙂 a co do cech to nie wiem bo kompletnie nie wiem co i jak , dopiero teraz patrze ze jestem koziorozcem,n ale co z tym sie wiaze nie wiem 🙂

Ja tez chetnie bym zrobila rudy, tylko mam ciemne wlosy wiec beda brzydkie odrosty, juz tak kiedys mialam tylko ze wtedy najpierw trzeba sciagac kolor z odrostow potem farba takze w moim przypadku to nie dobry pomysl. zreszta szybko wlosy mi rosna wiec musialabym to wdychac przynajmniej raz na miesiac, nie chce narazac dziecka, ale po ciazy chetnie sobie zrobie 🙂
Teraz mysle nad skroceniem wlosow tylko sie boje co wyjdzie...

Nic ide na jakies zakupy bo trzeba obiad zrobic 🥴

• Odpowiedzi 5,6 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja mam naturalny ciemny blond, więc w sumie nie mam problemu z żadnym kolorem. Ale po wielu próbach, odcieniach i kolorach najlepiej czuję się w rudym 🙂 I chyba zostanę też przy krótkich włosach. Zapuszczałam do ślubu, bo wymarzyłam sobie koka, a potem zaraz poleciałam do fryzjera i ścinałam na coraz krótsze. Nawet niedawno chciałam zapuścić, ale nie mam cierpliwości, bo przychodzi taki moment, że nie wiadomo jak te włosy ułożyć, żeby było dobrze.
A ja idę na poważną rozmowę z dyrekcją w sprawie skrócenia moich godzin pracy. Trzymajcie kciuki 🙂

• Mamusia
Nacudja ja jestem zodiakalną rybką i rzeczywiście chyba coś z romantyczki mam 🙂 Poza tym bardzo lubię malować, śpiewać (ale tylko mojemu synkowi ) 😉 więc jest we mnie też chyba odrobina artystycznej duszy a mówi się ,że ryby mają do tego predyspozycje więc chyba coś w tym jest 😉 W każdym bądź razie moje dzieci nie były planowane (moje dwie kochane wpadki) 😉 więc znaku zodiaku tym bardziej nie zaplanowałam. Uważam ,że to jakimi będą ludźmi zależy głównie od wychowania no i oczywiście od temperamentu z którym każdy z Nas się rodzi a na to już wpływu nie mamy 🙂

• Mamusia
Nacudja to super 🙂 Dwie godziny w pracy miniej to bardzo dużo. A do kiedy masz zamiar pracować?
Wracając do planowania dzieci to u Nas z Mikołajkiem było tak ,że po prostu przestaliśmy się zabezpieczać i stwierdziliśmy ,że co ma być to będzie. Ale nie siedziałam z kalendarzykiem i nie wyliczyłam sobie dni płodnych - w ciążę zaszłam dopiero po 6 miesiącach. A z drugą ciążą to był Nasz jedyny raz bez zabezpieczenia i tak wyszło ,że jest dzidzia 🙂

• Mamusia
Danusia na początku przeżyłam szok jak zobaczyłam dwie kreski na teście - wpadłam w panikę jak sobie poradzę z dwójką takich maluszków. Ale mój mąż się od razu bardzo ucieszył i zaczął mnie uspokajać ,że damy radę, moja mama obiecała ,że będzie Nam pomagać. Teraz już bardzo się cieszę i nie wyobrażam sobie ,że mogłoby być inaczej ale na początku byłam przerażona.

• Mamusia
nacudja to masz w porzadku pracodawce, bo u mnie tez to nie przeszlo 🤨 ale nie ma tego zlego... teraz mam lepiej 🙂
My tez przestalismy sie zabezpieczac jakos we wrzesniu i stwierdzilismy, ze co bedzie to bedzie no i prosze 🙂 dlugo nie czekalismy i to nawet bylo spore zaskoczenie, bo wg moich obliczen mialam wtedy dni nieplodne 😁

• Mamusia
Na pewno do wakacji, a potem zależy jakie będzie lato i jak się będę czuła. Ale teraz praca 6 godzin na pewno mniej mnie zmęczy niż 8 🙂
Ja próbowałam z tym kalendarzykiem tak na wyczucie, bo sobie można coś liczyć jak ma się regularne okresy, a ja miałam w cały świat. Do tego potem doszły wreszcie kompetentne wyniki badań, oczywiście złe, więc wszystko robiliśmy licząc na łut szczęścia. A w sumie zabezpieczać przestałam się po ślubie kościelnym (mamy różne daty kościelnego i cywilnego), więc prawie 3 lata temu.

• Mamusia
Widocznie użyłam dobrych argumentów 😉 Przecież mogłam mu donieść zaświadczenie od lekarza, że mogę pracować tylko 4 godziny albo w ogóle zwolnienie, a tak będzie mnie miał codziennie na miejscu po 6 godzin 🙂 Poza tym on jest naprawdę w porządku 🙂

• Mamusia
Teraz się śmieję ,że do mojej drugiej ciąży przyczyniła się moja gin bo jest bardzo religijna i nie chce przepisywać tabletek anty... więc zabezpieczał się tylko mój mąż + stosowałam kalendarzyk małżeński. Ale z tym kalendarzykiem jest tak ,że znam ludzi którzy z kalendarzyka mają 5 nie planowanych dzieci 🙂

• Mamusia
danusia ja po tym jak dostałam wyniki badań próbowałam pogodzić się z myślą, że nigdy nie będę miała dzieci. i chyba po prostu odpuściłam. podobno psychika ma duże znaczenie. może i tak. wcześniej bardzo chciałam i się nie udało, potem każdą próbę z góry skazałam na niepowodzenie i się doczekałam tych dwóch kresek. nie wiem, ale ta ciąża to cud 🙂

• Mamusia
karolka84 napisał(a):
nacudja to masz w porzadku pracodawce, bo u mnie tez to nie przeszlo 🤨 ale nie ma tego zlego... teraz mam lepiej 🙂
My tez przestalismy sie zabezpieczac jakos we wrzesniu i stwierdzilismy, ze co bedzie to bedzie no i prosze 🙂 dlugo nie czekalismy i to nawet bylo spore zaskoczenie, bo wg moich obliczen mialam wtedy dni nieplodne 😁

Co do tych wyliczen płodnych i niepłodnych.Ja od stycznia zaczelam wyliczac i w lutym ostre starania w dni plodne i lipa w lutym przyszedl okres wiec machnelam reka i powiedzilam co ma byc to bedzie i udalo sie.Wiec chcyba duzo zalezy od naszej psychiki.Moj kuzyn z zona starali sie o dziecko 10 lat-spinali sie i lipa a jak wreszcie zrezygnowali i chyba mysleli ze nie moga miec dzeici mimo ze badania wyszly ze jest ok dzis maja 1,5 Jaska i jest ich oczkiem w glowie.

• Mamusia
Ja też bym chciała dziewczynkę, ale to chyba dlatego, że w całej rodzinie rodzą się sami chłopcy. Moja mama też czeka na małą księżniczkę, bo księcia już ma 😁 A z kolei mój mąż jest pewny, że to córka. Mam dużą presję 😜 Może jutro się czegoś dowiem 🙂

• Mamusia
larosanegra84 napisał(a):
Mam do Was pytanie chciałybyście chłopca czy dziewczynkę? Oczywiście wiadomo ,że najważniejsze jest żeby Nasze maleństwa były zdrowe a płeć jest na drugim miejscu. Ale Ja strasznie chciałabym córeczkę bo zawsze marzyłam żeby mieć parkę 🙂

Hihihi czytam i czytam i kazda pisze ze dziewczynke a ja jakas chyba dziwna jestem bo chlopiec mi sie widzi.Moze dlatego ze mam starsza siostre i zawsze chcialam miec starszego brata wiec moze nam sie uda miec najpierw chlopca a pozniej dziewczynke 😉