Skocz do zawartości

Brzuszki w obiektywie | Forum o ciąży

magdaluke

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 479
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
jeku gdziejz ona sie tam miesci hihi
super brzuszek

apropo wielkosci brzuszkow przypomnialo mi sie jak moja mama byla w szpitalu jak byla ze mna w ciazy bo byly problemy i przyszla polozna mierzyc tetno dzieci na sale wszystkim zmierzyla a mnie nie i mama mowi : jeszcze ja
polozna: a w ktorym pani jest
mama: w 8mym
polozna: w 8 tygodniu nie mierzymy
a mama : ale ja jestem w 8 miesiacu hahahaha
miala taki maly brzuszek i wazyla tylko 46kg!!!!

• Mamusia
ale historię 🙂 jak to ciąża ciąży nierówna . U mnie jest wręcz odwrotnie. Kogo spotykam każdy mów, " już niedługo", a ja mówię "jeszcze 2 miesiące" to mi nie wierzą. Jak bym miała porównywać się z dodi to mamy dwa skrajnie różne brzuszki. Ja mam taki szpiczasty, nagle się zaczyna i nagle kończy, jak piłka, a u dodi jest tak równomiernie na całej długości
Dla mnie fenomenem jest, że kształt brzucha nie ma nic do wielkości dziecka. Widziałam zdjęcie koleżanki która miała brzuch wielkości mojego brzucha obecnego a urodziła 4kg córeczkę! Jak to możliwe?
a może mój synek jest gigantyczny tylko źle go mierzą ( bo wyprowadzają wagę z pomiaru długości kości udowej , a może mój ma krótką tą kosteczkę a tak to jest duży? ) sama sie dziwie , że mam taki brzuch do przodu

• Mamusia
Dodi brzuszek masz super mały ale Ada napewno się w nim dobrze czuje 🙂 zresztą troche ci zazdroszzce bo szybko po porodzie wrócisz do formy

historia Twojej mamy zabawna heh, moja mi opowiadała że podobna miała ze mną, choc ja sie urodziłam jako 3 jej dziekco wiec moja mama juz dostała bóli porodowych ale jeszcze zrobiła kolacje mojemu rodzeństwu okapała ich i połozyła spać potem wysłała tate żeby pobiegł do spożywczego oddalonego o 2 km od domu żbey zdzownił po karetkę i na oddziale tez pielęgniarka ja zpaytała czy przysżła na podtrzymanie ciąży, a mamie już dawno wody odeszły ledwo wesżła na łózko i było plum i juz po porodzie 🙂

• Mamusia
Bisia ja tez mam spory brzuch, ale mówią że w 2 ciąży jest większy bo przy córci miałam bardzo mały może tylko trochę większy niż dodi a od razu po porodzie miałam juz praiwe brzuch sprzed ciązy był tylko troche opuchnięty teraz bedzie gorzej ale wazne ze dzieciatko zdrowe 🙂

• Mamusia
Wow Dodi jaki mały zgrabny brzusio 😁 Nie będzie problemu ze zrzuceniem, chyba zginie zaraz po porodzie 😉 Pozostałe dziewczyny też śliczne brzusie i wszystkie zgrabniary 😉
A ja mam taki bębenek :P (zdjęcie z wczoraj - 31+5tc):
[IMG]http://i50.tinypic.com/mighw4.jpg[/IMG]
U mnie to nie palec tylko pępek :P A tu mi mąż strzelił fotę jak się poprawiałam - ale brzucha dobrze widać to też wstawiam 😉
[IMG]http://i49.tinypic.com/5uhe8m.jpg[/IMG]

• Mamusia
dodi bardzo zgrabniutki brzuszek, maleńki taki 🙂

u mnie to zależy jak się Damianek ułoży - raz w kawiarni kelnerka do mnie, że to chyba już zaraz poród, a znów babcia mówiła, że jej pytali kiedy rodzę to mówili, że nie widać, że to już 8my miesiąc 🙂 Czasem tak mnie wypcha jakbym miała zaraz rodzić, a czasem się schowa, z resztą ja mam bardzo nisko brzuch, taki jakby naciągnięty do dołu, to też pewnie ma znaczenie 🙂

a moja siostra (fakt, że drobniutka osóbka) miała wielki brzuch a Oliwierek raptem 50cm i 2875cm więc nie ma co się sugerować wielkością brzucha 😉