Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja tez nie widzialam zadnych probek 😞 a rejestrowalam sie wszedzie gdzie mozliwe!
łajsoka ale ci zazdroszcze "osobistej fryzjerki" -meza, moj by sie nie odwazyl, jak go prosze o masaz, to mowi,ze nie umie i boi sie ze krzywde mi zrobi 😠 powiedzialam, ze przy porodzie mu nie daruje i dalam ksiazke do przeczytania 😜 😜 😜

• Mamusia
Witam
Bylam dzisiaj u lekarza,mala zrobila fikolka i aktualnie jest prawidlowo odwrocona,ale przy jej aktywnosci podobno wszystko sie moze zmienic z dnia na dzien. Co do kurczow,twardnienia i stawiania sie brzuszka to podobno ma to zwiazek ze skracaniem sie szyjki, ja jej juz prawie nie mam,a dwa tygodnie temu bylo wszystko zamkniete.Mam jeszcze przetrzymac,dostalam nospe i magnez

• Mamusia
Skoro te skurcze i twardnienie brzuszka to m.in. objawy skracającej się szyjki to ciekawe co u mnie w poniedzuiałekj wyjdzie 🤪
Ja też już bym chciała założyć ceratkę i prześcieradełko (bo pościeli i tak na razie nie będę używać to nawet nie wyciągałam z opakowania), ale zostawiam to mojemu Mężowi, bądź mojej Mamie jak przyjedzie... nie chcę żeby się kurzyło, więc rozporządzę przygotowanie łóżeczka jak już Alunia będzie na świecie 😆

• Mamusia
Dziewczyny pod prześcieradłem mam rozłożoną taką ceratkę dla dzieci.. o której piszesz Pszczółko. I wiecie co, normalnie mam spoconą tą część ciała która leży na tej ceratce (tzn na prześcieradle). Np leże na lewym boku i lewe biodro mam spocone. Więc zaczęłam się zastanawiać czy aby na pewno są dobre te ceratki dla naszych dzieci.

• Mamusia
Ja nie mam takiej, mam z dwóch różnych firm i to samo jest napisane, że bezpieczna, nie odparza itd. Założyłam ją pod mój tyłek tylko dlatego, żeby wody płodowe nie zalały materaca w godzinie zero 😉 I niestety poci mi się tyłek na tej ceratce.
Już myślałam, że Emilce rozłożę tą ceratkę, a na to jeszcze pielucha tetrowa i dopiero prześcieradło.

• Mamusia
No to ja też jeszcze przemyślę tą ceratkę.... bo w sumie nie po to kupowałam materac który przepuszcza powietrze i jest zdrowy, itd. tylko po to, żeby go ceratą przykrywać 🤢
Chyba zrobię tj. Madziocha - na początek położę, a potem jak już będę miała kupy i siku pod kontrolą to szybko się jej pozbędę 🙂