Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Kasia - to nasze miejsce nad morzem to Międzywodzie 🙂 mała mieścinka ale typowo taka wakacyjna, dużo terenów do spacerów, śliczny las, ładne plaże... Niedaleko jest też do Dziwnówka i Dziwnowa oraz do Łukęcina - rewelacyjne miejsca 🙂 Z kolei do Międzyzdrojów nie lubię jeździć bo tam zawsze masa ludzi i sami "lanserzy" z miasta się zjeżdżają 😠 a ja jeżdżę nad morze się zrelaksować a nie denerwować, więc wolę ustronne spokojne miejsca 🙂

Mój Mąż też mi przynosi często kwiatki ☺️ i właśnie na wiosnę też zazwyczaj tulipany 🙂 teraz ostatnio były żonkile - dopiero wczoraj wyrzuciłam jedne bo mi już zwiędły 🙂 jednak tak fajno jak się kwiatka dostanie co jakiś czas bez okazji 🙃

• Mamusia
Kasiaa tez sie dziwie, ze to zaplanowalismy, ale jestesmy dobrej mysli, ze sie uda, bo uwielbiamy morze, w ogole uwielbiamy jak cyganie zmieniac miejsca i trzymajcie kciuki, zeby sie udalo 🙂 bo juz doczekac sie nie moge!
Pszczola a jakie to miejsce??bo ja nielubie duzo ludzi ;/

• Mamusia
Pszczoła w Międzywodziu byłam już 4 razy 🤪 Ale ostatnio jak tam byłam - 3 lata temu - to było dużo ludzi 🤢 Ale masz racje jest dużo miejsc, gdzie można pospacerować ahhh rozmarzyłam się.
Netinetka pewnie, że się uda 😉 A gdzie się wybieracie nad morze?

• Mamusia
my jak szukalismy domkow nad morzem to zaczelismy od lewej strony pomorza, ale niestety duzo bylo juz zajetych a jedzie nas 4 rodziny z dzieciakami i musily byc spelnione pewne warunki i dopiero obok Rowow nam sie udalo znalezc i pomimo tego,z e zdaje sobie sprawe, ze nie bedzie za bardzo imprezowania i opalania sie, ale juz chcialabym jechac 😜
ja czesto dostaje rozne kwiaty od szwagierki, bo...ma swoja kwiaciarnie 😉, ale maz tez czasi mnie zaskoczy, nie powiem!

• Mamusia
Kiedyś zwróciłam uwagę mężowi , że rzadko mi kupuje kwiaty , a on na to powiedział mi , że ponoć ja powiedziałam , że nie lubię kwiatów 🤢
Musiałam uświadomić go że chodziło mi o doniczkowe i nie tyle że nie lubię tylko zapominam je podlewać, a ciętę uwielbiam, szczególnie dostawać........ faceci 😉 Teraz już pamięta.

Ale zazdrościć spontaniczności Twojemu mężowi Łajsoka 🙂

Mój pies właśnie znowu siedzi przy oknie balkonowym z firanką na głowie i wygląda jak panna młoda 😉 tylkko tka nie zbyt atrakcyjna.....

• Mamusia
Morze??? ☺️ Ja też chce morze... kocham morze... ale mamy za daleko bo gdyby było bliżej to tez pewnie bysmy sie chociaz na kilka dni wybrali...
Pozstanowilismy że w tym roku pojeździmy sobie na jednodniowe wycieczki gdzies bliżej nas... w góry trochę, może do Krakowa...
Łajsoka mój mąż mi nigdy kwiatów nie przynosi... on lubi robic prezenty ale ogólnie to mało romantyczny jest... a to takie miłe :o)
Ja lubiłam drzemać po pracy a w ciązy to jakoś w dzień mi się nie chce spac, bardzo rzadko mi się to zdarza... teraz jestem senna ale jak sie położę to za 5 min wstanę...

• Mamusia
Łajsoka dotyczy nas to becikowe. Jeśli zgłosiłaś się do lekarza przed 10 tyg to dostaniesz becikowe. Lekarz wypisuje papierek na sam koniec 😉 Przynajmniej tak jest u nas 🙂

Agga psinka musi świetnie wyglądać 😁 Wypuść go na balkon 😉 Moja foczka już od południa wygrzewa się na słonku 😉

• Mamusia
No Kasia to niezbyt miłe wspomnienia z Gorzowa 😜 kiedyś rzeczywiście tak było, że przejazd przez Gorzów to była trauma, ale teraz jest już obwodnica to śmiga się bokiem i bardzo przyjemnie 🙂 a o sam Gorzów też warto zahaczyć, bo szczególnie na wiosnę jest bardzo ładny 😉
Ja w Międzywodziu bywam przynajmniej raz w roku - a przynajmniej staram się 😉 i nie ważne czy jest lato czy zima 😜 w tym roku byliśmy na przykład 3go stycznia 😁 ekstra było.. i śnieg tak pięknie padał..... 🙂 potem wkleje jakąś fotkę z tego wypadu 😜
A co do becikowego to ja mam kartę ciąży założoną chyba po 10 tc, ale u lekarza byłam już w 6 tc i myślę, że zaświadczenie od niego wystarczy... nie odpuszczam myśli takiej, że Państwo miałoby mnie jeszcze okraść z becikowego 😠

• Mamusia
ja też właśnie lewa jak czytam jakieś ustawy itp. po prostu koleżanka mi tak mówiła że nie musimy ( ona też na 10 maja ma termin) i że ta ustawa od 1 listopada weszła a my już byłyśmy wyżej, tez się trochę dziwiłam i próbowałam wyjaśnić ale wysłała mi to i jakoś tak się pogubiłam już... 🤢

• Mamusia
Kasiaa u mnie dzisiaj jest chłodno... a faktycznie ten mały terrotysta siedziałby na nim non stop

nie może się jakoś zaprzyjaźnić z żadnym z psów na nowym osiedlu. wczoraj podleciał do dużo większego psa a tamten rzuciał sie na niego, wyglądało jakby go zagryzał , ale skończylo się szczęśliwie i nie zrobił mu krzywdy. Ja sie zenerwowałam okropnie , taki jakiś mój piesek ma mały rozumek....
wogóle nie podoba mi się na tym osiedlu, ludzie są dziwni, jacyś nieprzyjemni... nie mogę się przyzwyczaić 😞