Skocz do zawartości

Czy są już tu jakieś Majóweczki 2010? | Forum o ciąży

Anite

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Hej mamuski
Ledwo patrze dzisiaj na oczy chociaz powinnam byc wypoczeta bo Oliwia ładnie w nocy spała, a ja czuje sie jakbym w ogole oka nie zmruzyła 🥴
Byłam dzisiaj złozyc dokumenty o becikowe i u mnie nie cały miesiąc sie czeka az sie zdziwiłam bo myslałam ze mają czas do 3 miesiecy na wypłate kasy.
Pogoda nawet moze byc dzisiaj, a mi przez to zmeczenie nawet na spacer nie chce sie isc z małą 🙃

• Odpowiedzi 16,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Pszczola24

1700

• Kasiaa

2904

• Radzia80

1909

• lajsoka

2412

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć Mamuśki 😉
my dziś byliśmy u lekarza - Ala waży 4560 g z pieluszką 😜 (wtedy jeszcze pustą 😁)
co do oczka to mamy jeszcze spróbować kilka dni przemywać roztw. soli, herbatą, albo rumiankiem a do tego masować kanaliki - jak to nie pomoże to mamy iść do szpitala do okulisty.
Madzia - ja od pierwszych dni nauczyłam Alę spać przy radiu. Teraz nawet jak sąsiedzi wiercą w ścianach to Mała potrafi spać 🙂
Ja się zaraz chyba zbieram na jakiś spacerek. Nie chce mi się strasznie ale trzeba.. Na razie się cieszę, że udało mi się zupę zjeść 😜 zaczynałam jak była ciepła a skończyłam jeść zimną, bo w międzyczasie musiał być cycuś i zmiana pieluszki 😉

• Mamusia
Dzień dobry,

byłyśmy wczoraj z Oliwką na usg bioderek,na szczęście wszystko jest ok.A dziś było szczepienie...coś strasznego,ale i tak mała dzielna była bo rozpłakała się przy wkłuciu a potem ją uspokoiłam.Waży 4250 co przy masie urodzeniowej 2660 a 2560mprzy wypisie jest super.Na razie kończę,bo się Mała obudziła właśnie...do miłego... 😘

• Mamusia
No to Gabis widzę że Oliwka też ładnie przybiera 🙂 oby tak dalej 😁
Tak spojrzałam na suwaczek że Twoja Córcia już taka duża - zaraz dwa miesiące będzie miała!! 🤪
Łajsoka - ja się śmiałam że Ala pomyśli że w ogóle nie była na spacerku. Zasnęła jak suseł jak ją ubierałam do wyjścia, a obudziła się jak już była rozebrana po spacerku i budziłam ją na jedzonko 😜 Teraz coś stęka u Tatusia na ramieniu, a ja zaraz będę szykować kąpiel...

całuski 🙂

• Mamusia
Cześc, nie wiem kiedy was doczytam bo jakoś czasu nie umiem zorganizowac...
Monia najpierw sie na 100% upewnij czy mała nie jest głodna... Mateusz nam się darł w niebogłosy az się zanosił a okazało sie że tylko był głodny i nic mu nie dolegało, amy mu brzuch masowalismy, suszarką grzalismy i w ogóle zaleństwo, a on nie najadał się z cycka...

• Mamusia
Ale tu u nas cisza ostatnio...maluszki chyba nam zbytnio nie dają tu zaglądać. 😁
U nas dziś pogoda piękna,pewnie ruszymy na spacerek,po południu czeka mnie wizyta u fryzjera,nareszcie odświeżymy fryzurę...a jutro na wesele... 🙃 😁 malutka zostaje z babcią...

Jak tam u Was kochane??

• Mamusia
u nas jakieś straszne zaparcia, czy kolki, sama nie wiem co. Mała się pręży, załatwia z wielkim trudem i płacze 🤨 to tego ma biały język, na początku myślałam, że to od mleczka, a teraz zastanawiam się czy to nie pleśniawki 🤢 już kupiłam aphtin i chyba zaczynam alkę 🥴

• Mamusia
Monia u mnie Kacper też ma biały język... sprawdź też podniebienie. My też używamy aphtin ale to mało daje bo znowu sie pojawiają... Ja Ci radzę położyć Lenkę na pieluszce tetrowej i niech zrobi na nią siusiu apotem tą pieluszką przetrzyj języczek. Wiem to może wydawać się nienajlepsze ale pomaga 🙂

• Mamusia
Czesc dziewczyny
Ale u nas było dzisiaj gorąco normalnie jak latem 🙂 Oczywiescie na spacerku bylismy w trojeczke, jak chodzimy to jest spoko mała nie płacze i udaje ze spi, a jak tylko usiedlismy na ławeczce to odrazy płacz mała cwaniara nie dała na odpocząc 😉
Wysa moja Oliwia zjada 130 ml, a na poczatku szamała 100ml w ogole to jest mały głodomor cagle by jadła 🙂

• Mamusia
Kurcze to mój Kacperek mało je 😞 fakt że sporo przybrał na wadze w ciagu niecalych 4 tygodni bo 1.2 kg ale jutro konczy miesiąc a on je z cycka troszeczkę bo jest malutko i z butli raz 60 raz 30 i bardzo rzadko zdarza się żeby jadł wiecej... A je co 3 czasem co 4 godziny.
Monia i jak tam Lenki języczek?

• Mamusia
języczek na razie bez zmian, nie upolowałam jeszcze siuśków, ale pręży się i wyje nam w niebogłosy 🤨 ale kupkę zrobiła w nocy i wczoraj wieczorem też, już nie wiem co jej dolega, aż przez sen płacze biedactwo. Boję się sąsiadów 😲

• Mamusia
języczek na razie bez zmian, nie upolowałam jeszcze siuśków, ale pręży się i wyje nam w niebogłosy 🤨 ale kupkę zrobiła w nocy i wczoraj wieczorem też, już nie wiem co jej dolega, aż przez sen płacze biedactwo. Boję się sąsiadów 😲

• Mamusia

• Mamusia
Hej 🙂
u nas tez pogoda jak latem 🙂 wczoraj prawie cały dzień byliśmy na zewnątrz. Trochę na bulwarze nad Wartą, potem po okolicy chodziliśmy 🙂 Mała w międzyczasie zgłodniała to miałam akcję "karmienie cyckiem w samochodzie" 😁
Ale w sumie cały dzień spałą i się bałam że będziemy mieć nieprzespaną noc a tu niespodzianka - ładnie spała aż do rana z krótkim tylko jedzonkiem w nocy 🙂

Dziś też pogoda śliczna 🙂 czekamy na znajomych co przyjeżdżają dziś w odwiedziny i też polecimy na spacerek 😁

Buziaczki i miłego dzionka 🙂

• Mamusia
Hej mamuśki
U mnie znowu piekna pogoda takze spacerek zaliczymy na pewno 🙂 Moja mama i siostra przyjezdzają dzisiaj do nas w odwiedziny to pewnie wyszyscy razem wybierzemy sie z malutką.
Teraz Oliwia spi słodko i to juz tak od ponad 2 godzin, a ja korzystam umyłam sobie głowe poszła pełna depicalcja, posprzątałam i własnie zupke wstawiłam na gaz 😜 Jeszcze tylko odkurze jak juz wstanie i pomału zaczynam umiec organizowac sobie czas przy niej zeby wszystko było w domu zrobione 🙂
Wysa widocznie twojemu Kacerkowi tylko tyle potrzeba jedzonka zje 60ml z butli doje sie cyckiem i jest najedzony. Jesli nie płacze i przybiera na wadze to nie ma powodów do obaw 😉

• Mamusia
Hejo 🙂
w końcu słonko 😉 my tak jak wy Karolcia i Pszczółka spacerujemy, spacerujemy i jeszcze raz spacerujemy 😉 Pszczółka ja też miałam akcję karmienie cycem tylko że w parczku 😉 schowaliśmy się na takiej odosobnionej ławeczce i cycaliśmy, mały zadowolony a my mogliśmy dalej cieszyć się pogodą i spacerować 😉 zaraz też ruszamy z moją siostrą na spacerek 😉

• Mamusia
Hej Dziewczyy
U as tez wręcz gorąco i miło w końcu dłużej pospacerować 🙂

Moia mój Oskar ma to samo, a początku tylko się prężył a potem kończyło się to płaczem, zdarza mu się to nawet kilka razy dziennie. Myślę że to kolka. Oskar kilka razy nawet miał łzy w oczach czyli bardzo go bolało 😞
Jedak od wczoraj te prężeia trwają jakby krócej i już tak nie płacze. Wyczytałam , że podczas tego prężenia trzeba dać pierś i masować brzuszek ( moja siostra kładła ciepła pieluszkę ). Oskar aż szarpał cycka, ale trochę pomagało. I należy dużo maleństwo nosić.

Ja od 4 dni daję herbatkę koperkową i Tygrysek pije , wręcz duszkiem. Pije 3 razy dziennie tak po 30 ml , piluje żeby ie przekroczyć 100 ml na dzień. I uwieżcie że właśnie podobno koperek bardzo pomaga przy kolkach. Już dzisiaj widzę różnicę , prężył się już z 3 razy ale nie kończyło sie płaczem.

• Mamusia
Kiedys jakas sławna pani pediatra w tv radzila co trzeba robic gdy maluszki maja kolki, ulewaja czy maja refluks. trzeba je duzo nosic, to powinno pomagac, zmniejszajac objawy. zawijajac je ciasiej w pieluszke lub kocyk.
mysle ze cos w tym jest......

pozdrawiam

• Mamusia
Hej, my własnie wróciliśmy z grila, byliśmy nad zalewem 🙂 musilismy uczcic to że Kacper kończy dziś miesiac 🙂 ja Wam powiem że nie mam problemu z kolką 🙂 i nie wiem czego to zasługa ale powiem że daję mu krople Bobotic i karmię przez butelkę ze smoczkiem antykolkowym firmy Lovi i Mały raz na dzień troszkę się popręży i to niezawsze. własnie teraz zaczął tylko coś marudić więc uciekam buziaki 🙂