Skocz do zawartości

Czy są Bydgoszczanki? | Forum o ciąży

MoniaC82

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Jejku Andzia - to faktycznie wszystko na Twojej głowie. A jak się czuje Mama? Kiedy miała ten przeszczep?
A dlaczego brak wiadomości? Lekarz nie może jej udzielić? Przecież jesteś córką. I dlaczego tak daleko?

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Jejku Andzia - to faktycznie wszystko na Twojej głowie. A jak się czuje Mama? Kiedy miała ten przeszczep?
A dlaczego brak wiadomości? Lekarz nie może jej udzielić? Przecież jesteś córką. I dlaczego tak daleko?

zaczne od poczatku:
dostala w poniedzialek o 1 w nocy telefon ze jest nerka tylko musi sie szybko zdecydowac czy chce przeszczepu i jechac do gdanska(wiezli ja tam karetka na sygnale).Mama czuje sie slabo,miala jakies powiklania 😞 nikt przez tel nie potrafi mi udzielic informacji to takie nasze polskie procedury ze nikt na slowo nie wierzy przez telefon ze jestem jej corka 😠 🥴 bo teraz jest tak tam gdzie jest owa nerka do przeszczepu tam trzeba dojechac chore to jest no ale na to nie mamy wplywu 🥴

• Mamusia
Aaa to teraz rozumiem. Andzia na pewno z Mamą jest wszystko w porządku. A po takiej operacji każdy z nas czułby się słabo. Ale z pewności z dnia na dzień Twoja Mama odzyska siły i wszystko wróci do codzienności 🙂
PS. A może w weekend pojedziecie odwiedzić Mamę?
PS. 2 Masz śliczny awatar 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Aaa to teraz rozumiem. Andzia na pewno z Mamą jest wszystko w porządku. A po takiej operacji każdy z nas czułby się słabo. Ale z pewności z dnia na dzień Twoja Mama odzyska siły i wszystko wróci do codzienności 🙂
PS. A może w weekend pojedziecie odwiedzić Mamę?
PS. 2 Masz śliczny awatar 🙂 🙂 🙂

chce sie w czwartek do niej wybrac wezmiemy malego moze on doda jej sily zeby wiedziala ze ma do kogo wracac szybko do zdrowia 🙂
dziekuje to nowa foteczka mojego przystojniaka z wczoraj 🙂

• Mamusia
Fabian śliczny Chłopczyk!
Wygląda na tym zdjęciu na wiele starszego niż jest w rzeczywistości 🙂
No to oby do czwartku! Bądź dobrej myśli.
Ja uciekam bo Moja Maruda się obudziła 😜 To pospała nie ma co 40 minut 😠
See you!

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Fabian śliczny Chłopczyk!
Wygląda na tym zdjęciu na wiele starszego niż jest w rzeczywistości 🙂
No to oby do czwartku! Bądź dobrej myśli.
Ja uciekam bo Moja Maruda się obudziła 😜 To pospała nie ma co 40 minut 😠
See you!

no moj maly spi juz 1,5 godziny 🙂
jak sie obudzi to wezme go na spacer bo w domu zwarjuje 🥴
dziekuje za mile slowo na temat mojego lobuza 🙂 wszyscy mowia ze on wyglada na starszego taki duzy 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Andzia jak się czuje Mama? No i jak Ty się masz po takie wyprawie w dość zaawansowanej ciąży?

mama jest jeszcze slaba ale wnuczek dal jej sil 🙂
narazie nerka nie pracuje ale to wszystko laczy sie z ciezka operacja i powiklaniami ale lekarze mowia ze najpierw ona musi dojsc do siebie a potem i nerka moze zadziala 🙂
jestesmy dobrej mysli 🙂 w niedziele wybieramy sie znowu na odwiedzinki 🙂

U mnie troche gorzej po wyprawie bo wrocila choroba lokomocyjna z Fabianem tez tak mialam 🥴
ale jakos dalam rade dojechac,synek tez sie dobrze spisywal w trasie ladnie siedzial 🙂
i bylam troche zmeczona wiec jak wrocilismy to szybko kapanie synka i spac poszlismy 🙂

• Mamusia
Andzia z pewnością widok Fabianka dodała Twojej Mamie sił. Niech szybciutko wraca do zdrowia i do WAS 😘
A żeby się nerka przyjęła to pewnie trzeba czasu, ja wierzę, że będzie dobrze.
PS. Dziękuję za zaproszenie.
PS. 2 Czy na ten wątek zaglądam już tylko ja i Andzia???? 😉

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Andzia z pewnością widok Fabianka dodała Twojej Mamie sił. Niech szybciutko wraca do zdrowia i do WAS 😘
A żeby się nerka przyjęła to pewnie trzeba czasu, ja wierzę, że będzie dobrze.
PS. Dziękuję za zaproszenie.
PS. 2 Czy na ten wątek zaglądam już tylko ja i Andzia???? 😉

hej 🙂
a ja po tym zyciu miedzy bydgoszcza a gdanskiem nie mam sil na nic! chodz troche ogarnelam mieszkanko bylam na ranczu(ogrodek) i na dzis wystarczy 🙂

• Mamusia
Jasia napisał(a):
Hello!
No właśnie jak Mama?
Posiedź i odpocznij 🙂

no juz wczoraj spacerowala po korytarzu z raczke z Fabianem 🙂
wiadac ze juz lepiej sie czuje 😉
nerka podejmuje prace wyniki badan ida malymi kroczkami ku dobremu wiec mozna sie zaczac cieszyc 🙂
tylko teraz jeszcze niewiadomo kiedy wroci bo to jeszcze za wczesnie!

• Mamusia
ANDZIA TO SUPER WIEŚCI!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Jejku jak dobrze, że właśnie takie wiadomości piszesz - cieszę się razem z Wami!
Dobra Córka z Ciebie 😉 Nie dość, że pomyślisz o wszystkim to jeszcze przystępujesz do realizacji - pomimo małego Brząca już biegającego a drugiego w brzuszku 😉 To kiedy będziemy znali płeć? za jakieś 4, 5 tyg.? Apropo na usg połówkowe idziesz prywatnie?

• Mamusia
Jasia napisał(a):
ANDZIA TO SUPER WIEŚCI!!!!!!!!! 🙂 🙂 🙂
Jejku jak dobrze, że właśnie takie wiadomości piszesz - cieszę się razem z Wami!
Dobra Córka z Ciebie 😉 Nie dość, że pomyślisz o wszystkim to jeszcze przystępujesz do realizacji - pomimo małego Brząca już biegającego a drugiego w brzuszku 😉 To kiedy będziemy znali płeć? za jakieś 4, 5 tyg.? Apropo na usg połówkowe idziesz prywatnie?

A mama zawsze na mnie narzekala 😁 😁 😁
teraz ide do gina w srode ale zrobi mi tylko badanie ginekologiczne i dopiero na USG będe czekac do 22 tyg. wtedy zrobi mi to polowkowe 🙂 pojde do tego gina co chodze na NFZ ale jak cos powie ze jest nie tak bo on lubi sie pomylic to wtedy pojde na wizyte prywatna! bo teraz musze zyc skromniej bo zyje miedzy bydgoszcza a gdanskiem a paliwo drogie 🥴 😞

• Mamusia
Rzeczywiście litr paliwa ok. 6 zeta - także tanio nie jest.
Rodzice tak mają, że narzekają na dzieci - ale my wcale nie jesteśmy tacy źli a pewnie będziemy tak samo robić w przyszłości 🙂
Pytałam o gina bo chciałam Tobie polecić Wasilewskiego. Super koleś i wiedzę też ma 😉

• Mamusia
Andziu - jakie dobre wieści o mamie! super
a Ty sama z Fabianem taki kawał samochodem?

ja chodziłam w ciąży tylko na NFZ i dzidzia zdrowa 😉
a o Wasilewskim też słyszałam 😉

buziaki!

my jeszcze chorujemy

ale są już dwa zęby, byliśmy na komunii i jakoś daliśmy radę, choć droga powrotna (ok. 150 km) to był koszmar, bo Maksio darł się w niebogłosy

• Mamusia
Andzia jak Mama? Coś Ciebie nie ma ostatnio ma forum - domyślam się, że to przez masę pracy 🙂
Shelby pewnie, że zdrowie Dzidzi nie zależy od lekarza. Ja w każdym razie lubię być dobrze poinformowaną osobą także nie każdy lekarz jest w stanie ze mną wytrzymać - szczególnie tzw. "bezpłatny". Zadaje masę pytań i wolę zapłacić i mieć na nie odpowiedzi niż doszukiwać się informacji w necie, które nie zawsze są zgodne z prawdą - a później się zamartwiać 😉
Aga, Monika a co z Wami???????????????????

• Mamusia
dzien doberek 😉
a mnie tu nie bylo bo troche pracy mialam w domu meza nie bylo wyjechal w delegacje wiec zakupy sprzatanie itd troche sie tego zwalilo na glowe 🥴
Mama prawdopodobnie wychodzi do domu w srode ale to nic pewnego dobrze sie juz czuje 🙂
a co podrozy to jezdze z mezem do gdanska sama w taka daleko podroz z malym bym sie nie wybrala 🥴

ja bylam u ginekologa w srode zrobil mi tylko badanie powiedzial ze szczelnie pozamykana jestem 🙂
no i wyniki krwi i moczu bardzo dobre wiec nie mozna narzekac 🙂
kolejna wizyta u gina 27 czerwca wiec wtedy poznam plec jak dziecie bedzie chcialo pokazac 🙂

• Mamusia
Dokładnie - super wieści o Mamie i o Tobie też. Bardzo się cieszę, że wyniki w porządku i z niecierpliwością czekam na 27 czerwiec, gdyż ciekawa jestem czy miałam rację 🤪
To dobrze, ze Twoja Mama tak szybko wyjdzie ze szpitala. Mnie się wydawało, iż przeszczep nerki jest tak poważną sprawą, że miesiącami trzeba leżeć w szpitalu. Chociaż przecież w domku człowiek najszybciej wraca do zdrowia 🙂
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH NAJUKOCHAŃSZYCH DZIECIACZKÓW!!! DLA TYCH DO SĄ W BRZUSZKACH RÓWNIEŻ! 😘 😘 😘