Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ellie hm, domyślam się, że to przez ten fenoterolu nie możesz się wysilać, tak? Ale myślę, że skoro i tak prawie całą ciążę byłaś w ruchu to dasz radę i te kilka raptem tygodni leżenia nie zaszkodzi. 🙂

No i my nareszcie wróciliśmy do Wrocławia... a tu złapał nas przelotny deszcz. No ale mam nadzieję, że jutro jednak będzie słonko! 😜

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Elunia72 to zazdroszczę! Na moim Wrocławskim mieszkaniu słońce nie dochodzi z żadnej ze stron, niestety. 😞 Przez to w sumie ciągle ciemno i chłodno mamy. Ale za to dzisiaj troszkę na zewnątrz byliśmy, więc słonka nałapaliśmy. 😉

Ellie pytam, bo poprostu pierwszy raz słyszę o tym specyfiku, no ale w sumie sama nie miałam porodów by słyszeć. No ale fakt, jeszcze troszeczkę, zleci Ci. 😘

• Mamusia
Sathi teraz prawie polowa kobiet w ciazy go bierze (nie wiem czemu lekarze tak chetnie go przepisuja:unsure 🙂 ja tez bralam ale odstawilam w 36 tc. Po fenoterolu albo sie rodzi zaraz po odstawieniu albo sie niestety przenasza ciaze...osobiscie uwazam z na skurcze (stawianie brzuszka) wystarczy spokojnie nospa.
Elle a jakie dawki bierzesz? Izoptin na telepawke dostalas?

• Mamusia
Laaf ja brałam tylko nospę... Niby miałam brać zapobiegawczo prawie całą ciążę, ale stwierdziłam, że po co i brałam tylko gdy czułam wcześniej jakieś skurcze, etc. Jednak każda ciąża to indywidualna sprawa, nie ma się w sumie co porównywać. 🤨Jak pisałam już, wypytuję z ciekawości. 😉

Z moim facetem byliśmy z małym dziś na zakupkach i obiadku w Magnolii. Musieliśmy Witkowi poszukać nowych czapeczek, bo nam nasza mała, wielka głowa wyrosła ze starych... A tu słonko, zdałoby się coś z rondem. No i w sumie kupiliśmy kapelutek wiązany, czapkę z daszkiem i chustę. 😁

• Mamusia
Ika79 hm... chyba moje też. 🙂 Większość sklepów do których zwykle mam potrzebę zajrzeć jest na miejscu, układ w miarę przejrzysty (i się nie gubię, jak np. w pasażu grunwaldzkim :blush 🙂 a i parking - choć na świeżym powietrzu, to jednak najwygodniejszy. I nawet nigdy nie jest dla mnie zbyt tłumnie jeśli chodzi o ludzi - a np. w takiej dominikańskiej zawsze. 🤢

Elunia72 witam. 🙂 Dziś znów ładnie... 😆

• Mamusia
laaf napisał(a):

Elle a jakie dawki bierzesz? Izoptin na telepawke dostalas?

Laaf, jakich ja dawek nie brałam 😉 coraz mi zmieniali sposób dawkowania bo skurcze nie ustępowały. na początku brałam 4x1, później 6x1, a teraz 8x1/2 i chyba to jest dla mnie optymalna dawka bo jednak skurczy mam mniej. Isoptin też dostałam 🙂 W sumie tylko przez pierwszych kilka dni odczuwałam skutki uboczne fenoterolu. Ale wcale nie będę za nim tęsknić jak będę mogła go już odstawić 🙂

• Mamusia
elunia to piateczka, galerie galeriami ale jak mam do marketu jechac uuuuuuuuuu masakra 😁

Ellie juz nie dlugo i paskudztwo odstawisz no i zobaczymy jak to bedzie z Tobą, moze dołączysz do czerwcóweczek a u nas dziewczyny sie rozpakowuja jedna za druga 😉 Przez SN jak narazie same baby, dwoch chlopcow jest tz juz ale bez akcji i przez cc. Cos te chlopiny nie chca wylezc 😁 Smieje sie ze to mamisynki i im tam dobrze 🙂 Ja dizisaj bylam u gina i cosik tam sie skraca ale rozwarcia brak, fakt ze skurcze mam co noc i to bolesne ale sa nieregularne tak wiec nic z nich nie wynika 😉 jak do tygodnia nie urodze mam wziasc skierowanie do szpitala...ale mi sie tam nie spieszy jak malemu w brzuchu dobrze to niech poki co siedzi. Znam ten miod i korzystam z wolnosci 😁

• Mamusia
laaf napisał(a):

Ellie juz nie dlugo i paskudztwo odstawisz no i zobaczymy jak to bedzie z Tobą, moze dołączysz do czerwcóweczek a u nas dziewczyny sie rozpakowuja jedna za druga 😉 Przez SN jak narazie same baby, dwoch chlopcow jest tz juz ale bez akcji i przez cc. Cos te chlopiny nie chca wylezc 😁 Smieje sie ze to mamisynki i im tam dobrze 🙂

Ja mam od początku ciąży przeczucie że w czerwcu jeszcze urodzę 😉 u mnie szyjka już trochę skrócona więc może szybko pójdzie 😮 ale z drugiej strony, biorąc pod uwagę Twoje rozważania to może i mój chłopiec dołączy do grona mamisynków i poczeka do terminu 😉

• Mamusia
Ellie, no ja aż tak blisko Magnolii niestety nie mam, podjeżdżam autkiem. 😜

Ja się chyba wyłamie... Ja lubię tłumy, ludzi, więc takie galerie mnie nie przerażają. 😉

Laaf korzystaj, korzystaj, wcale się jakoś super w szpitalu nie czeka. 🤢

W ogóle jak się teraz parno zrobiło!... Uff!... 🤢

• Mamusia
patrzcie jaka to cecha polakow i tak zle i tak nie dobrze...
a tak powanie rzeczywiscie wczoraj bylo koszmarnie duszno ale juz i dziisaj przy tym sloncu ledwo mozna wytrzymac, ja juz po drugim zimnym prysznicu (heheh a powinnam brac gorace jak chce zeby maly szybciutko wylazl 😜)

• Mamusia
Straszna jest duchota...ja już nie mogę wyleżeć 🤢 a zrobić przeciągu się jakoś nie da 😞
Idę dziś na kontrolę do lekarza. Mam nadzieję, że się trochę "przewietrzę" 😉 No i że będę mogła w przyszłym tygodniu już coś porobić w domku. Tyle prasowania czeka ... 🤢

• Mamusia
Laaf ja lubię ciepło, ale do 20 stopni... lata i upałów nie lubię. W sumie wolę śnieg i zimę. Ale po cichu latem liczę na... burze. 😜 Bo te to uwielbiam! W zeszłym roku były piękne - i dużo się je naobserowowałam z 10piętrowca na Gaju... jak byłam w ciąży... wspomnienia... ach... 😉 😁

a ja zarobiona siedzę w robocie i cieknie ze mnie :/ ale nie narzekam, bo tęskno mi już było do słonka i takiej pogody, mimo że za upałami nie przepadam. Stanowczo wolę wiosne i te pierwsze ciepłe promyki słońca, ale po tych ostatnich deszczowych tygodniach, to czytsa rozkosz tak się spocić 🙂

magnolie zaś wybieram z wygodnictwa- bo mam dość blisko z domu no i po drodze z pracy, a tam za jednych zamachem kupuję wszystko co potrzeba, a jeszcze obiadek zjem, soczek wypije i na kawce się z kimś spotkam 🙂 tylko mała mi się wydaje w porównaniu z takim pasażem grunwaldzkim np, ale moze dlatego magnolie znam a w pasażu jestem raz na ruski rok 🙂