Skocz do zawartości

Witam wrocławskie mamusie! | Forum o ciąży

Sathi

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ellie my z Oliwierkiem to pierwszy raz bylismy tam u moich rodzicow wczesniej za maly byl na taka dluga podroz ale teraz to czesto bedziemy jezdzic bo widze ze podroze lubi i pociagiem i samochodem 😁
Sathi moj tak samo w brzuszku byl taki ruchliwy ze szok i teraz tak samo zaczal raczkowac i masakra wszedzie go pelno 😁 nadazyc nie moge hehehe

• Odpowiedzi 1,2 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

myślę że w weekend majowy będzie coś się działo, a na razie znów straszą że pogoda w najbliższy weekend nie bedzie sprzyjać spacerom grrr Strasznie mnie to irytuje , że jak siedzę w pracy to słoneczko, że hoho, a w weekend zimno i deszcz :/

• Mamusia
Kurna nosi mnie, siedzenie w domu nie jest dla mnie 😉 Na majowke to napewno sie wybiore ale cusik wczesniej bym sie wypuscila 🙂 No nic pozostaje mi ognicho 🙂 mieszkam na Biskupinie to wtspie opatowckiej pewnie cos sie zorganizuje 🙂

• Mamusia
Laaf nie tylko Ciebie nosi. 😉 Zwłaszcza kiedy za oknem takie słońce. 😁 Choć póki co nie wiem jak jest we Wrocławiu - jeszcze nie wróciłam ze "świąt" od rodziny mojego faceta. 😉 W każdym razie tutaj dzisiaj pięknie. 🙂 Choć podobno pogoda ma się popsuć na weekend. 😞

• Mamusia
Niestety ma popadać w weekend. Nawet nie można nic zaplanować we trójkę 😉
A wracając do tematu ruchliwości dzidziusia to czasami mam wrażenie że mój mały wcale nie śpi. Zaczynam się martwić co to będzie po porodzie 🥴 Szkoda że nie można wyspać się na zapas to już bym zaczęła 😉
Dziewczyny kiedy Wam się ciężko zaczęło robić z brzuszkiem? Ja jeszcze tydzień temu tryskałam energią a teraz zaczyna trochę dokuczać mi brzuszek (a raczej brzuchol!). A jeszcze 3 m-ce przede mną...no nic, trzeba twardym być 😉

• Mamusia
tak pogoda w week ma byc brzydka 🤨 🤨 🤨 🤢
a na weekend majowy napewno cos zrobia 😁 kolo pergoli 🙂 w sumie my sami wybieramy sie z malym nad oderke na grila jak tylko zrobi sie cieplutko 😁
Sathi bój sie bój 🙃 🙃 😉 hehe przy takim wiercipiecie to nic nie mozna zrobic 😁

• Mamusia
Ellie miałam dokładnie takie samo zmartwienie z tą ruchliwością. Ale powiem Ci, że dziecko przez sen też się rusza... a nawet znalazłam stwierdzenie, że kiedy właśnie śpi to się wierci. Ale ile w tym prawdy ciężko powiedzieć. 😉

Hm, z brzuszkiem zrobiło mi się ciężko... W szpitalu, tydzień przed porodem. :P A tak serio to miałam mały brzucholek i mi jakoś specjalnie nie ciążył. 🙂 I nie przeszkadzał i goliłam się do końca i nawet malowałam paznokcie u stóp. 😜

Goshe o rany... tak jakbym teraz miała spokojnie czas cokolwiek zrobić... 🤪 😉

• Mamusia
Laaf zdradzę Ci mój sekret 😉... mam tak potworne paznokcie u stóp, że jak je nie pomaluję to jestem chora! 😁 Nie, no poważnie, są okropne, nawet specjalistka nie może nadać im jakiegoś znośnego wyglądu, jedyne co skutkuje to pomalować je jakoś fikuśnie, aby odwrócić uwagę. :P
No i mam faceta - fetyszystę tej partii ciała, a to zobowiązuje. 😉 😁

• Mamusia
Sathi napisał(a):
Laaf zdradzę Ci mój sekret 😉... mam tak potworne paznokcie u stóp, że jak je nie pomaluję to jestem chora! 😁 Nie, no poważnie, są okropne, nawet specjalistka nie może nadać im jakiegoś znośnego wyglądu, jedyne co skutkuje to pomalować je jakoś fikuśnie, aby odwrócić uwagę. :P
No i mam faceta - fetyszystę tej partii ciała, a to zobowiązuje. 😉 😁

heheh moj tez tak samo jak Twoj uwielbia moje stopy 😁 😁 😁 mi tez do konca porodu nie przeszkadzal brzuch(w 39tc rodzilam i mialam 106cm) i moglam malowac a golilam sie na wyczucie w koncu tyle lat sie gole i mam wprawe hehehehe

• Mamusia
goshe napisał(a):
moj to caly czas tylko "daj mi stopke"

Dokładnie. 😁 Albo "Stópki, stópki, stópki!" 😁 O co im chodzi? Ja kiedyś mojego podpytywałam ale powiedział, że sam nie wie... i że jestem pierwszą na punkcie której stópek tak ma. 😜

• Mamusia
Sathi- oj nawet nie strasz 😉
Lekarz już jakiś czas temu powiedział że możemy specjalisty od ADHD poszukiwać 😁
No cóż, jacy rodzice takie podobno dziecko 🤪

A na wątek czerwcowych mam na pewno zajrzę 😉

Dziś przeżyłam horror, wyszłam z domu dosłownie na 1,5h.
Pojechałam autobusem 2 przystanki do sklepu, zrobiłam malutkie zakupy- żadnego noszenia toreb i wróciłam.
Pierwszy raz taaaaaaaaaaaaaaak maxxxxxxxxymalnie się zmęczyłam
🤪 🤪 🤪
Ani ręką ani nogą 🤪

hihih 😉
odpoczywajcie duuużo 😜

• Mamusia
oj wiesz dla Mnie to po prostu masakra ...
prowadziłam bardzo aktywny tryb życia przed ciążą,
więc zwolnienie tempa nie było dla Mnie łatwe,
a teraz jeszcze te zadyszki i takie tam 😁

no cóż, ale ile przyjemności później 😜