Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A ja sie wam przyznam ze moj lekarz doradzil mi wczoraj jak ustrzec sie przed ciaglymi mdłosciami i zalecil mi jesc co 2 godzinki male przekaski nie tak jak przewaznie robia wszyscy objadaja sie albo zaduzo albo az z glodu sciska.Od rana probuje tej metody i sie sprawdza nawet mnie nie podbija i nie latam do lazienki 😉 sukces wiec jesli ktoras z was tak mecza mdlosci to moze sprobowac polecam.Najgorzej sie czuje jak mnie ssie w zoladku to na mysl o jedzeniu mi niedobrze ale przegryze cos lekkiego i jest ok.Byla wlasnie u mnie moja siostra wzielo mnie na gofry i zamiast sie obejsc dawkuje sobie gryzkami 😉 Tak chce mi sie isc polazic na podworku ale zimno jak diabli wiec chyba zostanie siedzenie w domku.Posprzatane poprane to zyc nie umierac ciekawa jestem jak moj organizm zareaguje na gotowanie swiateczne-pewnie cienko to widze.

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
I to jest wlasnie to cos boli zero tabletek jak odzwyczajalam sie od picia kawy myslalam ze umre ogranizm domagal sie kawy a ja twardo ze nie.dzis na sam zapach kawy zle mi sie robi i moge z czystym sumieniem stwierdzic ze kurcze ale da sie zyc bez kawy 😉))

sa plusy bycia w ciazy 😉
ja to powiem tak jak wypilam kawe to musialo byc jakies swieto bo tak jakos nie przepadam za nia!

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Dl mnie to teraz może ona nie istnieć 😉) a dziewczyny a jak jest u was z cisnieniem bo ja to mam takie niskie że aż strach 102/63 np z dzisiaj.Gdzie prawidlowe to z tego co wiem 120/80.Chodzące zombie 😉

Ja to mam 100/60 polozna jak mi zawsze mierzy cisnienie to sie pyta czy ja zyje 😁 😁 a jak mam lepszy dzien to jest 100/90 🙂

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
wstyd sie przyznac ale nie posiadam aparatu do mierzenia cisnienia wie nie wiem jak to u mnie jest. wiem jedno czuje sie dobrze wiec chyba jest ok.

czasem mozna sie czuc dobrze a miec wysokie cisnienie wiec najlepiej popros jakas pielegniarke zeby ci jednak zmierzyla cisnienie lepiej zawsze wiedziec wiecej 🙂

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Dokładnie tak niskie ciśnienie i pytanie a Pani to zyje ? 😉 mimo ze jest takie niskie dobrze sie czuje ale to podobno jest przez oslabienie pojde strzele oko i zaraz cisnienie jest ksiazkowe.

Ja wole miec niskie niz wysokie bo tym dziecku nie zaszkodze 🙂 w pierwszej ciazy tez tak mialam 🙂
kurcze 🥴tez musze zrobic obiad mezowi ale sama nie wiem co 🤪musze pomyslec a to troche potrwa 🙂

• Mamusia
Cześć dziewczyny! U mnie mdlości poranne, przedpołudniowe i popołudniowe i wieczorne... Dziś 1 dzień taki, że nad kibelkiem ranek spędziłam. Rozkręcam się 😁
A poza tym powoli powoli przygotowania do świąt, cała rodzinka się zjedzie i coś czuję, że zmęczenie poświąteczne murowane, bo nawet oka nie będzie gdzie przymknąć a u mnie coraz częściej takie popołudniowe polegiwanie występuje.
No nic rozpisalam się, pora kończyć i tak jak anula4ever obiad robić. 😜