Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
amme napisał(a):
Andziucha, dzięki. 🙂
U mnie dziś pogoda ladna a ja mam zawalone gardło, jak zaczynam kaszleć, to mi sie odrywa wydzielina i od razu jest kibel bo wymioty. Kurczę nie wiem skąd mi się to przyplątało. Macie jakieś złote środki na kaszel? jakieś tabletki do ssania mam z miodem i mlekiem ale nie działają. 🤔

wiem ze na gardlo mozna brac tantum verde 🙂

ja juz nie moge sie doczekac jutra 😉
czeka mnie wizyta i ogladanie mojej fasoleczki 🙂

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ja w maju jestem zapisana na prenatalne
siostra mnie zestresowała bo jak jej powiedzialam o badaniach prenatalnych że sie umówiłam to prawie nakrzyczała na mnie a po co skoro wszystko w porządku, aż sie zdenerwowałam.
tłumaczę sobie że rodziła 6 lat temu to się trochę zmienilo, tym bardziej że wy tez piszecie że robicie te badania

• Mamusia
Hej dziewczyny 🙂 ja wczoraj byłam na wizycie u ginekologa i nasza dzidzia jest śliczna i już taka duża ma 4,62 cm długości wg usg to 11 tydzień 3 dzień wczoraj był...najważniejsze, że wszystko dobrze jest, zdrowo rośnie...za 3 tygodnie będzie sprawdzał czy nie ma żadnych wad serca i czy kości są odpowiedniej długości 🙂 mdłości minęły jak na razie jest cisza od tygodnia ciekawe na jak długo 🙂 1,5 kg schudłam bo nie mam takiego apetytu jak wcześniej, że musiałam po kilka razy w nocy wstawać żeby coś zjeść bo burczało mi w żołądku 🙂 teraz jest spokój ..tylko ten ból w krzyżu... i katar a tak po za tym to wszystko w jak najlepszym porządku pozdrawiam 🙂

• Mamusia
Juz wrocilam ale sie obkupilam i spodnie i leginsy i tuniczki i majty i staniki 2(ktore kupilam na oko wieksze i po powrocie jak wsadzilam cycuchy to az sie usmialam bo jakby na teraz a ja myslslam ze bedzie za jakis czas jak cycusie urosna) taka zadowolona z zakupow jestem bo znalazlam taki w swojej okolicy sklep gdzie tuniczki sa od 20-39 zl gdzie takie same w sklepie od 40 trzeba szukac a taniej nie ma mowy.nic tak kobiecie jednak nie poprawia nastroju jak zakupy ciuchow.A ile fajnych ciazowych rzeczy na pozniej juz wypatrzylam ale zaduze jeszcze-nawet sie nie obejrze a pewnie po nie niedlugo pojde 😉 nawet dzis sie super czuje i wsunelam mala pizze i poprawilam sie zupka buraczkowa oby tylko wieczorem mdlosci nie daly o sowbie znac bo jakos za nimi nie tesknie.A co do badan preneatlanych to moja siostra rodzila 7 lat temu i jak jej powiedzilam ze 9 maja ide na prenatalne to tez sie wydarla a po co skoro wszystko jest ok to jej powiedzilam ze 7 lat w medycynie to b.duzo.a ja wole miec pewnosc ze z dzidzia jest wszystko ok.pogoda rewelacyjna ale ide nozki wyprostowac bo sie nalazilam i trzeba odpoczac bo znow bedzie mnie w krzyzu bolec te jakies tam wiezadla czy cos uciskaja i dlatego czasami boli.A wy piszcie piszcie zeby bylo co czytac jak pozniej wejde sprawdzic co sie dzieje u nas na forum

• Mamusia
jak jak miałam B tak mam, może tylko trochę pełniejsze 🙂 mnie sie zawsze kojarzyło że pod koniec ciąży sa duuużo większe cyce
Anula zazdroszczę Ci tych zakupów, ja spróbuję M. wyciągnąć dziś na miasto po takie eleganckie coś bo sie w stare nie mieszczę a w maju siedzę na maturach i trzeba się jakoś ogarnąć, a w czerwcu czeka nas wesele w rodzinie i na razie stwierdziłam że chyba na ostatnią chwilę będę kiecki szukac bo nie wiem czy mi orzeszek brzusia nie wypchnie ;p

• Mamusia
No moje cycusie sa wieksze i nawt golym okiem widac ze przybylo mi w biuscie ale nie narzekam bo zawsze byly takie malutkie krosteczki a teraz to jest za co zlapac-lapac dla meza nie pozwalam bo bola cholernie nawet ostatnio stwierdzilam ze lepiej mi spac w staniku niz bez bo bez to sie majtaja mi i bola a w staniku siedza na miejscu.Ja w sierpniu mam wesele i juz sie martwie w co ja sie ubiore chyba w worek bo juz brzusio bedzie spory a kiecke jakas na tylek trzeba wcisnac.Ja to mam zamiar kupic jeszcze sobie ogrodniczki ale chyba nie spodenki na wiosne widzialam na allegro i taka super koszulke z tymi fajnymi napisami typu nie pukac wychodze jesienia itd.Jak juz to zdobede moge odpoczac poki nie wyrosne i z tego 😉

• Mamusia
Hejka!!! Mi piersi zaczęły rosnąć. Mąż pierwszy zauważył 😁 stały się pełniejsze. Mnie to cieszy i to bardzo, bo biustem to pochwalić się nie mogłam. Też powoli myślę o zakupach. Ja wesele mam w czerwcu i lipcu. Zakup sukienek przewidziałam na ostatnią chwilę, bo nie wiadomo jaka duża już będę.
Dziś troszkę połaziłam w mieście i padam ze zmęczenia.

• Mamusia
Cześć dziewczyny! 🙂
Agnieszko, też jestem nauczycielką ;p nie wiadomo czy sie cieszyć czy nie ;p
No u mnie szaro brzydko i ponuro...
muszę iść po zakupy na obiad bo pustki w zapasach.
wczoraj po obiadku z M. pojechaliśmy na miasto pooglądac rózne rzeczy przed remontem mieszkania i niestety zakupy nie były długie bo mi cały czas było niedobrze i szybko wróciliśmy
no i oczywiście jak tylko wpadlam do mieszkania to rozmowa z kibelkiem była ;/
myślałam że teraz coraz mniej będzie a mam ostatnio takie dni że jest gorzej niż wczesniej 🤔

• Mamusia
A w ogóle to dziewczyny trzeba sie zabrac za forum bo coś leniwie u nas. 😜
od wczoraj za dużo nie miałam do nadrobienia w czytaniu niestety 🤔

A jeszcze sprzeam newsa, teściowa rano mnie obudziła zeby włączyć pytanie na śniadanie bo tam mówili o tym jak niwelować dolegliwości u niemowlaka przy pomocy refleksologii
musze poczytać o tym, bo to niby polega tylko na odpowiednim dotyku ze strony mamy i dziecko się uspokaja

a potem jeszcze oglądalam dzień dobry tvn i tam bylo o operacjach dziecka w łonie matki i okazuje sie że w Polsce to robią w Bytomiu - myśle że dobrze zbierać takie info

• Mamusia
Witam Was w ten leniwy poranek. U mnie pogoda taka jak wczoraj a nawet jeszcze gorsza bo leje i zimno nawet moj meszczyzna w domu zostal z powodu deszczu.
Wracajac do waszej wczorajszej rozmowy na temat powiekszajacego sie biustu to musze przyznac ze u mnie urusl i to sporo. Tez mialam okres ze nie moglam spac bez biustonosza bo tak mnie bolaly piersi na szczescie przestaly jakies 2 tyg temu. 🙂.