Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
amme napisał(a):
A widać u Ciebie brzuszek?
U mnie to wieczorem wygląda fajnie albo po jedzeniu, ale na razie wydaje mi sie ze to moja fałdka tłuszczu a nie za sprawą orzeszka. 🙂

😁 tez tak mam ale rano tej juz widac 🙂 nawet w pracy zauwazyli choc ostatnio mi sie wyadaje jakby przestal rosnac 😞 no i do tego ten brak objawow poza apetytem choc i on ostatnio zmalal ale to mnie akurat cieszy bo za niedlugo to zaczelabym sie toczyc 🙂

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
U mnie dopiero teraz oprócz mdlości pojawiają sie wymioty, jakos tak dzienie, bo myslalam że to na początku jest gorzej 😜
ale jeszcze trochę i mina 3 miesiace a podobno im później tym mniej dolegliwości 😜
Chociaz ostatnio zauważyłam że czasami taka obolała jestem i tak mysle ze za malo mam ruchu, wiec trzeba zacząć korzystać z ladnej pogody i spacerować troche, bo wyjście na zakupy to za mało 😜

• Mamusia
To znowu ja wpadlam zobaczyc czy cos sie u nas ruszylo no i troche widze cos tam bylo.Tez ogladalam kawalek ddtvn o tych operacjach w lonie matki-przydatna informacja ale miejmy nadzieje ze zadnej z nas nie bedzie potrzebna.Wrzucajcie zdjecia brzuszkow na 2 zakladke w naszym forum-ja narazie nie bede z fotkami wyskakiwac bo az strach jak na 10 tydzien to mam bebenek niezly 😉 a widac podobno u mnie dlatego tak bo jestem chuda wiec nie da sie ukryc dzieciaczka-ale to podobno na poczatku wypchane flaczki niz macica.ja mam jak z zegarkiem w reku 18 godzina i mnie mdli i musze odwiedzic kibelek a tak w dzien to rewelacja.A sie zapytam wstajecie w nocy na siusiu i na jedzonko?Bo ja ostatnio to nie dosc ze budze sie na siusiu to musze cos sobie zostawic do przegryzienia w nocy bo nie usne z glodu.

• Mamusia
amme napisał(a):
Anula ja wieczorem przed snem musze coś zjeść bo inaczej mdli ale przesypiam spokojnie do rana wtedy, no i nocy nie wstaje ale rano jak tylko oczy otworzę to jak w automacie od razu ciśnienie na pęcherz 😜

Ja juz sie staram przed snem nie pic zaduzo zeby nie wstawac czasto ale nic to nie daje 1:30 i musowo musze isc bo sie budze.Kolacyjke zawsze tez staram sie ostatnio zjesc ale chyba dla dzidzi zamalo i musze sie poprawic w nocy.

• Mamusia
amme napisał(a):
dziewczyny a zlecał wam lekarz do zrobienia badania odnośnie toksoplazmozy?
bo ja nic nie dostałam i chyba zrobię na własną rękę... 🤔

Ja robilam w styczniu toxo tak na wszelki wypadek przed ciaza-nawet nie wiedzialam ze tak szybko nam sie uda wiec teraz nie ma takiej potrzeby lekarz zapowiedzial ze pozniej bede musiala je powtorzyc bo wyszlo mi z wynikow ze nigdy nie chorowalam na toksoplazmoze ani nie jestem nosicielem wiec jest prawdopodobienstwo zarazenia czyli bedzie trzeba badanie powtorzyc po polowce.Koszt 70 zl jak dobrze pamietam 1 odczyn 35 zł jakies igm i cos tam

• Mamusia
Ja toxo miałam robione. Do tego robiłam też na różyczkę. Wszystkie wyniki wyszły ok 🙂
co do mdłości i objawów to powiem Wam,że mam mdłości i wcale mi to nie przeszkadza. W pierwszej ciąży w 9 tygodniu u mnie wszystkie objawy minęły i okazało sie potem na usg,że serduszko przestało bić. Dlatego mdłości są dla mnie oznaką,że wszystko z Maleństwem jest ok 🙂

• Mamusia
Ja jeszcze toxo nie robilam ale pytalam o testy u lekarza pierwszego kontaktu a ten mi powiedzial ze w anglii takie testy wykonuja w szpitalu wiec musze pogadac z polozna w piatek bo wtedy mam wizyte. U mnie duzym prawdopodobienstwem jest , ze przeszlam juz ta chorobe bo od dziecinstwa przez dom przewijaly sie koty a pozatym zjadlam chyba z tone ziemi ogrodkowej 😁 (dziadek posiadal dzialke z warzywami tak wiec jadlo sie te warzywka bez mycia przetarte tylko w spodnie 😁 ) coz to byly za czasy 🙂

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Ja toxo miałam robione. Do tego robiłam też na różyczkę. Wszystkie wyniki wyszły ok 🙂
co do mdłości i objawów to powiem Wam,że mam mdłości i wcale mi to nie przeszkadza. W pierwszej ciąży w 9 tygodniu u mnie wszystkie objawy minęły i okazało sie potem na usg,że serduszko przestało bić. Dlatego mdłości są dla mnie oznaką,że wszystko z Maleństwem jest ok 🙂
Megan nie strasz mnie bo ja na usg musze czekac do 16 maja a objawow nie mam rzadnych

• Mamusia
ja mam nieprzyjemne doświadczenia w rodzinie odnośnie toksoplazmozy, kiedy moja siostra była w ciąży okazalo sie ze wyniki są kiepskie czyli że ma tokso i lekarka jej wtedy takie rzeczy powiedziała, że tylko sie załamać. Na szczęscie poszli do 2 lekarza i okazało się ze wcale nie jest tak strasznie i siostrzeniec chodzi teraz już do szkoły i wszystko ok

• Mamusia
amme napisał(a):
ja mam nieprzyjemne doświadczenia w rodzinie odnośnie toksoplazmozy, kiedy moja siostra była w ciąży okazalo sie ze wyniki są kiepskie czyli że ma tokso i lekarka jej wtedy takie rzeczy powiedziała, że tylko sie załamać. Na szczęscie poszli do 2 lekarza i okazało się ze wcale nie jest tak strasznie i siostrzeniec chodzi teraz już do szkoły i wszystko ok

no niestety niektorzy lekarze znajduja przyjemnosc w straszeniu swoich pacjentow
Ciesze sie ze u siostry wszystko sie dobrze skonczylo 🙂

• Mamusia
A ja slyszlaam ze wieksze jest prawdopodobienstwo zarazenia sie toxo od kotow i to bez reguly czy domowe czy podworkowe i ze kobieta w ciazy powinna wlasnie koty omijac na odleglosc a jesli ma w domu kota to powinna go zbadac tez bo koty to najwieksi nosiciele toxo.Ja bylam we wtorek na krwi na wyniki i z tych bazgrołów mojego gina doczytalam sie HIV tylko i jakies jeszcze dwa byly wpisane zapomnialam sie dopytac lekarza taka zafascynowana bylam widokiem dzidzi na monitorku i w laboratorium tez nie spytalam bo myslslam tylko o tym zeby zrobili swoje i zeby pojsc do domu cos zjesc jale krwi mi spusila pielegniarka co nie miara-okaze sie co to bylo oprocz badan na hiv 9 maja jak pojde na kontrol-a tyle to jeszcze czasu oj oj jak ja sie doczekac nie moge

• Mamusia
Megan100 napisał(a):
Tez to slyszalam ze mdlosci i wymioty to oznaka ze z malenstwem jest wszystko ok-taki podobno sygnal malenstwa do mamy- jestem tu i mam sie dobrze mamusiu 😉. A ja w poprzedniej ciazy-puste jajo plodowe tez wymiotowalam ale nie tak intensywnie jak teraz wiec wiem ze jest wszystko dobrze z moja kruszynka 😉

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
amme napisał(a):

no niestety niektorzy lekarze znajduja przyjemnosc w straszeniu swoich pacjentow
Ciesze sie ze u siostry wszystko sie dobrze skonczylo 🙂

I tu caly picus zeby znalezc lekarza ktoremu sie ufa i ktory nie starszy a uswiadamia w razie w co i jak-ja na szczescie takiego spotkalam na swojej drodze cud nie lekarz 😉