Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
1989gwiazdeczka napisał(a):
a u mnie dzisiaj pogoda w sam raz lekki wiaterek pochmurno i 20 stopni 🙂 wczoraj była masakra 28 stopni ukrop na maxa.... dzisiaj miałam powera na sprzątanie odwiedziła mnie mamusia i pomogła umyć okna i ogólnie ogarnęłyśmy całą chatę 🙂 pachnie świeżutkimi firankami 🙂 co do wyprawki to ja zacznę gdzieś pod koniec sierpnia ...najważniejsze rzeczy mam wózek już jest łóżeczko zakupimy we wrześniu żeby nie było za późno w razie w 🙂 trochę ciuszków juz mam ale bardziej neutralne jeszcze znajoma ma mnie obdarować która rodzi za 2 tyg bo podostawała dużo ciuszków ale np. takie na zimę malutkie a jej córcia w wakacje już będzie to się jej nie przydadzą 🙂 laktator, podgrzewacz do butelek to już mam...ale jeszcze dużo rzeczy muszę zakupić z listy tej co mi doświadczona siostra zrobiła...mówiła, żeby nie patrzeć na listy z gazet lub neta bo dużo rzeczy się nie przydaje i zrobiła swoją którą stosowała już do 2 dzieci to wie dobrze co musowe a co nie...dzisiaj mężuś kupił mi maść maltan zacznę już teraz hartować piersi do karmienia żeby później nie było problemu...w sumie na ulotce jest napisane że wystarczy 2 miesiące przed porodem ale nie ma przeciwwskazań żeby nie zaczynać wcześniej...mam strasznie wrażliwe i obolałe dlatego chcę już teraz zacząć 🙂 nic idę się szykować bo jak mężulek wróci z biegania ( codziennie biega 15 km) to jedziemy zobaczyć do Pobierowa ( od domu to tylko 9 km 🙂) do miłego napisania wieczorkiem pa

gwiazdeczka, powiem ci z wlasnego doswiadczenia i nie tylko wlasnego, ze te maści to nie za bardzo działają...ja tez stosowałam prze porodem, po porodzie...pic na wode...stosuj, moze akurat, ale swoje trzeba wycierpiec. mnie tak ze 2 tyg brodawki bolały, ale potem karmienie było dla mnie mega przyjemnoscią i zal mi było po roku odstawiać Kari. ale załozyłam sobie rok, mleko miałam mega 'bogate' tak do 9 miesiąca, potem te 3 miesiące to jedynie wieczrem i w nocy karmiłam. ale wiem ze ciąza ciąży nei równa i nie wiem co będzie traz. wiem ze znów cycusie pocierpią, moze znow mi sie uda rok...

Dtałam wiadomość na maila,że są moje wyniki.
No i weszłam na stonkę a tam nie jest źle,ale w moczu pojawiły się dość liczne kryształy szczawinu wapnia i dość liczne bakterie... w pn mam wizytę, więc dowiem się co i jak. Do tego wyniki glukozy na czczo 66,8 to poniżej normy,bo ona jest od 70. Dziwne nie wiem o co chodzi. Glukoza po godzinie 102,4, a po 2 h 77,7. Jestem ciekawa o czym to świadczy. Troszkę się boję,ale jestem dobrej myśli. Muszę być.
Porównałam wyniki morfologii z 22.06 z 2.07. i okazało się,że wszystkie wynik się pogorszyły. Spadły bliżej dolnej granicy. Wezmę w pn wyniki z 22.06 i dam ginowi by porównał. Mam nadzieję,że sytuacja nie będzie się dalej pogarszać.

• Mamusia
megan, wiem ze cie to nie pocieszy, ale moje wyniki lecą z badania na badanie, zarówno krew jak i mocz. wiecznie mam leukocyty, wiecznie mam jakies nabłonki. moj gin mnie uspokaja, zrobiłąm mocz na posiew (moze tez sobie zrobisz, wtedy wychodzi dokładnie co za pieroństwo sie tam zaległo), jak jutro pójdziesz to do 5 dni powinno byc) a ginowi to zawsze lepiej z posiewu odczytac.
a zmieniłam witaminy bo potrzebowałam cos mocniejszego niz femibion.
trzymaj sie, bdzie good
a co do cukru to niesttey nie wiem.....

jestem z Tobą myslami!

Anula może się uda. Będę trzymała kciuki.
Edith dziękuję. W pn na wizycie mam nadzieję,że wszystko mi wyjaśni lekarz.
Jestem ciekawa co wyjdzie przy kolejnych badaniach, jeszcze niższe wskaźniki.

U mnie też pogoda się popsuła. 🙂 🙂 Pochmurno, przestało padać. Pogoda mi w sam raz odpowiada zwłaszcza,że mam jechać w odwiedziny do znajomej.

• Mamusia
Megan101 napisał(a):
U mnie też pogoda się popsuła. 🙂 🙂 Pochmurno, przestało padać. Pogoda mi w sam raz odpowiada zwłaszcza,że mam jechać w odwiedziny do znajomej.

Od razu lzej po tych upalach 🙂
jak dla mnie tez pogoda idealna chodz ja dzis siedze w domu mam lenia 🙂 ☺️

Ja jadłam pierogi z truskawkami. To miałam w zamrażalniku 🙂 a po nic innego nie chciało mi się iść do sklepu. Chodzą za mną smażone ziemniaczki i jutro sobie zrobię, do tego kurczaczek no i coś zielonego,ale nie wiem jeszcze co.

• Mamusia
Andziucha napisał(a):
Ja to mam na cos ochote tylko sama nie wiem na co ☺️
moze bym wpadla do jakiegos fast fooda ☺️ 😁
a potem kg leca 😁

ja na szczęście nie mam takiego czegoś.. FAST FOOD fee 🙂. najbardziej mi wchodzą owocki : )))

• Mamusia
Widze ze dzis nie tylko ja mialam ochote na pierogi z truskawkami.Wczoraj 5 pierogow na kolacje dzis 5 na sniadanko i juz w planie mam po wizycie kupic paczuszke bo nadal mi sie chce a ide sie szykowac do wizyty.Jak na igielkach siedze bo juz nie moge sie doczekac jak zobacze dzidziusia na monitorku i moze dzidzia wreszcie sie ujawni i nie bedzie sie ukrywac.Albo zrobi mamusi i tatusiowi na zlosc i przez nasza ciekawosc sie odwroci albo sie zacisnie jak ostatnio 🙂 no nic trzeba isc sie kapac i doprowadzic do ladu.A pogoda straszna duszno i goraco ze zanim dojade to pewnie jak swinka sie spoce.