Skocz do zawartości

MAMUSIE LISTOPADOWE...O WSZYSTKIM... | Forum o ciąży

1989gwiazdeczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A u nas tz u teściów na wiosce kolejny upalny dzien. Nawet kropli deszczu od kilku dni. Skwar straszny. Odwiozłam męża do pracy i podjechałam do miasta rozejrzeć sie co tu maja w okolicy ciekawego 🙂 To nie to co Warszawa 🙂 Zaliczyłam fryzjera - mało sie nie ugotowałam w tych foliach podczas farbowania - ale zadowolona jestem bo wyglądałam juz jak strach na wróble 🙂 od pół roku bez farbowania i ciecia. Później po meblowych za poszukiwaniem sypialni i ledwo zyje 🙂 nawet jeść mi sie nie chce....

• Odpowiedzi 5,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A my juz po wizycie 🙂Wyniki mam perfekcyjne dzidzia zdrowiutko sie rozwija wazy 267g i jest bardzo wstydliwa lekarz stwierdzil ze domek w brzuszku zrobila sobie dziewczynka-a wiec mamy mala Lenke 🙂 maz lekko w szoku jak to facet ale stwierdzil,ze bedzie corunia tatunia 🙂 100%pewnosci lekarz nam nie dal bo taka pewnosc to bedziemy mieli w listopadzie a narazie 70-80% stwierdzil,ze dziewucha.To podganiam ranking listopadowych dziewczynek-moze dogonimy wyprzedzajacych chlopaczkow 🙂

Rozmawiałam z Moją Teściową emerytowana laborantka. Wyjaśniła mi wszystko z wynikami i uspokoiła. Wyjaśniła co mam jeść i pić by poprawić wyniki 🙂 🙂 jedna wiedza i doświadczenie mają znaczenie 🙂

• Mamusia
Elmirka napisał(a):
Gratuluje Anula coreczki
A tak nawiasem jutro moja kole 🙂 wiec trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂 oby i nasze malenstwo sie ujawniloj
Ale az dziwnie bo do tej pory do brzuszka odnosilismy sie albo bezosobowo albo babelek itp w r.meskim okreslenia a tu dziewucha w brzuszku fika i tak dziwnie ale to kwestia przyzwyczajenia.Babcia zadowolona,dziadek troche zawiedzony bo siostra ma core i teraz kolejna wnuczka-mial nadzieje ze bedzie wnuk,ale najwazniejsze ze zdrowo sie i bezproblemowo rozwija ale dziwne i mile uczucie wiedziec kto w brzuszku mieszka teraz zaczelam sie zastanawiac do kogo jest podobna jak wyglada nosek widzialam taki malutki tyci tyci i malutkie stopki urocze az lzy w oczach mi siw nazbieraly

• Mamusia
hej
kurka, ja z t moją córa zjade kiedyś. ona mi wstaje codziennie o 6tej, chętnie bym sobie do 7 pospała, ale nie da rady....
tu dzis nieco mniejszy upał sie zapowiada,, chyba, bo troche zachmurzone niebo jest

mały szaleje mi ostatnio bardzo w brzusiu...jak przykładam rękę to cisza 🙂

Mam pić sok z marchewki najlepiej świeży, ( jednodniowe) ostatecznie mogą być te w kartonikach, sok z buraków, gotowane buraczki, surówki z buraczków. Pić herbatkę z pokrzywy bo jest krwi twórcza,no i niszczy podobno bakterie. Teściowa chyba wie co mówi. Może to zapobiegnie potrzebie brania chemii.

• Mamusia
😉 Witam przyszłe mamuśki . Dawno się nie odzywałam ale poświecam 100 % swojego czasu córeczce kochanej . U nas w 18 tyg. na usg gin . stwierdził, ze będzie druga córcia i miała być OLiwia a w poniedziałek w 20 tyg. z Oliwki zrobił się Oliwier ( Oli) 🤪 😁 po takim uchwyceniu klejnocików to na bank chłopiec 😉. Wpadnę później popisać z wami bo teraz Wiktorynka siedzi przy mnie i wciąż mi wdusza klawisze 😁 . Pójdzie spać moja królewna to się odezwę . 😘

• Mamusia
buraki to ja jem kazdego dnia, bo bardzo lubie. co do reszty to niezbyt.... dla mnie to jest dziwne, w ciąży z kari miałam wyniki książkowe, cudne wręćz. teraz lecą trochę, nie dużo, są w dolnych granicach. a przecież jem dobrze, (nie miałam i nie mam mdłości), nie mam odrzutu od niczego prócz słodyczy a to chyba dobrze 🙂 zrobie wyniki po chorwacji, bo jedyna różnica miedzy tą ciąża a poprzednią to brak relaxu i wypoczynku. lotaczka na maxa....a tutaj nie do konca sie wysypiam, ale to tez normalne - w domu mam podobnie...

• Mamusia
anula4ever napisał(a):
Elmirka napisał(a):
Gratuluje Anula coreczki
A tak nawiasem jutro moja kole 🙂 wiec trzymajcie kciuki dziewczyny 🙂 oby i nasze malenstwo sie ujawniloj
Ale az dziwnie bo do tej pory do brzuszka odnosilismy sie albo bezosobowo albo babelek itp w r.meskim okreslenia a tu dziewucha w brzuszku fika i tak dziwnie ale to kwestia przyzwyczajenia.Babcia zadowolona,dziadek troche zawiedzony bo siostra ma core i teraz kolejna wnuczka-mial nadzieje ze bedzie wnuk,ale najwazniejsze ze zdrowo sie i bezproblemowo rozwija ale dziwne i mile uczucie wiedziec kto w brzuszku mieszka teraz zaczelam sie zastanawiac do kogo jest podobna jak wyglada nosek widzialam taki malutki tyci tyci i malutkie stopki urocze az lzy w oczach mi siw nazbieraly

Gratulacje Anula 🙂
My w przyszłym tygodniu idziemy na połówkowe... ciekawa jestem czy potwierdzi sie u nas że córcia, maż nadal ma nadzieje że jednak chłop 🙂 i mówi do brzucha Olek 🙂

Widać Edith 🙂 🙂 Piękny domek dla Malucha!!
Gratuluję Dumniej Mamie dziewczynki 🙂 🙂 Kolejna Mała Listopadowa Księżniczka!! 🙂 🙂 Super.