Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
skwara widze, że mamy podobne myślenie więc mam coś dla Was i Ty kochana nie bedziesz sie musiała męczyć na razie wpisane to co wiem a dalej jeśli chcecie możecie podać dane hehe 🙂

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/99/tabelac.png/][IMG]http://img99.imageshack.us/img99/6643/tabelac.png[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak to mine wiecej wyglada w moim wykonaniu 🙂 w zwykłym paincie bo nie chcialo mi sie szukac programow i po drugie lubie sie bawic z takim czyms wiec prosze 🙂
jesli nie chcecie podawac danych na forum to mozecie prywatne wiadomosci pisac heh 🙂

• Mamusia
Hej dziewczyny jak tam samopoczucie z tego co widze roznie i nadcisnienie dolega
ifuletfmeup powodzenia i na pewno z potworkiem wszystko dobrze
ja sie dziasiaj dowiedzialam z moich wynikow ze mam nemie ciazowa i jestem w szoku ze na ostatniej prostej takie skecze
i widze ze tez was przybywa 🙂 czym wiecej tym razniej z postami tez widze do przodu super jest sobie was poczytac jak takie aktywne jestescie 🙂
jeszcze troszke i stuknie wam polowa ciazy kurcze ale ten czas leci 🙂
a co do tabelki to jezeli moge zasugerowac to wpisujcie sobie ruchy malenstwa dokladnymi datami poniewaz czesto sie sprawdzaja co do dnia porodu 🙂 tak moj lekarz stwierdzil i znajome ktorym sie sprawdzilo 🙂
wytrwalosci brzuszki w te upaly 🙂

• Mamusia
O, Basia to super 😁 niestety nie mogę na razie zobaczyć tej tabelki ale jak mnie przyjmiesz do znajomych to luknę 🙂 ja nie mam nic przeciwko podawaniu danych 🙂
no Emila leci ten czas tak szybko, że się nie obejrzymy a tu dzidziulki kochane będą na świecie! Jej, nie mogę się doczekać!!! A anemia to rzeczywiście częsta przypadłość ciężarówek, ale nie ma się czym martiwć, najważniejsze że dzidzi zdrowe 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Już przyjęłam 🙂 no już od kilku dni to robiłam znaczy sie jednego dnia jedno jednego drugie i tak po troszeczku i wlasnie mialam to juz wstawiac bo tylko dane potrzebne... ta co wstawilam to taki poczatek nie ma wszystkich wpisanych itd ale jesli sie podoba moge wypelniac dalej 😉

• Mamusia
hej dziewczyny 🙂
justynakreft ja tez mam napady bolu glowy i to nie da sie wtrzymac 😞
skwara ja juz bombelki czuje od dawna tzn. okolo tygodnia, moze wiecej.. hmm.. a dzisiaj poczulam kucie w brzuchu, raz z lewej raz z prawej 😜 hahaha:P ciekawe co to.. dowiem sie jutro ide do lekarza;D 😁
ifyouliftmeup nom jutro juz 20sty i moja wizyta u lekarza i twoj zabieg. Eh bedzie wszystko dobrze 😉 dokladnie odrazu wypytaj o wzrost plec itp;D a tak w ogole to najlepszego na nowej drodze zycia! szczescia 😁:**
motylek1990 ja tez prawdopodobny mam na 4 grudnia, ale pewnie wczesniej sie wykluje moj skarb;D hehehe 😉
wikarynka bardzo dobrze,ze zostalas wyslana na zwolnienie! odpoczywaj! odrazu jak bedziesz wiedziala co i jak pisz, 3mam kciuki :*
basia89 mnie sie podoba tabelka i jestem za;D juz ci wstawiam moje dane 😜
paulina,22,1bobas,termin 4.12.2012r,bombelki ( 1ruchy) 15tydzien, a plci nie wiem 😜 jutro sie moze dowiem to napisze;D dzieki;*

ogolnie dzisiaj mnie boli caly dzien glowa dziewczyny;( ale to przez pogodę, upal i duszno;(
dzis spedzilam dzionek od rana z moim R nad woda 😉 popluskalam sie troche w wodzie 😜 i opalilam ramionka;D bo przeciez jestem blada jak sciana, tzn nogi mam blade 😉 normalnie stroj ubralam swoj sexi haha;D i brzuch przykrylam tylko recznikiem lekko mokrym by sie bombel mi nie zagotowal 😉 porozmawialismy sobie, mamy nadzieje,ze damy sobie jakos rade bo jest ciezko;( takze mile spedzilam dzionek 😉
ide spac jutro wizyta u gina;D ciesze sie 😉 odrazu wam pokaze mojego bombelka;D jak rośnie ;D buziaki dobranoc;* spokojnej nocyyy!

• Mamusia
Niestety nie widzę również tabelki. Wysłałam więc zaproszenie.
Ale:
Ania, lat 20, pierwsze dziecko, termin na 16 grudnia 2012, ruchów jeszcze nie poczułam 🙂 a imię to albo Anastazja albo Oskar. Chyba że zmienię decyzję w co wątpię. 🙂
Dobranoc 😉

• Mamusia
Ania92 przyjełam zaproszenie i wpisałam dane do tabelki 😉
jak uzbieram wszystkich to wstawie aktualizacje że tak powiem hehe 🙂
tez uciekam spać, jutro do dermatologa na 15:30 z tym moim uczuleniem jade no i prawdopodobnie od oliwki bambino wyskoczyly mi takie jakby potowki na calym brzuchu do tego swedzi czasami to tez jej pokaze zobaczymy co powie...

Dobranoc Ciężaróweczki 🙂

• Mamusia
hej dziewczyny!
Jestem dzisiaj szczesliwa;D ide podgladac zaraz mojego bombelka;D zdjecie oczywiscie wrzuce 😉
zjadlam bulke z szynka i mi nie dobrze 😞 ale ciepla herbatka dala rade 😉 pogoda jest akurat, ciemno troche, ale wazne ze upalu nie ma bo bym nie wyrobila! uplay wykanczaja.. chociaz wielkiego brzucha niemam przeciez 😉 a juz sie mecze 😞 jaa spaaaadam... 3majsie kciuki zeby wszystko bylo ok z dzidzia..:* buziaki;* zajrze przed obiadkiem 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Paula ja też uz sie mecze jak sa upały a jeszcze porzadnie mnie nie wysadziło a gdzie tu dalej 😮 hehe

powodzenia na usg oczywiscie trzymamy kciuki i jak najbardziej pochwal sie maluszkiem jak wrocisz 😉

ja teraz kawusia jakies ciastezko do kawy i jogurcik pozniej ide odebrac od kuzynki wozek lozeczko lezaczek itd itd bo juz kazala przyjsc bo za niedlugo wyjezdza za granice a i tak bym wszystkiego nowego nie kupowala wiec bede miala juz wszystko z tym ze postawie w nowym pokoju przykryje folia i niech stoi hehe 🙂

miłego poranka brzucholki 😘

• Mamusia
Cześć dziewczyny!

Paula - powodzenia na USG.
Skwara - odpowiadam na Twoje pytanie i od razu podaję dane do tabelki. Chciałabym być w wieku, żeby pisac pracę dyplomową, ale mam 30 lat... i pracuję jak głupia na 2 etaty, z czego dużo przy kompie. Wikarynka jest oczywiście od Wiktorii. Termin mam na 20 grudnia. Ruchów jeszcze nie poczułam, płci dziecka nie znam, imiona jeszcze nie wybrane. 🙂
No i ciąża pierwsza. 🙂

To moje nadciśnienie w ciąży to właśnie z racji wieku i nadwagi. Ale co zrobię, że mężczyznę swojego życia poznałam dopiero niedawno... 😉

• Mamusia
wikarynka ja robie tabele w sumie jest już gotowa tylko zbieram dane zeby wstawic te podstawowe, na którejś stronie wstecz pokazałam poczatkowa tabele z niepełnymi danymi ale juz prawie wszyscy została anitek, ifyouliftmeup i motylek1990 wtedy wstawie aktualizacje 🙂 a pozniej to juz sie bedzie reszte uzupełniac 😉

nie mart sie niczym tylko badz dobrej mysli a z dzidzia na bank wszystko ok 🙂

• Mamusia
michasia24 tak mam termin na 29 grudnia no ale to sie okaze kiedy dzidzius wyjdzie moze 2 tygodnie wczesniej albo 2 tygodnie pozniej hehe 🙂 zdjecie w avatarze robilam w 9tygodniui6dniu dokładnie teraz brzusio podrosł jeszcze troszke 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂 Widzę wszystkie już na nogach a ja pół godziny temu dopiero co wstałam 🙂 Nareszcie wyspana jestem. Teraz kawusia i śniadanko a później z siostrą może do lasu na jakiś spacer i pooddychać świeżym powietrzem ale to po obiadku., 🙂)

Aaa tabelka faktycznie super, dopiero teraz ją widzę 🙂)

• Mamusia
basia89 to u ciebie juz widac pozadnie 🙂 slicznie wygladasz, ja jestem w 12 tyg i nie widac prawie nic 😞 moze do konca miesiaca cos wyjdzie bo do tesciow jade 🙂 fajnie by bylo jak by twoje mmalensto urodzilo sie tej daty juz w nowy rok bys z dzidzia witala 🙂 pierwsz ciaza?? i wiesz juz plec? ja do lekarza mam 13 lipca i to piatek :/ mam nadzieje ze wysle mnie na usg 🙂

• Mamusia
nno widać widac nie da się już ukryć nie martw się na pewno dostaniesz brzusia hehe wszystko w swoim czasie jednym widac od razu innym przez całą ciąże prawie nic, tak to moje pierwsze dziecko, no tez bym chciala zeby urodzilo sie w tym roku ale to juz w sumie nie wazne ważne żeby zdrowe bylo 🙂 płci jeszcze nie wiem kolejna wizyte mam na 4lipca wiec moze wtedy sie dowiem 😉 piatek 13 mowisz hehe łe tam ja nie wierze w te zabobony na pewno wszystko bedzie ok i na pewno wysle cie na usg bo to juz czas... a mialas juz w goole usg bo jesli jestes wlasnie w 12 tygodniu powinnas miec usg pomiarowe przeziernosci karku itd zeby sprawdzic czy z dzidzia wszystko ok ... ?

• Mamusia
a gdzie tam nie mialam... ogolnie mam dziwnego lekarza bo jak poszlam na wizyte w piatek to zalozyl mi karte ciazy i spojrzal na wyniki i stwierdzil ze mam dobre wyniki i badac nie trzeba nawet i zebym przyszla 13 lipca.. dziwne troche.. nieweim moze tak powinno byc to tez moja pierwsza ciaza i szczeze jestem ciemna a oprocz daty porodu i jego opini z wynikow ze jest dobrze to nic nie wiem.. 😞 powinnam zmienic lekarza?