Skocz do zawartości

Grudnioweczki 2012 :) | Forum o ciąży

anitek

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Cześć brzuchate 😁 juz co prawda nie wszytskie 😁 !! ale mile wiadomości z rana !! 😁 A Ifyou czula ze to juz juz sie zbliża 😁 biedna ostatnio popuchła cała.
To teraz ja wam przekaze newsy 😁 moje kochane dzidzi waży 2390 gram i glówka obrócilo sie w dół i jest nisko. Jutro dowiem sie wiecej od położnej bo sprawdzi mi rozwarcie. Wiec jak co sie mówi ..pomalu czas nadchodzi na wszytskie z nas !! 🙂

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
WItajcie 😉
Melduje sie ze ja jeszcze w dupaku 🙂 Kurcze mialam odpoczywac przez 2 tyg...a tak naprawde to odpoczywalam moze z 2 dni 🙂 ciagle gzies latam, zalatwiam jeszcze....
Tez widzialam fotke IFYou na FB, mala jest sliczna 🙂 rzeczywiscie szybko poszlo... i tez czekam na wiecej informacji 🙂
A Wikarynka juz podazyla do szpitala?
Niech kazda z nas chociaz raz dziennie o ile to mozliwe napisze chociaz jedno zdanie, ze jeszcze wszystko ok...bo potem niektore z nas znikaja na pare dni a reszta zaczyna sie zastanawiac....
Dzisiaj kolejna lekcja w szkole rodzenia 🙂
Ogolnie nawet dzisiaj pospalam, rece troche dretwialy, nawet do teraz mam takie dziwne zimne i sztywne ale to juz byl bol do wytrzymania i spania 😉 chociaz jedna noc 🙂 Moze ten Magnez cos daje 🙂
A skoro maly od Pauli jest w inkubatorze caly czas, to nie moze karmoc go piersia? Czy jak to wyglada? Anitek i Justyna wy juz bardziej doswiadczone 😁

• Mamusia
Ja z kawka 🙂
Mialam sie zwazyc przed i zapomnialam 😉 a teraz sie juz objadalam na sniadanie 😜 ale z tego co widzialam ostatnio wskoczylo mi +17kg wiec moze lepiej nie wchodze na wage zeby sie nie dobijac 😉 w czwartek mam wizyte to pewnie tam mnie zwaza heh 😉
Pauli Dawidek lezy w inkubatrorze bo tempereture mu podtrzymuja? ktoras z Was pisala o tym.
A z Paula zamienilam pare zdan tylko pisala ze idzie sie polozyc bo dzis idzie do Malego go nakarmic.
A to chyba z piersi mozna normalnie karmic bo wyciagaja? albo sie odciaga?
Biologia nie mam pojecia bo ani Olaf nie lezal w inkuatorze ani tez nie karmilam piersia 😜
Emlka super wiadomosc 🙂 a jak Twoje cisnienie wogole? unormowalo sie troche???
Dorotex nie przejmuj sie waga jak widzisz ja to nawet nie chce sie wazyc heh 😉
Biologia fajnie ze dzis szkola rodzenia 🙂 z dretwieniem rak to ja to mam tylko w nocy, budze sie i mam "mrowki" w dloniach i cale takie popuchniete :>
ale od rana jest ok 🙂

A tak wogole to nerw z rana bo dzwoni M. i mowi ze w Dublinie musi zostac do jutra!!!!!!!!!!!!!! jestem wsciekla bo wogole mialam juz nie zostawac sama z Olafem bo ledwo chodze przez to spojenie, syf w domu a jutro Tesciowa przylatuje a on zostaje tam do jutra jak mial wrocic dzisiaj...
Drazni mnie to bo mam juz sporadyczne skurcze i naprawde sie tym denerwuje a do tego musze zrobic prania i to musze obowiazkowo dzisiaj bo posciel wyprac zeby wyschla do jutra jak i inne pranie bo ciuchy mi sie koncza...niestety nie mam ich za duzo na tym etapie wiec non stop prawie chodze w tym samym :O
Zaraz wkleje focie brzusia z dzisiejsszego poranka 🙂

• Mamusia
Justyna a Ty jak sie czujesz???

Dziewczyny kiedy odchodzicie na macierzynski???
Ja 26listopada. Nie wiem czy w PL tez tak jest ze trzeba min 2tyg przed planowana data porodu?

Sorrry za te posty nie wiem co sie dzieje!!!! wysyla mi po kilka tych samych 😠 😠 😠

• Mamusia
No przydalaby sie opcja usuwania bo zasmiecilam watek heh 😉
Eee to super!|!!! tutaj jest to beznadziejne bo trzeba 2tyg przed planowana data porodu a jeszcze jak ktos przenosi o te 10-14dni to juz wogole...traci sie 4tyg macierzynskiego wtedy!!!
dziwny przepis i tez tego nie rozumiem no ale tak jest i co zrobic....

• Mamusia
ja ide na macierzyński z dniem porodu. u nas taka opcja jest. bo tak naprawde nie wiadomo kiedy bedziesz rodzić ale data 26 grudnia tez jest wzięta pod uwage. Anitek a jak u was jest z macierzyńskim bo u nas niezależnie jaki miesiąc obliczają go jako każdy ma 30 dni. ogólnie u nas jest 6 miesiecy 3 dla matki,3 dla dwojga rodziców (ktore bierze matka) 3 dla ojca(do wykorzystania w ciagu 3 lat) . Ale matka może rozlozyć sobie macierzyński do 12 miesiecy ale wtedy dochod maleje - wiadomo. ja wzielam sobie na 9 miesiecy, bo u nas nie ma czegoś takiego jak urlop wychowawczy.Niby fajny system ...
A z cisnieniem u mnie pomalu sie normuje. 🙂 musi sie wynormowac bo ja chce rodzic na sali porodowej bez aparatury to tak jakby rodzic w domu bardzo fajna atmosfera. No i chce rodzic w wodzie wiec do tego tez trzeba miec wszytsko wyregulowane. 🙂

• Mamusia
Emilka super system. Tutaj jest platne 26tygodni +16tyg bezplatnego jak ktos chce. Dla Taty nie ma nic... chyba ze Mama wraca do pracy wczesniej to wtedy Tata moze wykorzystac te tygodnie ktore zostaly. No i przymus przejscia na macierzynski 2tyg przed planowana data porodu wiec bezsensu to jest. Zazdroszcze ze masz opcje porodu w wodzie... tutaj niestety tej opcji nie mam a na priv porod mnie nie stac 😉 nk a porod bez aparatury hmmm ja bym sie bala... po ostatnich przejsciach tym bardziej a tak to jednak tetno dziecka mozna kontrolowac i w razie spadku mozna szybko cos zrobic. Ale wiadomo kazda kobieta wybiera to co czuje za sluszne. Tutaj tez sa porody w domu ja to podziwiam takie kobiety za odwage... no i ze chca tak ryzykowac wogole...

• Mamusia
Emilka super system. Tutaj jest platne 26tygodni +16tyg bezplatnego jak ktos chce. Dla Taty nie ma nic... chyba ze Mama wraca do pracy wczesniej to wtedy Tata moze wykorzystac te tygodnie ktore zostaly. No i przymus przejscia na macierzynski 2tyg przed planowana data porodu wiec bezsensu to jest. Zazdroszcze ze masz opcje porodu w wodzie... tutaj niestety tej opcji nie mam a na priv porod mnie nie stac 😉 nk a porod bez aparatury hmmm ja bym sie bala... po ostatnich przejsciach tym bardziej a tak to jednak tetno dziecka mozna kontrolowac i w razie spadku mozna szybko cos zrobic. Ale wiadomo kazda kobieta wybiera to co czuje za sluszne. Tutaj tez sa porody w domu ja to podziwiam takie kobiety za odwage... no i ze chca tak ryzykowac wogole...

• Mamusia
Anitek to kicha u was z tym macierzyńskim tak troche 😮
Z ta porodowka bez aparatury to nie jest tak do konca ze nie ma tam nic. Oddzial jest podzielony na 3 cześci pierwsza polowa to sale w ktorych poprostu rodzisz bez stresu masz tam do dyspozycji akupunkture, wanne krzeslo fotel i lóżko, pilki i inne to wlasnie sala bez aparatury jesli tam zacznie sie cos dziac biora cie na wozek i przewożą do sali obok z aparatura.. Pierwsza nazywana jest "gniazdkiem" a druga to juz porodówka. Ja wlasnie chce rodzic na gniazdku bo zdecydowałam sie na porod bez znieczulenia..biorac znieczulenie od razu idziesz na ta drugą. po porodzie bierzesz swoje dziecko w wózku i przechodzisz o wlasnych silach do swojego prywatnego pokoju gdzie jesteś tam caly czas z mezem i dzidziusiem od 12 do 24 godzin po tym czasie jedziesz do domu jesli wszytsko jest ok. 🙂

• Mamusia
Super rozwiazanie!!!!!
Tutaj sa sale po 6osob lub po 4osoby jak sie uda trafic(oczywiscie te po porodzie) bo porodowka to wiadomo sala tylko dla siebie i partnera z cala aparatura itd.. Wanna jest do dyspozycji tylko w pierwszej fazie porodu ale zazwyczaj jest zajeta wiec nawet na to nie licze...
Planu porodu jeszcze nie mialam, ale tym razem rowniez powiem ze chce epidural zeby bylo wiadomo 😉 choc sprobuje rodzic bez bo ostatnim razem za duzo mi nie dal 😉
A pozniej sa polprywatne 2os i prywatne, ale koszt np za priv salke to jakis zart...
Mi sie ostatnio udalo bo bylo strasznie duzo rodzacych i miejsc brakowalo wiec mnie polozyli na 2os sale mam nadzieje ze i teraz bede miala szczescie 😉
no i tutaj w szpitalu 2doby.
A np Siostra M. jest w Holandii i jak jej Szwagierka rodzila to 8h po porodzie wychodzila do domu! szok heh 🙂

Hejka witam w dwupaku, ja dzisiaj latam od rana po mieście, miałam torbę pakować ale już nie mam siły tak się nabiegałam że brzuch mam twardy muszę poleżeć teraz, ciekawe jak tam mamusię się czują z dzidziusiami Dawidek Pauli piękny 🤪 i co z Basią bo dawno nic nie pisała.
A wikarynka poszła już do szpitala czy jeszcze nie ?
Następną część dnia przeznaczam na nic nie robienie
Jutro się spakuję, ale jeszcze muszę kupić staniki do karmienia i nie wiem jakie i gdzie? Może coś polecacie?
Oglądam piękne kołyski na allegro i tak się zastanawiam nad kupnem chyba się zdecyduję tylko teraz muszę wybrać 🙃 pozdrowionka i trzymajcie się laski

A i ginka mi poleciła kupić tantum rosa do rozpuszczania w wodzie i rozpylacz taki na 0,5 litra to jest podobno dobre żeby sobie psiikać potem po porodzie na krocze jak się np wyjdzie z ubikacji, działa znieczulająco przeciwbólowo i odkażająco

• Mamusia
Justta widze ze Ty z pakowaniem torby to tak jak ja 😉
ja sie jutro spakuje heh 😁 albo w czwartek bo jutro musze pojechac odebrac ze sklepu polki do szafki dla Malego wiec wtedy bede mogla rozlozyc ciuszki i spakowac torbe 🙂
odpoczywaj masz racje 🙂
Ja ide kolejne pranie powiesic i wstawic bo uwine sie z tym i spokoj bedzie...
O tantum rosa gdzie slyszalam. Mi wlasnie lekarz polecil rowniez ocentisept i psiakalam po porodzie z Olafem i teraz tez bede go uzywac bo rowniez pomaga 🙂

Anitek ja tez z pakowaniem torby odwlekam ciagle ;DDDDDD

e_miilka gratulacje ladnej wai juz malenstwa i obrocenia obnizenia !!! super !

jeju jakie to urocze ze juz dwie dziewczyny rozpakowane ;D cudowne te dzieciaki na fb widzialam ;DDDD

ja to sie z kazdym dniem boje porodu i wogle ale narazie sie czuje superasnie 😉
moze jakos strach minie jak wiecej sie nas rozpakuje i wieksze relacje poczytam ;DDDD

Ale sie ciesze ze tera udaje mi sie na wi fi lapac neciora ! i byc z wami w te wazne chwile !!! i czas porodowy 😉 wogle mogla by ktoras mi swoj nr podac jak ja trafie do szpitala to ja nie bede brac laptopa a chcialabym was powiadomic tez ze rodze ;p;p smskiem z niemiec ;p;p

u nas sale sa prawdopodobnie 2 osobowe i dzidzia non stop przy mamusi jest. 😉
a co do urlopu to nie wiem bo ja nie pracowala wiec ten temat mnie omija ;D

• Mamusia
Hej Dziewczyny! Ale super ze Ifyou już ma swoją kruszynke 🙂 ja od 10 rano latalam z Dominisiem po miescie bo mialam troche spraw do zalatwienia ,wrocilam o 14 i myslalam ze padne, brzuch mi twardnial do tego kregoslup tak mnie boli i mam takie dziwne klucia w pochwie, tez tak macie?masakra... Teraz zjadlam obiadek z Dominisiem i odpoczywam.