Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
witam dziewczynki 🙂 jak tam sie dzis czujecie? ja dzis nie narzekam chodz mialam dzis zachcianki 🙂 najpierw na pomidory 🙂 jak zwykle 😁 a potem na jagody i tak trulam mojej siostrzyczce az ze mna pojechala do lasu nazbierac 🙂 i zrobilam bulki na parze z sosem jagodowym 😉 mniam 🙂 tak sie objadlam ze nie mam sil wstac z lozka 🙂 a wy co moglybyscie non stop jesc? ja to pomidory i jakies owoce 🙂 a od wczoraj ogorki ale takie co sie kisza znaczy takie nie do kiszone 🙂 czesto u babci jadlam takie mmm... az slinka mi cieknie jak sobie pomysle 🙂 moze jutro kupie ogoreczki i zrobie 🙂 nie mam miejsca juz w brzuszku ale jak by mi ktos przyniusl takie ogoreczki to bym po nogach calowala 😁

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mnie bardzie odrzuciło od wielu rzeczy np: słodycze, kawa (poza Starbucksem - nałóg straszny zemdli mnie ale kawy się napiję może nie codzień jak wcześniej ale raz w tygodniu musze zaliczyć 🙂 ) owoce, herbata. W tyg. 5-7 natomiast stołowałam się w mc donaldzie, nie mogłam przejść obojętnie żeby nie kupić jakiejś tłuściutkiej kanapki, ale to pewnie dlatego, że przed ciążą jadłam dużo słodkiego, a od lat byłam na diecie niskotłuszczowej znaczy się wszystko co piekę, smażę to bez tłuszczu, i nie jadałam czerwonego mięsa prawie wcale, wiec pewnie dlatego tak mnie ciągnęło do wieprzowinki z MC, ale etap McD mam już za sobą. Teraz jem wszystko i od wszystkiego mnie mdliło, chociaż od wczoraj jest już lepiej, mdłości zelżały, ale nie zupełnie jeszcze.

• Mamusia
emalka napisał(a):

Fajne macie pomysly z zapisywaniem zmian, które w nas teraz zachodzą (np. obwód talii). Ja od początku myślalam o tym, żeby co tydzień robić sobie zdjęcie, ale póki co poczekam jeszcze chwilę 😉.
Widzialam, że grudnióweczki zrobily tabelę - to też super pomysl 🙂

Milego dnia Dziewczyny 🙂

Super ta tabelka, może też byśmy taką zrobiły??

• Mamusia
Lena82 napisał(a):
Witaj Aniu, widze ze t 😆eż masz termin na 22 . C 😆 😆hciałabyś miec parkę?

mam już 5-cio latkę i szczerze mówiąc trochę przeraża mnie wizja bliźniaków ale jeżeli okaże się że jest dwójeczka to też będzie dobrze , najważniejsze żeby dzidzia lub dzidzie były zdrowe 🙂

• Mamusia
witam mamusie i przyszle mamusie 🙂 jak wam piekna niedziela uplywa? ja walsnie zaraz biore sie za obiadek 🙂 pogoda sliczna moze wybiore sie znow na jagody 😁 albo na spacerek z psem 🙂 Aniu super jakbys miala parke 🙂 zycze Ci zeby dzieci byly zdrowe 🙂 daj znac jak bedzie wiadomo 🙂 ja juz nie moge doczekac sie az dowiem sie czy bede miala chlopca czy dziewczynke 🙂 wiadomo oby bylo zdrowe 🙂 ale ja cos czuje ze bedzie Julia Magdalena 🙂 niewiem czy to juz odczucia matczyne ?? 😉 za jakis czas sie dowiem 🙂 bede informowala na bierzaco 🙂 milej niedzieli 🙂 buziaki brzuchatki :*

• Mamusia
hej dziewczynki, widze ze wczoraj pogoda ladna i nikt tu nie zajrzal... ja juz dzis rano zostalam zbudzona i sobie mysle zajrze do was kobity 🙂 tak mysle zeby zalozyc jakis nowy watek u nas w styczniowkach ale jaki by tu temat wymyslec... hmm przejze internet i dam znac a wy piszcie, piszcie bo cicho 🙂 co dzis planujecie? ja do kolezanki jade a jutro... az myslec niechcem jade na usg piersi.. wyczulam z pol roku temu guza w piersi chyba to jest guz, niewiem 😞 nie boli ani nic ale jest bardzo wyczuwalne.. powiedzialam lekarzowi o tym i skierowal mnie na te usg (oczywiscie odczekac musialam 2mc) i jest ono jutro na 14 tak sie boje co to wyjdzie 😞 mam nadziej ze dobrze bedzie

• Mamusia
Michasiu będzie dobrze 🙂 jak już będziesz wiedziała coś po usg to daj znać , trzymam kciuki żeby to nie było nic poważnego. a co do płci dziecka to powiem Ci że przy Majci miałam przeczucie że to będzie dziewczynka , choć lekarz potwierdził mi to dopiero w 7 m-cu 😞 bo Maja cały czas się zakrywała 🙂 a co do tej ciąży to też bym chciała żeby było dziewczynka 🙂 jutro idę do lekarza i zobaczymy czy jest jeden maluszek czy dwójka 😁 strach się bać 😉 trzymajcie się dziewczynki

• Mamusia
Hej dziewczyny- gratulacje dla Was 🙂 ja mam termin na pazdziernik, co do płci to jesli dzidzia pokaze i lekarz jest doswiadczony i ma dobry sprzet to mozna bardzo wczesnie sie dowiedziec- mi w 11 tygodniu powiedział, ze dziewczynka i potem na kazdej wizycie co 2-3 tyg to potwierdzal, tylko raz była tyłem i nie chciala sie przesunac nawet jak mnie klupał w brzuch, tylko tak śmiesznie podskakiwała ale się nie obróciła 🙂

• Mamusia
hej musimy troszeczke rozkrecic te nasze forum 😁 pytanie do was kochane brzuchatki czego boicie przy porodzie? czytalam troszke o nacinaniu krocza.. ehh az odechciewa sie rodzic... 😞 ja to sie tego boje... ale mojego chlopaka siostra 3 mieciace temu rodzila i mowila ze nie bylo zle, chodz bole jej sie zaczely o 2 w nocy a o 19 urodzila wiec sie troche nameczyla ale tak jak z nia szczeze porozmawialam to powiedziala ze najbardziej wystraszyla sie wtedy gdy zaczol sie ostatni moment porodu kazali jej sie polozyc i oslepili ja tymi duzymi lampami 🤪 po pol godz uslyszala placz malenkiej i mowi ze zapomniala o bolu i o tym jak bardzo sie bala. tylko jej te swiatla zostaly w pamieci 😁 ciekawe jak ja to przezyje 😮 a dodam ze slaba jestem i niezbyt lubie bol 🙂a wy slyszeliscie jakies historie z porodow albo wlasne porody jak przezyliscie naprawde zapomina sie o bolu czy wrecz przeciwnie?

Witam
Przepraszam, że wchodzę w Wasz wątek, ale może ktoś skorzysta.
Mam do sprzedanie zabawki, nowe bajki, ubrania dziecięce, damskie, książki itd.
Np:
smoki LEGO DUPLO od 4,99
zestaw: żołnierzyki, samochody, czołgi, helikoptery itd ponad 200elementów od 9,99
bajki Frankliny i inne od 4,99

zapraszam

http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=25191115

• Mamusia
powiem szczerze , że przy pierwszej ciąży namęczyłam się strasznie 😞 wody odeszły mi za 5 minut 24 , pojechałam do szpitala, bo takie wskazówki wcześniej dał mi lekarz. Położyli mi i czekałam 🤨 czekałam i czekałam 🤨 skurcze zaczęły się nad ranem i trwały do wieczora :/ dopiero o 18 dostałam kroplówkę 😮 urodziłam Majeczkę o 20.45, faktycznie był ból i nie ma się co oszukiwać że to nie boli , ale jak tylko położyli mi na piersi moją Kruszynkę wszytko znikło jak ręką odjął 🙂 ulga ,że Niunia jest cała i zdrowa i w końcu z nami 🙂 gorsze było zszywanie, bo miałam wrażenie że lekarka robi to na żywca 😠 choć mówiła że dała mi znieczulenie . ale później było już ok 🙂 także uszy do góry będzie dobrze 🙂

• Mamusia
🙂Witam kochane Mamuśki 🙂
Wczoraj bylam na wizycie u lekarza , jak zobaczyłam jak moje maleństwo juz fajnie urosło to łezka w oku sie zakreciła...coś pięknego 🙂
A co do porodu, eh moze jest we mnie w srodku strach, ale nie umiem opisać tego co czuje bo nie boje sie samego bolu, wiem ze to nie uniknione 🙂
Strach ten dotyczy chyba samego porodu , by wszystko bylo dobrze z moim maleństwem, ból, męki i cierpienie nie ma dla mnie znaczenia, trzeba to przetrwac i tyle....
Pozdrawiam gorąco wszystkie mamuśki:**

• Mamusia
hej ania to dobrze ze okazalo sie ze dzidzia bedzie jedna 🙂 chociaz dwojka to wiecej milosci bys dostawala 🙂 ja tez bylam na usg i u mnie wszystko w porządku, mam czesto sprawdzac piersi poniewaz moja babcia miala raka wiec moze ale tez nie musi byc ze i ja bede miala nowotwor, lepiej dmuchac na zimne i sprawdzac. dzis u nas strasznie wieje i chyba mnie przewialo bo glowa mnie boli jak niewiem 😞 jutro sie odezwe dobranoc brzuchatki

• Mamusia
Witam

Ja już po USG I trym. Zdziwiłam się zę USG było wykonane już przez powłoki brzuszne, wydawało mi się że dopiero w późniejszej ciąży tak robią, no ale mniejsza o to.
Dzidzia leniwa, lekarz musiał mnie pare razy w podbrzusze dźgać głowicą aby niunia się poruszyła 🙂
Parametry ma dobre, wszystko prawidłowo się rozwija, ma już 5,1 cm
Teraz pora na odpoczynek, od jutra urlop i 2 tyg nad jeziorkiem, ale z dostępem do świata

Pozdrawiam

• Mamusia
Hej mamusie.
Ja mam dziś taaaakiego lenia że aż wstyd 🙃
Aniu_ust moja córcia też pokazała co tam ma w 7 mc, zawsze się zakrywała wstydnisia mała.
Michasia24 ja prz pierwszym porodzie troszkę się omęczyłam bo bóle zaczeły mi się przed północą a dopiero następnego dnia po 20 zadecydowali o cesarce, o 20:45 miałam już moją kochaną córeczke.
Szybko zapomniałam o bólach 🙂
Ciekawa jestem jak teraz to wszystko się potoczy, nie mogę doczekać się stycznia by móc przytulić swe maleństwo.

• Mamusia
a co do płci dzieciątka - chcecie wiedzieć co będzie czy nie ? 🙂 ja bym już chciała wiedzieć , taka ciekawska ze mnie bestia 😉 nawet sprawdzałam w kalendarzu chińskim ( taka fikuśna tabelka w której sprawdza się swój wiek w chwili poczęcia i miesiąc poczęcie = info o płci ) co może być i szczerze mówiąc bardzo bym była szczęśliwa gdyby to faktycznie miała być dziewczynka 🙂 pozdrawiam

• Mamusia
Hej dziewczyny, wpadłam zobaczyć co u was, ale cichutko coś, w sumie na grudniówkach na początku też tak było 🙂 ale już się rozkręciło 🙂
Ania_ust ja tez na samym początku ciąży sprawdzałam płeć z tym chińskim kalendarzem 😁 i wiesz co, sprawdziła mi się 😁 gin mówiła, że ładnie widać i na pewno będzie dziewczynka 🙂 może wam też się sprawdzi 🙂