Skocz do zawartości

Mamy Styczniowe witajcie:) | Forum o ciąży

Abby

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
agniesia20 napisał(a):
Witajcie Dziewczyny 🙂 Mam jeszcze jedno pytanko czy czujecie już ruchy dzidziusia? jak jestem prawie w 20 tygodniu i tak szczerze mówiąc nawet nie wiem jak je rozpoznać bo to moja pierwsza ciąża 🙂

Ja też jestem w pierwszej ciąży i ciągle wysłuchiwałam od mojej młodszej siostry, która była 2 lata szybsza w macierzyństwie czy juz czuję ruchy. Coś tam czułam ale nie wiedziałam co wiec nic nie mówiłam, teraz w 20 tc nabrałam pewności że to co wtedy w 17 tc odbierałam za bąbelki i szmyranie w jelitach, to był dzidziuś, tylko że teraz czuję je dużo wyraźnej, no może nie jak Michasia, chyba że mój leniwy synek myśliciel nie obdarowywuje mnie solidnymi kopniakami tylko daje czasami znać o sobie. Tak jak noc temu jak napiłam się słodkiej wody bo nic innego nie miałam, już później spać mi nie dał bo najpierw myślałam że mu moje ułożenie sie nie podoba a to ta slodka woda go rozbudziała 🙂 Ach ten Domiś mały 🙂

Kupiłam na targach Mother & Baby materacyk lateksowo-piankowy - całkiem wygodny 🙂 i fajną butelkę z Chicco ze smoczkiem dla noworodków, który przypomina budową pierś. Zapisałam się na warsztaty bezpieczne dziecko, a dziś idę zapisać się do szkoły rodzenia, tzn idziemy bo mój mąż też chce chodzić 🙂 przynajmniej jak będzie miał pierwsze zmiany 🙂

• Mamusia
ja dopiero 3 wrzesnia pojde sie zapytac o szkole rodzenia czy sa jeszcze miejsca chcem wyciagnac kolezanke ktora mieszka obok mnie i termin ma na 3 stycznia moj M raczej nie da rady bo do pracy chodzi na 6 a tam spotkania sa na godz 9 albo 10 raz w tygodniu wiec nie bedzie mogl chyba ze popoludniu tez beda to sie zapisze, zobaczymy. u nas tu gdzie mieszkam zaczeli budowac plac zabaw z duzym boiskiem na pilke nozna koszykowke i siatkowke a obok jeszcze ma byc taka wiata ze stolami i grilem. cos fajnego bo maja to skonczyc 10 pazdziernika wiec bede miala gdzie z dzidziusiem chodzic 🙂 leze sobie w lozku i co jakis czas nadal czuje twardnienie brzucha... wiec sobie dzis tak bede leniuchowac. burza byla ale juz sloneczko wychodzi, a mialam opowiedziec wam moj sen snilo mi sie poraz kolejny (bo kiedys tez mialam podobny sen) ze moj lezal w szpitalu po wypadku jakims i umieral a ja w sali obok lezalam z bolami porodowymi i ze lekarz powiedzial zebym poszla sie z nim pozegnac a ja poprosilam o ksiedza i zapytalam mojego M czy za mnie wyjdzie 😮 i on wyrazil zgode, wzielismy slub ja pod koniec juz zaczelam rodzic a on zapadl w spiaczke 🤢 i jak urodzilam to z dzieckiem ( nie wiem jaka byla plec) poszlismy do niego a on sie ockna. ja to mam sny naprawde wczoraj znow snilo mi sie ze poszlam na usg a tam byla moja kuzynka i mowila ze bedzie miala dziewczynke a ona nawet w ciazy nie jest... 🙃 ciekawe co to oznacza... a po tym snie o slubie zaczelam sie zastanawiac czy moze by wziasc slub zeby dziecko nie bylo nie slubne... ale cywilny chociaz i dla rodzicow tylko... musialabym ze swoim porozmawiac. juz nawet wiem kiedy gdzies w grudniu poczatek grudnia... zobaczymy co moj M na to . 😜

• Mamusia
Michasia, ale masz sny 🙂 nie martw sie, one znacza tylko to, ze bardzo sie gdzies tam podswiadomie martwisz o rodzinke swoja. A jak dla mnie czy dziecko jest slubne czy nie to nie ma zadnego znaczenia. Moja Corka jest z pierwszego malzenstwa, slubne dziecko i co z tego, Jej tatus po dzis dzien nie umie stanac na wysokosci zadania, teraz mam od przeszlo osmiu lat wspanialego mezczyzne u swego boku, ktoremu urodze juz drugie z wyboru nieślubne Dzieciatko i jest super. Kiedy chrzcilismy Synka, uslyszelismy od ksiedza, ze nasze Dziecko bedzie ułomne, bo my slubu nie mamy.. stad zastanawiamy sie teraz, czy kolejne w ogole chrzcic, bo z takim podejsciem kosciola, to niezbyt zachecajaco jest.

ps: jak milo, ze pytasz 🙂 tak, wyszlam juz, jestem juz od dwoch dni w domku i odliczam dni, tygodnie do 36 tygodnia ciazy, bo poki co do tego czasu musze lezec badz siedziec, nie moge chodzic, dzwigac, wspolzyc - bardzo oszczedny tryb zycia 😞 coz zrobic, to dla Dzidzi wszystko przeciez. tylko Misio, moj 2,5 letni synek musi isc nieco szybciej niz zakladalismy do przedszkola i to nie ja bede z nim chodzic na tydzien adaptacyjny, ani nie bede swiadkiem pasowania na przedszkolaka itd, smutno mi z tego powodu, bo wymarzylam sobie to wszystko inaczej 😞

• Mamusia
musisz wejsc na swoj profil najpierw potem bedziesz miala O MNIE, MOJE DZIECKO.DZIECI,MOI ZNAJOMI, FORUM, USTAWIENIA KONTA i wcisnij FORUM tam bedziesz miala takie cos jak MOJ PODPIS POD POSTAMI to tam wklejasz link suwaczka. a znow zeby wybrac sobie suwaczek najlepiej wpisz w google SUWACZKI CIAZOWE i tam sobie wybierzesz wszystko co ci sie podoba. a wlasnie jak juz wkleisz ten link do suwaczka to wcisnij ZAPISZ MOJ PROFIL zeby zapisalo ustawienia 🙂

• Mamusia
Sonka napisał(a):

wyszlam juz, jestem juz od dwoch dni w domku i odliczam dni, tygodnie do 36 tygodnia ciazy, bo poki co do tego czasu musze lezec badz siedziec, nie moge chodzic, dzwigac, wspolzyc - bardzo oszczedny tryb zycia 😞 coz zrobic, to dla Dzidzi wszystko przeciez. tylko Misio, moj 2,5 letni synek musi isc nieco szybciej niz zakladalismy do przedszkola i to nie ja bede z nim chodzic na tydzien adaptacyjny, ani nie bede swiadkiem pasowania na przedszkolaka itd, smutno mi z tego powodu, bo wymarzylam sobie to wszystko inaczej 😞

Ja przez te skurcze też powinnam prowadzić lżejszy tryb życia, o współżyciu lekarz nic nie mówił, a ja nie pytałam a w sumie ciekawa jestem czy można, bo podobno orgazm też powoduje skurcze macicy. Zresztą szczerze powiedziawszy jakoś mnie nie ciągnie do tego, może dlatego "że robota została wykonana 🙂 "

A u was jak z libido??

• Mamusia
tak sie zastanawialam czy zaczac taka rozmowe 🙂 u mnie lekarz tez nic nie mowil ze nie wolno 🙂 mowia ze u kobiet w ciazy ze to wzrasta wszystko i ze niby czasami ciezko sie opanowac 😁 u mnie tak np nie jest. czasami mam ochote jak np wczoraj 🙂 ☺️ ale tak to dlugo trzeba mnie namawiac 😁 az mi czasami glupio... ale jak juz sie cos tam zacznie to nie odpycham 🙂 ale nie raz juz mialam tak ze po wszystkim bolal mnie dol brzucha i sie zastanawiam czy powiedziec o tym lekarzowi. bo moze byc tak ze wlasnie nie powinnam 😮

• Mamusia
michasia24 napisał(a):
tak sie zastanawialam czy zaczac taka rozmowe 🙂 u mnie lekarz tez nic nie mowil ze nie wolno 🙂 mowia ze u kobiet w ciazy ze to wzrasta wszystko i ze niby czasami ciezko sie opanowac 😁 u mnie tak np nie jest. czasami mam ochote jak np wczoraj 🙂 ☺️ ale tak to dlugo trzeba mnie namawiac 😁 az mi czasami glupio... ale jak juz sie cos tam zacznie to nie odpycham 🙂 ale nie raz juz mialam tak ze po wszystkim bolal mnie dol brzucha i sie zastanawiam czy powiedziec o tym lekarzowi. bo moze byc tak ze wlasnie nie powinnam 😮

Wydaje mi się, że spokojnie możesz o to lekarza zapytać. Ja pytałam o sex chyba w 11 tc ale wtedy wszystko było ok. Teraz przez te skurcze zapomniałam o to zapytać, ale nic nie mówił że nie można. Nie mniej poczekam do 8.09 wtedy mam następną wizytę to zapytam o to.