Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam wszystkie mamusie po przerwie świątecznej 🙂 Ja pozwalałam sobie na wszystko w takich ilościach jakie tylko mogłam pochłonąć, ale na szczęście odrzucało mnie od słodkości 😉 Z pogodą u nas jest dużo lepiej bo nie pada, po śniegu rzeczywiście nie ma już śladu, ale poza tym jest ślicznie i nawet na spacerki wychodzimy (po długim męczeniu męża:P) 🙃

• Mamusia
Na kaszel faktycznie może być dobry syrop z cebuli,ale go nie stosowałam.
Jak byłam chora 3 tygodnie temu to z domowych sposbów na kaszel (bez bólu gardła) piłam wodę z miodem i cytrynką albo herbatkę malinową z miodem i szczyptą imbiru, płukałam gardło szałwią (po konsultacji z lekarzem),ale można też płukać rumiankiem albo wodą z solą (ja z tego sposobu zrezygnowałam,bo miałam cofkę) 🤢
Niestety musiałam też brać antybiotyk w spray'u 😞

Na stronce eDziecko są podane domowe sposoby na przeziębienie:
http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79331,5809626,Sposob_na_przeziebienie_w_ciazy.html

Oczywiście, jak nie jest się czegoś pewnym to lepiej skonsultować się z lekarzem.

Angela cieszę się, że będziesz miała synka 🙂

• Mamusia
We Wrocławiu tez snieg, ale temp na plusie wiec zaraz zniknie.ja mam dzisiaj niespodziweanie duzo energii i sie usmiecham czesto i w ogolniej akos mi radosnie 🙂wczoraj poczulam maluszka, plywal sobie pod moja i meza dlonia, a pozniej jakies ciagniecie i pukanie, wiec to chyba to 🙂Wizyta u gin dopiero za 1,5 tyg mam nadzieje , ze sie dowiemy co w brzuszku nosze 🙂Angela gratuluje synka 🙂

• Mamusia
W Gdańsku dzisiaj też pięknie śnieży, temp. 0 stop., ciekawe jak długo znowu wytrzyma 😜
Samopoczucie bardzo dobre 🙂 bóle pleców lub krzyża na razie przeszły.
No i udało się nam wybrać imię dla chłopca, bo dla dziewczynki mieliśmy uzgodnione nawet przed zajściem w ciąże. O płci dowiem się dopiero za 3 tyg.- mam taką nadzieję, więc zobaczymy czy będzie Konrad czy Olga 🙂

Już wybrałyście imię/imiona czy jeszcze uzgadniacie/czekacie z wyborem?

• Mamusia
Witam Izabela w naszym gronie 🙂

My jeszcze nie znamy płci dziecka, ale za tydzień mam wizyte to może maleństwo pokaże co tam kryje 😉 A wybór imienia to była trudna sprawa 🤔 ale udało się 🙂 i jeśli będzie to chłopiec będzie miał na imię Paweł, a dziewczynka albo Aleksandra (Ola) albo Maria (ale tutaj podobają nam się skróty: Maja, Marysia).

Bóle krzyża to się u mnie dopiero zaczęły, tylko jak sobie z tym radzić?? Leżenie na twardym nie pomaga 😞 właśnie wymyślamy z mężem miejsce na Sylwestra... i trzeba brać pod uwagę te bóle... A wy już macie zaplanowany wieczór sylwestrowy??? 🙃

• Mamusia
Na bóle krzyża pomaga robienie kocich grzbietów-niestety nie praktykowałam,bo zawsze byłam leniuchem ćwiczeniowym 🙂 ale może kiedyś wypróbuje.Do tej pory pomogały masaże męża 🙂

Mam noworoczne postanowienie - zapisać się na ćwiczenia lub jogę dla kobiet w ciąży, tylko muszę poczekać do wizyty lekarza, żeby wiedzieć czy nie ma żadnych przeciwskazań. To będzie miłe spędzanie czasu, jak już pójdę na L4.

Sylwester, chyba pierwszy raz od wielu lat spędzimy w domku,bo ja też nie nadaje się na imprezy w lokalach,chyba że w ostatniej chwili wypadnie jakaś domówka 😉

Piszecie o zdrobnieniach - od Olgi będzie to Ola itd, od Konrada - Konradek, 🙂 Kondziu, jednak pozostaniemy przy pierwszym zdrobnieniu, jak będzie chłopiec.

Izabela fajnie, że dołączyłaś do nas 🙂Pozdrawiam

• Mamusia
Witaj Izabela 🙂

Dziewczyny ja mialam wczoraj tyle energii, a dzisiaj odpokutuje bolem plecow 😞Jednak stanie trzy godziny w kuchni i smazenie nalesnikow, a pozniej wkrecanie srubek przy podlodze to juz nie dla mnie.Co do sylwestra to wybieramy sie na mala domowa impreze.

Imiona jeszcze nie wybrane do konca, na razie padaja same propozycje, chlopczyk:Franek, Filip , Mateusz, Mikolaj,
dziewczynka:Zosia, Julia.Bedziemy z mezem negocjowac 🙂Milego dnia 🙂

• Mamusia
A propos masażu okolic krzyżowych to słyszałam, że może on zaszkodzić w ciąży trzeba więc wiedzieć jak to robić...

Jak pisałam wcześniej zastanawiałam się nad spędzeniem Sylwestra i właśnie wpadłam na pomysł, że spędzimy sobie go w kinie bo na imprezy niestety ja też się nie nadaje... wyszukałam już filmy- pierwszy raz w taki sposób zobaczymy czy się sprawdzi:P

Anulka to jest bardzo dobry pomysł z jogą albo aerobikiem dla kobiet w ciąży... zaraz sama czegoś poszukam w mojej okolicy a potem skonsultuje z lekarzem, chociaż na basen już się zgodziła 🙃 😆

• Mamusia
aktywnosc ruchowa w ciazy to znakomity pomysl, o wiele lepszy niz siedzenie w domku 🙂 Wiele korzyści ma mamusia jak i malenstwo 🙂
Dziewczyny a zastanawialyscie sie juz nad tym w jaki sposob chcialy byscie rodzic. Ja caly czas mysle o porodzie w wodzie 🙂