Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam 🙂Dzis miałam znów bez senna nocke do kibelka wstawałam chyba z 8 razy i miejsca koło mezusia nie mogam sobie znalesc 😞Trudno bede odsypiac w dzien 😉 😉W jelonce pogoda paskudna mam nadzieje ze sie troszke wypogodzi do południa bo chcem z mezusiem jechac po zakupki dla naszej niuni 😆milego dzionka bziaki

• Mamusia
hej dziewuszki 😉

ale puściutko tu u nas :P ja wczoraj z mężem na bilardzie byliśmy 😁 a potem na zapiekanke XXL poszliśmy :P hehe mimo że do późna siedzieliśmy to dzisiaj już z samego rańca spać nie moge...

Vena możemy urodzić po terminie a możemy też urodzić przed czasem zależy kiedy bedą kazać ci odstawić... moja sąsiadka brała tylko 2 tygodnie fenoterol i teraz się meczy już 2 tyg. na 1 kwietnia miała termin kazali jej czekać do 9 kwietnia a 9 kwietnia położyli ją do szpitala i kazali czekać do środy jeśli do środy nie urodzi to cesarke jej zrobią...

zobaczymy jak to bedzie :P dzidziuś wybiera kiedy przyjdzie na świat 🙂

• Mamusia
Hej Mamusie 🙂

Z samego rana powitała nas mgła, a teraz wyszło słoneczko, ale z żużelka nici - odwołany z powodu żałoby.

Ja nie śpię mniej więcej od 8.30, już trochę poczytałam gazetkę w łóżku, zrobiłam na śniadanko twarożek z rzodkiewką i szczypiorkiem ... pychotka 🙂 i czekam aż mężulek wyśpi się 🙂

• Mamusia
Dzisiaj niedziela, więc będzie pusto.

Jeszcze podrąże trochę temat pielęgnacji maluszka 😉 W SR położna mówiła, żeby używać wszystkich kosmetków z jednej linii.
Jak myślicie do ciałka mogę używać kosmetyków jednej firmy, a np. do buzi (chodzi o kremy) innej firmy? Chyba tak, bo w razie wystąpienia alergii (oby córcia nie miała takich problemów) będę wiedziała na który kosmetyk uczuliła się.

Obecnie zastanawiam się nad zakupem do ciałka Penaten, Hipp lub Skarb Matki, a do buzi Nivea lub Skarb Matki.

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

ale leniwa niedziela ... nawet sięz łózka wyjśc nie chce !!!! A swoją drogą śniadanko w łózeczku , mmmm sama przyjemność 🙂

Sylwia - firmę mamy już długo , dość "wielofunkcyjną " że tak się wyrażę , bo to i transport i trochę budowlanki , i handlu ... wszystkiego po troszku 🙂 ... a te ciuszki dośc okazyjnie wpadły mi w ręce , więc postanowiłam je wystawić , i zobaczymy co z tego wyniknie 🙂 Zwłaszcza że są raczej dla dziewuszek i mojemu Antkowi sie nie przydadzą 😉...

z reszctą zobaczcie same : 🙂

http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=10639660

Miłego dnia Mamusiaki dwupaki 🙂

• Mamusia
hej hej 😉

my oprócz fenoterolu mamy też pesser- krążek,
więc może i lepiej chronione jesteśmy, a napewno do 38 tygodnia bo wtedy mamy się go pozbyć 😉

Ja dopiero się obudziłam i jeszcze nie wstałam, więc nie wiem jak z pogodą ale przeczuwam że do kitu 😁

co do tej placówki- to takie domowe żłobko-przedszkole
😉

maluch od małego będzie miał towarzycho 😉

powieccie mi jak ze szpitalem?
coś wybrane już?

• Mamusia
z Indii więc początki w Polsce ciężkie 😉
daje radę 😎

we wtorek jedziemy oglądać salę do porodów rodzinnych ...
ostatnio też katujemy się filmikami z porodów z youtuba 😁
Vishal potrafi przybrać wszystkie kolory tęczy w trakcie takiego filmiku
😁 😁 😁

• Mamusia
Vena napisał(a):

Vishal potrafi przybrać wszystkie kolory tęczy w trakcie takiego filmiku
😁 😁 😁

to akurat cecha ktora ma chyba kazdy facet niezaleznie od pochodzenia 😜
Powiem Ci ze kazdy szpital ma swoja dobra i zla reputacje, ja na klinikach juz rodzilam i jakos moze troche z sentymentu znow tam chce....

• Mamusia
Ja będę rodzić w Gdańsku na Zaspie, ale chyba też nie będziecie orientować się, gdzie to jest 😉 Mój szpital specjalizuje się w CC i podobno mają bardzo dobry oddział neonatologiczny, więc w razie co...ale odpukać, mam nadzieję, że bez problemów urodzę SN. Samochodem szybko do szpitala dotrzemy, no i mój gin też tam pracuje, więc może akurat na niego uda się trafić przy porodzie.

• Mamusia
Ja wolę nie katować męża filmikami z porodów, bo jeszcze wystraszy się i nie bedzie chciał ze mną być, sucha teoria niech mu wystarczy. Wszystko wyjdzie w praktyce i ma mnie wspierać, myśleć za mnie, a ja będę robiła to co mi każe położna lub lekarz i mój mąż. W poszczególnych fazach porodu w oddychaniu razem nieźle sobie radzi 🙂

• Mamusia
hihi 😉
lepiej zeby wiedzial co nas czeka 😉

co do szpitala- Brochow wiele znajomych zachwala,
nie ma tez problemu z pokojem przedporodowym czy sala do porodow rodzinnych
a pozniej mozna liczyc na pokoj jednoosobowy 😉
wiec calkiem przyjemnie warunki i opieka super 😉
zobaczymy- wszystko sie okaze w praniu 😉

my niestety do kazdego szpitala mamy daaaaaaaaaaaaaaaaaaleko
bo mieszkamy na obrzezach miasta,
ale na sam koniec chyba u mamy posiedzimy w centrum 😉

poki co moj mezczyzna leci na 1,5 miesiaca do Indii wiec mam nadzieje ze zdazy wrocic przed
porodem 😁 😁 😁

pozdrawiam cieplutko i wracam do ogladania TVNu ...
prezydent juz w Polsce ...

• Mamusia
Hej mamusie!!

U nas dzisiaj wstrętnie i deszczowo... mam wielką ochotę na ptysia, którego obiecał mi mąż jak już wróci do domku 🙂

Co do szpitala- jeśli wszystko będzie ok to będziemy rodzić w szpitalu wyróżnionym jako "przyjazny dziecku" a w razie gdyby cosik miało byćnie tak w szpitalu mojej gin. Jak to u Was jest z porodami rodzinnymi, trzeba za nie płacić?? U nas w jednym 200PLN w drugim są cegiełki do wykupienia i od nas zależy za ile ją wykupimy.