Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
2 tyg temu byłam, ale mówił że główka jest nisko i przyparta, więc nie wiem co to znaczy, a mnie dalej boli ale troszkę lżej, ale nawet uda bolą i kręgosłup troche a jak na okres, troche się boję bo męża nie ma a ja u mamy, jutro dopiero wraca męzulek;/ nie wiem co myśleć, od rana to się zaczeło tak o 9.

• Mamusia
Laaf jak brzuszek sie stawia a nie boli przy tym to nic takiego poprostu twoja macica przygotowuje sie na najwazniejsze , zawsze morzesz wziac nospe ulzy ci napewno.Ja miałam to samo i tak mi powiedziała moja gin ze mam sie nie denerwowoac jezeli nie boli, a jezeli boli i ból sie nasila odrazu do lekarza tu masz link o tym http://polki.pl/rodzina_ciaza_artykul,10013569.html. A co do pasa to zaklada sie go po 2 tyg po porodzie i pomaga on szycciej obkurczyc sie macicy i skurze . Umnie dzid wesoło bo kupilismy z mezem juz dzisiaj wuzeczek przewijak i posciel do luzeczka brakuje i pare rzeczy.

• Mamusia
Angela1987 napisał(a):
No mały się rusza, nie wiem zobaczymy, ale myslę że jakby poród to byłoby gorzej a jest tak samo, rano to był ból i to jak ale przechodził a raz sie nasilał,myslę że to przepowiadające, w końcu 8 miesiąc się zaczął. Nie wiem, zobaczymy do wieczora.
A bule w krzuzu przy tym masz , bo jak trzyma cie od rana to jusz troszke długo a prubowalas sie polozyc na lewy bok mi pomagało

• Mamusia
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic: nie towarzyszą im żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która pozwoli ci nie pomylić skurczów przepowiadających z porodowymi: nie stają się one coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.

• Mamusia
Angela, możesz też jak dziewczyny pisały położyć się, spróbuj na lewym boku i zrelaksuj się - może przejdzie, ale jak od rana tak trzyma to lepiej zadzwoń do lekarza albo podjedź do najbliższego szpitala (nie wiem, czy jest taki koło Twojej mamy). Lepiej upewnić się.

Ja jeszcze tych przepowiadających nie mam, czasami zaboli w podbrzuszu lub ciężko mi się ruszyć.Zresztą brzucho jeszcze wysoko.

• Mamusia
hej Babeczki 🙂

Angela - ja Cię proszę ,Ty się nie rozpędzaj 😉 ... jeszcze mamy czas !!!!!! 😉
a tak serio , to może faktychnie połóż sie i odpocznij , a jak nie przejdzie to zasuwaj do szpitala ...
😉 😉 Tylko błagam Cię , nie rodz jeszcze , nie rób nam tego !!!!!!!! 🙂 🙂

ja narazie też nie mam przepowiadających , i brzuchol też ostatnio mięciutki ... ale wielkimi krokami zbliza się godzina zaro i szczerze mówiąc , nie mogę sie już doczekać (chociaż też zaczynam mieć troche stracha )...

Nio i zaczęłam kompletować swoją torbę do szpitala , bo w zasadzie dla siebie nie mam jeszcze nic ... narazie spakowane tylko to co dla małego...
dopiero dziś zamówiłam na Allegro majtki poporodowe , podkłady i te ogrrrrroooomniaste podpachy ! 😉

Laaf - nie dołuj Kobieto !!!!! bedzie ok ! ( a swoją drogą doskonale wiem jak to jest - też mam nastrój do chrzanu ;( )