Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tak dziewczyny mialam zmienic ale w sumie bym czekala na zmiane ponad 2 miechy (cos na chorobowym byla) no i zostalam przy tej starej....
Kicia maly niesamowicie duzy, mloze rzeczywiscie jako pierwszej zalozymy CI watek urodzeniowy 🙂
Sylwia pucniecie jest jak najbardziej spotykane w ciazy, nozki do gory i Ci powinno ulzyc w przeciwnym wypadku lekarz bo moze to oznaczac zatrucie ciazowe.
Zuziaku, echhh nie czytasz chyba dokladnie naszych postów, HBS to zoltaczka 😜
Marcys mnie czeka okolo 6h w samochodzie, poprostu zatrzymujcie sie czesto i luzuj sobie pasy (dzisiaj wlasnie w sr rozmawialam o tym z polozna).
Anulka super z praca malo sie takich pracodawcow trafia, wiem cos o tym...
Komsi cos nas ostatnio zaniedbujesz...
Acha Anulka dzisiaj tez cwiczylam oddychanie podczas boli partych, jejku ale mlody pom tym spida dostal 😜

• Mamusia
ojjj Laaf masz calkowita racje,nie ogarniam troszke ale juz niedlugo jeszcze tylko sroda czwartek i jednak sobota do pracy i koniec, dzis mialam wolne ale sie "szlajalam" troszke bo pogoda byla ladna 😉 Jutro gina na 9:30 jak wroce zdam relacje nosicielki 😉 🤪

• Mamusia
Angela moj malzonek zakupil sobie dzis motorek, skuterek i tak jakos nie oganria do domu, jezdzi sobie. CIeszy sie jak dziecko 😉 A ja sobie tu za nim troszke tesknie... ale nic tam niech sie pocieszy 😉
Przynjamniej sobie dzis smaczniusiego rosolku nagotowalam i pozeram go miseczkami pomalutku 😉

• Mamusia
Sylwia, staraj się nogi w górze trzymać jak najczęściej, powinno być ok 🙂 i sobie ciśnienie mierz, jeżeli masz taką możliwość 🙂

kicia, kurcze, duże chłopisko z tego Twojego synka! 🙂 ciekawa jestem ile moje waży, bo termin wg OM mamy na ten sam dzień 😉

• Mamusia
hej dziewczynki 🙂

Kicia ładnie Ci dzidzia rośnie oby tak dalej 😜
jakiś taki leniuszek ze mnie, tylko sobie czytam co piszecie bo tak to to naewt weny za bardzo nie mam
Ja w środę idę do nowej ginki do szpitala gdzie będe rodzić, zobaczymy jakie będzie moje wrażenie.....
Ogólnie mój brzuszek po malym wysiłku lub spacerku strasznie się napina. Ostatnio poszlam na spacer i ledwo wróciłam, aż iść nie mogłam 🤨 Muszę się ginki zapytać o co chodzi...
Sylwia głowa do góry będzie dobrze- mnie ginka ostatnio sprawdzała nogi czy nie puchną, ale nie zapytałam czemu miały by puchnąć. Może na tą pocztę za dużo biegasz z paczkami 😜
Miłej nocki

• Mamusia
Laaf, po takich ćwiczeniach oddychania niedosyć, że małe ruchliwe, bo tlenu dostało, to ja byłam zmęczona. Czy Ty też tak miałaś?

Ja po dłuższym chodzeniu, czuje ból w dole brzucha, ale jak położę się to potem przechodzi. Jednak pamiętajcie, że mamy już co dźwigać, ale z drugiej strony nawet dla własnego spokoju dobrze wspomnieć o różnych dolegliwościach lekarzowi. Ja tak robię spisuję sobie pytania pomiędzy wizytami i gin rozwiewa wszelkie wątpliwości.

Sylwia, tak jak piszą dziewczyny na opuchnięte nogi dobre jest położenie się z nogami do góry, spróbuj może chłodne okłady. Może to być od częstego chodzenia lub zatrzymywania wody w organizmie i to jest normalne w ciąży, jeżeli po jednym dniu mija, ale jak opuchlizna utrzymuje kilka dni to tak jak napisała Laaf może być to zatrucie ciążowe i trzeba to zgłosić lekarzowi, żeby to wykluczyć. Może chociaż zadzwoń do swojego lekarza i zapytaj się, czy masz spokojnie poczekać do tej wizyty po świętach czy może masz stwić się wcześniej.

Dobrej nocki Mamusie-Brzusie 🙂

• Mamusia
Cieszę się że mały tak ładnie rośnie, ale z drugiej strony jak będzie z niego taki misiaczek to ciężko będzie synusia urodzić a cesarki raczej bym nie chciała, bo w szpitalu w którym planuje rodzić jest zasada że powyżej 4kg cesara....

• Mamusia
Witajcie 🙂

Od rana świeci słoneczko, ciekawe czy utrzyma się ładna pogoda czy zrobi się za jakiś czas pochmurno.

Cholibka, kaszel (mokry) mi nie przechodzi, pije wodę z miodem i cytryną, herbatę z miodem lub cytyną, mleko z miodem - oczywiście nie szalejąc, bo podobno duże ilości miodu mogą uczulić dziecko, na noc posmarowałam sobie klatkę piersiową maścią Wick Vaporub, a na kanapki na śniadanie nawet sobie czosnek zaserwowałam i dzisiaj nie mam zamiaru nigdzie wychodzić. A jak do jutra nie przejdzie to pojadę do lekarza.

Szkoda, że teraz nie widać wszystkich suwaczków 😞 ale lepsze to niż ograniczenie ilości dodawanych suwaczków (nowy wątek w zmianach brzuszkowych).

• Mamusia
hej hej pszczoleczki moje kochane 🙂 🙂

We wrocku mgla jak cholirka, nic prawie nie widac 🥴

Kicia z tego co pamietam to Twoj szanowny chcial CI fundnac cesarke? 🙂Rozumiem ze juz mu przeszlo 🙂 A swoja droga ile macie wzrostu? Bo to czesto od takich rodzicow sa duze maluszki 🙂

Sylwuś spokojnie jesli Ci ta opuchlizna przejdzie a zapewne juz dzisiaj Ci lepiej 🙂 to bedzie wszystko oki 🙂 Ale faktem jest ze wspominalas o chodzeniu na obcasach a to niestety nie sluzy przy ciazy 🥴 no i to latanie na poczte....a tam musisz stać w kolejkach jeszcze? paczki chyba w domciu przygotowujesz...?

• Mamusia
Anulka jeszcze pytalas czy bylam zmeczona po zajeciach...oj bylam ale sama nie wiem czy tym oddychaniem czy przez fakt ze wczoraj sama cwiczylam 😮, smialam sie ze mialam indywidualne zajecai z fizjoterapeltka 😜
wczoraj jeszcze mowilysmy o pologu, w razie pytan, walcie jak w dym 😜

• Mamusia
hej dwupaki (ktoś tak napisał wcześniej i bardzo mi się spodobało to określenie)

ja aż dziwne dziś wstałąm przed 9 he he ale takie mi sie pierdoły śnią ostatnio że szok...

co do latania na poczte to nie jest strasznie raz dziennie się przejde spacerkiem z kolejkami to różnie bywa raz są raz nie ale jeszcze nigdy mi się nie zdarzyło żeby ktoś mnie przepuścił a jeszcze jak widzi ile mam paczek to choćby nawet miał taką myśl na początku to pewnie zaraz mu przechodzi he he

co do opuchlizny to przez noc nic nie zeszło nawet mi się wydaje że wczoraj wieczorem było lepiej a z nogami do góry nie leżałam bo jakoś nie mam kiedy... nie wiem co robić tel go ginki nie mam a ostatnio baaardzo dużo pije a mało jem to może dlatego?

a obcasy już odstawiłam na dobre już się nie mogę doczekać kiedy wreszcie będę mogła założyć japonki tylko ciekawe kto mi paznokcie u nóg pomaluje he he

• Mamusia
Witam mamuśki 🙂
Laaf dokładnie tak, chciał cesare hihi 🙂 a ja przez całą ciąże nastawiam się na naturalne rodzenie. Jeśli chodzi o wzrost to ja mam 175cm a mąż ok 185cm i a wagowo to przed ciążą miałam 58kg a mąż niecałe 70kg, a dzidzia rośnie i rośnie.
Choć teraz lekarz mówił że dzieciątko w tych ostatnich 2 miesiącach wolniej przybiera na wadze.
No i mały już ułożył się tak jak do porodu, a teraz to bolą te kopniaki oj boją szczególnie jak po narządach wewnętrznych kopie, aż chwilami słabo mi się robi, coraz częściej też zaczynam odczuwać skurcze przepowiadające...
Zabieram się za małe porządki 🙂

A i jeszcze wracając do tego czy ludzie chętnie ustępują miejsca ciężarnym. Stanowczo stwierdzam że nie! Wręcz przeciwnie czasem patrzą jak na jakiegoś "dziwoląga", gapią się i mierzą wzrokiem... Przynajmniej w mojej miejscowości spotykam się z taka reakcja, a w niedziele w markecie to mało brakowało a ludzie latający z tymi wózkami staranowali by mnie, normalnie oczy dookoła głowy miałam żeby czasem ktoś mnie w brzuch nie uderzył takim wózkiem. I to samo również się ma do reakcji ludzi w kościele, nie ma na co liczyć że ktoś życzliwy ustąpi miejsca...Brak słów...

• Mamusia
hej Dwupaki 😉
U mnie super pogoda 😉
Ania napisz ile twój dzidzius waży 😉
A za chwilę ide do garażu do męża bo pracuje na miejscu w domu he he
Mi nogi nie puchną bo położna sprawdzała.
dała mi tąkarte ruchów i od czwartku mam zapisywac, mówiła ze nie zepisuje się każdego ruchu tylko serie ruchów aż skończy i tak po przerwie 15-20 min nastepna o ile jest przerwa. Dziwne troche, no ale jak mus to mus 😉

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
Kicia mój mały miał ponad kilo miesiać temu a teraz pewnie juz tez koło 2 kg, bo tez jestem 2 tyg do przodu 😉
a ja jak wczoraj byłam w markecie, i jak mąż jeszcze cos tam szukał, to ja juz wykładałam wszystko na kase to zaraz babki mi pomagały 😉 wiec nie jest tak zle, a w Kościele to ja sobie stoje przed Kościołem, bo tam to mi słabo się robi, a teraz juz cieplej to mozna posłuchac przed Kościołem 😉

• Mamusia
Sywlia nozki do gory i odpoczywaj!!!! ewentualnie idz do lekarza pierwszego kontaktu zeby rozwiac watpliwosci. Mnie moja ginaka (pomimio sierdztwa 😉) zawsze pyta o tą opuchlizne, no i kobito nie pij tyle 😁

Ania relacje musisz zdac obowiazkowo 🙂

Kicia wysocy jestescie to i maluch moze byc duzy 🙂

Ja o liczeniu ruchów nie rozmawiałam jeszcze z ginka...ciekawe czy cos takiego zastosuje....

• Mamusia
Jeżeli chodzi o ustępowanie miejsca w autobusach/tramwajach to do niedawna zdarzyło się zaledwie kilka razy, że ustąpiono mi miejsca, ale odkąd przerzuciłam na kurtke wiosenno-jesienną (dopina się tylko do połowy) to zawsze znajdzie się ktoś kto mi ustąpi miejsca. W sklepach już tak fajnie nie jest, tylko raz zdarzyło mi się, że mnie przepuszczono, ale kolejka składała się tylko z kilku osób, przy dłuższej przypuszczam nie przepuszczono by mnie 😉

Kicia, jesteście wysocy, więc i dzidziuś będzie pewnie słusznych rozmiarów 🙂

Też ciekawa jestem czy lekarz będzie kazał mi liczyć ruchy, no i czy na jakieś badania mnie skieruje (?)

Ania czekamy na relacje po wizycie. Dzisiaj chyba do lekarza miała też iść Komsi?

• Mamusia
jestem 🙂

wszystko gra 🙂 dzidzia lezy juz głowka w dół 🙂
a ja mam domknieta szyjke 🙂
mała wazy 1580g 🙂

a co do złych info to okazało sie ze niemialam zwolnienia przez 4 tyg i oczywiscie ja dupa wołowa niezwróciłam na to uwagi bo mi pilnowała lekarka zwolnien! a moja ksiegowa nie prosiła o nowe no paranoja jakas !!!! ale w pracy o tym niewiedza ze niemialam zwolniena pfff i co mnie to najgorsze ze za te 4 tyg zus mi niezwróci gryyyyy .........
no ok ide cos zjesc bo głodna jestem !

• Mamusia
Ello Babeczki 😉 No to wrocilam od giny, Maxymek ma 38cm wazy ok.1,5kg i jest uroczy 😉 w czwartek mam przyjsc na siodma na ta glukoze, wiec dodatkowy dzien wolny 😉 hehhh czyli jutro do pracy czwartek piatek wolny sob praca 😉 cyrk Zaraz postaram sie wrzucic fote mego ksiecia 😉 😘