Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
witaj kwasiek spowrotem 😉 i leż leż leż... 😉 jak najwiecej ;*

a ja skończyłam z mamą porządkować ubranka od najmniejszych te które na sam początek pójdą dla małej do tych średnich co po kilku miesiącach bedzie nosić aż po te na zime i później (bo takie ubranka tez podostawaliśmy) wiemy także że troszke jeszcze trzeba dokupić 😉 i jutro zaczyna się wielkie pranie i prasowanie...

jakoś po tym ogarnięciu mi lepiej i wiem że z pomocą mamy poukładam sobie w główce co i jak i nie bede sie już tak stersować i panikować...

nareszcie słoneczko wyszło a to dzieki kruszynce bo dmuchneła do Zabrza tym słoneczkiem :*

• Mamusia
Kwasiek witaj spowrotem wsrod czerwcoweczek (bo tu juz watpliwosci byly) 😜
Najwazniejsze ze z maluchem git a ze masz odpoczywac...to jakby wpisane w nasze kalendarze. Tylko powiedz mi cholera co z ta jego/jej wstydliwoscia 😁

Anulka o proszku do kapieli nie slyszalam,
Zuziek jestescie mlodym malzenstwem i trza sie podocierac. Wlasciwie dziewczyny sie rozpisaly, nie bede sie powtarzac. "Twardym trza byc nie mientkim", najczesciej to i tak na nas kobiety spada najwieksza odpowiedzialnosc psychiczna. NA pocieszenie: moj m. tez mnie troszke stopuje, nie ma tzw. pierdolca na pkt. zakupow (z calym szacunkiem dla tatusiow ktorzy to uwielbiaja 🙂). NIe martwi mnie to zupelnie, bo jak bedzie trzeba to wiem ze bede mogla niego liczyc. Poza tym on pracuje po 12h na dobe i nie mam sumienia jeszcze go nekac. Tak wiec probujcie sie dogadac, rozmowa jest podstawa 🙂

Bylam u lekarza.
NA poczatek cisnienie 153/93 - wysokie. Polozna zdziwiona bo zawsze mialam bardzo dobre. Fakt ze dziisaj mialam stresujace spotkanie tuz przed lekarzem, dlatego dla weryfikacji w poniedzialek znow mi zmierza. 😞
Waga o dziwo duzo nie skoczyla od poczatku + 12,5 od poczatku ciazy 🙂
Krew mocz w porzadku.
Badanie tetna znow sie nie udalo maly tak sie usadowil ze za cholere nic nie bylo slychac 😞
Po badaniu szyjka zamknieta ale brzuch twardy. Tak wiec dolaczam do klubu fenoterolowcow na naszym watku. 😞 3 razy dziennie po 1, do tego isopin (na te telepawki)) i nestatyna.
Na poniedzialek USG, to cos wiecej na temat malucha bede wiedziala.
a no i oczywiscie lezec, totalny brak wysilku...

• Mamusia
OOO widze im bliżej konca tym wiecej dolegliwosci , laaf jak by co to cisnienie obniza lezenie na wznak . Wiem bo lecze je od poczatku ciazy 🤔 🤔 Nawiazuje do naszysz szanownych mezów wprawdzie trzeba ich troszke zrozumiec pracuja itd a my siedzimy w domku i tylko myslimy o malenswte , ja tam dobrze trafiłam moj maz stara sie jak morze 😁 😁 kWASIEAK ale zes nam srtacha narobiłas ale dobrze ze wszystko ok.

• Mamusia
z cisnieniem zobaczymy bo moze wponiedzialek bedzie oki, jak pisalam mialam przed wizyta stresujace spotkanie (a ja generalnie jestem nerwus zwlaszcza taki tlumiacy wszystko w sobie), zobaczymy.
Co do fenoterolu to nie wiem jak dlugo. Za tydzien pojde do niej zobaczymy jak zareaguje na ten lek. Moze ustapi to napiecie... 🙂

• Mamusia
nie martwie sie tym fenoterolem (bo wiem ze naprawde duzo dizewczyn go bierze) ale bardziej cisnieniem. No ale taka zabawna rzecz:
Jak ginka uciskala brzuchol zeby zbadac tetno (nie znalazla), wziela glowice i zaczela smarowac zelem, to mlody sie wkurzyl na to i jak przylozyla ponowanie to kopal po tej glowicy...i zamiast tetna slyszalam kopniaki 🙂 buntownik maly 😜

• Mamusia
Laaf, mój też zawsze walczy straszliwie ze wszystkim, co się do niego przykłada 😉
Ostatnio w głowicę do ktg walił jak w bęben, aż się położne zaśmiewały 🤪
Doszliśmy nawet do wniosku, że na początek nie ma co szaleć z rożkami / becikami, bo nie wiadomo, czy znajdą uznanie 😉