Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Angela bierz menzola pod pache i zasuwaj. Ja miam uplawy ewidentnie bo mi ginkia sprawdzial ale zeby mala kaluza...ewentualnie kup sobie w aptece ten test na wody i poczekaj czy sie powtorzy.

Komsi ale numer, Twoje ciuszki, niesamowita ta Twoja mama ze je zachowala 🙂 ALe zrob juz teraz fotke i pokaz strasznie jestem ciekawa. Oczywiscie oklask i dla CIebie 🙂

Waja czuje od kilku dni, nie bolo ale jest to nieprzyjemne. Zaraz biore pierwsza tabletke fenoterolu i zobaczymy jak ja go przyjme.
Dziewczyny trzeba pilnie przestrzegac regularnowsci tego leku?

• Mamusia
laaf ja biore regularnie co trzy godziny... troche to uciażliwe i mam nastawiony budzić na tel. że by nie zapomnieć :P
jest Ok po rozmowie z mężem... bidulek mi się popłakał z resztą płakaliśmy oby dwaj... ale bedzie dobrze obiecał że nie bedzie się ze mną juz kłucił o byle co tylko odrazu bedziemy to wyjaśniać...

dzisiaj słoneczko świeci pięknie w Zabrzu... już w planach mamy z mamą wystawić suszarke z ciuszkami małej na ogród... do tego popołudniu planujemy grilla 😉 mniami...

• Mamusia
Hej hej Dwupaki 🙂
Laaf super rymy z rańca, ode mnie tez oklaska pózniej dostaniesz.
U mnie na razie słoneczko i to takie duże 🙂
Lęce dzis koleżanki na kawkę i pogaduchy ahh ona też w ciąży 😁 😁 😁
A mam pytanko, przed ciążą miałam ładną skórę na brzuchu, a teraz oprócz rozstępó, którymi się nie przejmuje oczywiście mam wudoczne takie żyły po skórą. Mam nadzieje że znikną po porodzie i powstały tylko na skutek rośnięcia mojego brzuchola. Czy któraś też ma może takie żyły???
Miłego dzionka Laseczki
P.S niech dzisiejszy rym Laaf będzie dla nas motto na dziś 😁 "....słońce świeci......"

• Mamusia
Kruszyna to mi sie podoba wesoła od rana SUPER Komsi cudne te ciuszki , ja mam tylko zdjatka w takich ciuszkach z dziecinstwa mojej mamie niestety sie nie uchowały oklask dla twojej mamci 😁 😁 😁 Dziewczyny mi tez sie te brzuszek stawia cholerka jak połaze za duzo , dobrze jednak ze ide do szpitala do mnie tam zbadaja na wszystkie strony 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁 😁. Jak mowiłamo swojej gin o tym to zadnej reakcji 😮. Mam tylko nadzieje ze nic wiecej nie wynajda dosc juz mam tych chorubsk .

• Mamusia
ale jazda 🙂 jak pisalas o tych ciuszkach jakos nie mialam wyobrazenia ale teraz sobie przypominam 😁 spioszki i sweterki jakby dziergane na drutach 🙂 super 😁

Kruszynka dzieki 🙂 odwzajemniony 🙂
Zuziek grill super pomysl 🙂
Ja juz sie zle czuje po fenoterolu, kurna taka rozdygotana jestem. Mam nadzieje ze kilka wezme i troche sie organizm przyzwyczai...

• Mamusia
Hej Mamusie-Brzusie 🙂

U mnie od rana było słoneczko, ale teraz gdzieś znikło.

Angela, lepiej podjedź do szpitala - dowiecie się co i jak - jeżeli będzie ok, to będziesz przynajmniej spokojniejsza.

Komsi, słodkie ciuszki. Moja mama też ma kilka ciuszków zostawionych po mnie i mojej siostrze.

Kruszyna, na moim brzuchu też są widoczne niebieskie żyły, ale jest ich i tak mniej niż na piersiach. Piersi i klatka piersiowa usłana jest żyłam. Wydaje mi się, że to później wszystko zniknie, bo teraz macica uciska wszystkie narządy i żyły dlatego są tak widoczne.

• Mamusia
Jak na razie nic ze mnie nie leci ale pobolewa mnie troszkę brzuszek i jak bedzie coś dalej leciało to jade odrazu do szpitala, mam tam 15 min drogi... Komsi fajne ciuszki, mi się podobaja, takie słodkie 😉 a ja sobie prasowałam reszte ciuszków i niedługo sie spakuje do szpitala na wszelki wypadek, najpierw torbe muszę wyprac. A ja mam tez pełno żył na brzuchu i piersiach to już w ogóle. U mnie słoneczko świeci od rana, ale wiatr się zerwał.

[URL=http://www.naobcasach.pl]

• Mamusia
a tak tak, zapomnialam napisac. Normalne jest ze brzuchy piersi, ja nawet na dloniach zaobserwowalam ze mi zyly wyszly. Mowili o tym na sr ale nie pamietam czym to jest spowodowane...przypuszczam ze zwiekszonym krazeniem, bo przeciez karpia zrobilam jak przeczytalam ze nasze serca potrfia zwiekszyc swoja objetosc nawet do 40% 😲

• Mamusia
laaf organizm się przyzwyczai tylko potrzeba troszke czasu... 😉 ja cały dzien dygotałam ale to miałam kroplówka z fenoterolu to troche inaczej niż w tabletkach... a co do grilla mam nadzieje że się pogoda nie zmieni bo jakieś chmury się zbierają 😞

• Mamusia
Babeczki, strasznie malo jest koszul do karmienia na allegro...czy ja znow slepak i zle szukam...
kurcze nie wiem tez czy kupic jedna czy dwie, bo szczerze mowiac jak nie uda sie karmic to co ja z nimi zrobie??? Takich babcinych normalnie nie nosze i nie zamierzam bo to totalnie aseksualne, tylko jesli bede karmic to bede czula sie usprawiedliwona.
Jak cos dajcie linki jakie kupilyscie.

• Mamusia
laaf ja chcę kupić coś takiego fioletowa najbardziej mi się podoba i szlafrok też mam fioletowy to będzie pasować he he
http://allegro.pl/item977092111_100_bawelna_koszula_nocna_do_karmienia_muzzy_38.html

a taką już mam z czerwonym tylko zamiast wózka jest bocian z dzidziusiem
http://allegro.pl/item979084744_koszula_dla_karmiacej_roz_m_super_wybor_nowosc.html

• Mamusia
KOmsi i u mnie pranko powieszone i wstawione kolejne 😉

Co do sprzatania...moj m. odkurza (najczesciej), Kamiska sprzata lazienke i kibelek a mi zostaje kuchnia 🙂 kurze w naszym pokoju i ewentualnie gotowanie (czasem Kamiska cusik przyrzadzi). To se domownikow wytresowalam nie? heheh juz musze zaczac myslec jakie obowiazki Dawidek bedzie pelnil 😁

• Mamusia
Ja mam jedną koszulkę w tym stylu: http://allegro.pl/item990438698_koszule_nocne_dla_karmiacych_100_bawelna_wybor.html tylko wzór inny, a drugą w tym stylu http://allegro.pl/item996171311_koszula_dla_karmiacej_roz_m_super_wybor_nowosc.html tylko też z innym wzorem.

Generalnie z doświadczenia pobytu w szpitalu mogę Wam powiedzieć, że nawet jak się nie karmi, to co drugi dzień koszulę zmienić trzeba, bo się człowiek po pierwsze nieświeżo czuje, a po drugie - w nocy niewygodnie jest spać w staniku, a gdy się śpi bez stanika, to rano się chodzi z mokrymi plamami na cyckach, co niezbyt fajnie wygląda 😉 ja w szpitalu spędziłam 4 noce, wzięłam dwie koszule, co okazało się niewystarczające i mama musiała mi prać jedną z nich i donosić. Lepiej mieć większy zapas. I nie są one tak strasznie niewygodne, ja zawsze spałam w jakiejś krótkiej koszulce (do tyłka) i majtach, ale do tych dłuższych bez problemu się przyzwyczaiłam. I jeszcze jeden plus: po szpitalnym łóżku mam strasznie posiniaczone nogi (uda), a w długich koszulach tego w ogól nie widać 🙃