Skocz do zawartości

czerwiec 2010 :) czy ktoś dołączy ?? | Forum o ciąży

szalona

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
zuziek napisał(a):
laaf napisał(a):

Zuziaku coz moge powiedziec....kiedy tn mediator i jaki on ma przyniesc skutek? bo przeciez sprawa rozwodowa juz przesadzona...

Laaf mediator już byl ojciec się nie zjawił! 🤢 pisałam o tym... 15 marca był...

ok, przeoczylam no ale co dalej?

• Odpowiedzi 24,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• zuziek

2811

• laaf

3647

• Anulka81

2446

• kwasiek_

2548

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Hej 🙂

Olinka dzielna dziewczynka 🙂 Muszę też Staśka zacząć prowadzać do towarzystwa, na razie test na kuzynie (półtora roku) nie bardzo się udaje bo kuzyn strasznie krzyczy i Stasiek się go boi. Chyba pierwsza próba teraz to z Maxymem 🙂 Daj znać Komsi jak już będziesz wiedzieć coś bardziej konkretnie to się umówimy 🙂 Już się cieszę 🙂

Zuziaku, szkoda słów 😞

U nas znowu gorsza nocka, ale utwierdzam się w przekonaniu że Stasiek budzi się z głodu. Wczoraj wieczorem odmówił współpracy przy kaszce (kto widział jeść kaszkę WIECZOREM? Wieczorem CYCUŚ, CYCUŚ, CYCUŚ!!!), podchodziliśmy 2 razy ale zjadł bardzo niewiele. W efekcie budził się w nocy co 2 godziny, to i tak dużo lepiej niż co godzina ale nadal do ideału dużo brakuje.
Wydaje mi się, że wyłazi trzeci ząb, ale sama już nie wiem - biała kropka jest coraz większa ale lekarka powiedziała kiedyś że to o niczym nie świadczy.

Idę dziś do endo, zobaczymy jak tam moja tarczyca (przy okazji odbiorę ostatnie wyniki badań hormonów).

• Mamusia
Zuziaku, jak po rozwodzie ojciec nie będzie z Wami mieszkał albo będzie chciał wyprowadzić się i nie wymelduje się to możecie wystąpić o wymeldowanie, oczywiście będą potrzebne wszelkie dokumenty dot. domu, zameldowania, dok. rozwodowe, pismo wnoszące o wymeldowanie danej osoby (zresztą jak coś dowiecie się co trzeba dostarczyć), ale biurokracja to jedno a osobiste pojawienie się to drugie, tutaj ojciec może robić po złości i nie pokazywać się, więc sprawa może ciągnąć się i wejść na droge sądową. Nie wiem jak to wygląda w przypadku spółdzielni mieszkaniowej, zresztą jak mieszkacie w domu to jesteście zapisani jeszcze w jakiejś innej instytucji niż urząd miasta? Może sąd przy rozwodzie może wystawi takie pisemko, żeby nie było problemu?
U nas po zamianie było tak, że w spółdzielni załatwiło się to z tą panią, z która była zamiana,ale jak wyrabialiśmy dowód to chcieliśmy mieć na czysto też urząd miasta, ale ta pani nie zrobiła nic w tym kierunku, a jeszcze okazało się, że córka jest zameldowana. Potem pani dostała udaru, a syn nie zajął sie sprawą, więc wystąpiliśmy o wymeldowanie z naszego mieszkania, musiałam złożyć zeznanie, a ze na wyznaczone terminy spotakń nikt nie pojawiał się z drugiej strony (syn mógł ja reprezentować) to sprawa weszła na drogę sądową, musieliśmy wyznaczyć 2 świadków, którzy mieli być przesłuchani. Pewnie z czasem sprawa zakonczyłaby się, ale pani zmarła, a córka będąc w PL wymeldowała się,więc było po sprawie. Postepowanie ciągnęło się od początku sierpnia do końca października, ostateczne pisamo o wymeldowaniu tych osób dostaliśmy na początku listopada.

• Mamusia
sama nie wiem czego się spodziewać na sprawie ale jak dostanie jak powiedzmy w zawiasach to nic nam nie da chyba że jakaś interwencja to mu odwieszają i idzie siedzieć ale co z tego jak musiały się wymeldować bo wyjdzie i bedzie siedział nam na głowie... nie wiem jak to sie nam ułozy mama składa pozew o rozwód siostra o alimenty i tak to bedzie się ciągnąć jak smród po gaciach... ehhh...

• Mamusia
Zuziaku, z tego co piszesz to naprawdę kiepska sprawa. Mam nadzieję, że moze los będzie łaskawszy i to wszystko szybko zakończy się łącznie z wyprowadzką i wymeldowanie ojca. Najgorsze w tym wszystkim poza różnymi wyskokami jest te podburzanie przez tego gnojka z którym pije.
Nie chcę ciągnąć Ciebie na zwierzenia, bo wiem, że to przykra sprawa, ale to dawno zaczęło się czy nie? Wydawało mi się, że jak byłaś jeszcze w ciąży to było OK - jechaliście z ojcem po wózek i wyprawkę, odnawiał dla Zuzki łózeczko....

• Mamusia
Anulka ja robiłam kisiel ale ze świeżej gruszki i tak- najpierw ją pokroiłam na małe kawałeczki, dodałam wody i tak gotowałam. Żeby było szybciej to kiedy owoc zmięknął potraktowałam go blenderem. Następnie troszkę mąki wymieszałam z przegotowaną, ale zimną wodą. Generalnie jeśli dobrze rozetrzesz mąkę to nie zrobią się grudki.

Marysia zaczęła pełzać w zasadzie do tyłu ale pełza BEZ KRZYKU 🤪 🤪 trwało to z 10 min ale z uśmiechem a tego jeszcze nie było 😉

• Mamusia
hej 🙂

my właśnie jemy śniadanko 😉 Aga jajko na miękko, a ja standardowo kanapki 😉

nocka super. Chyba znalazłam sposób na Agę na przesypianie nocy. Po pierwsze: drzemka po godzinie 18. Tak do godziny czasu. Później Młoda wstaje, bawi się przez 2-3 godzinki i pada. A po drugie: przed snem absolutnie żadnego mleka z butelki, kaszek itp. Tylko i wyłącznie cycuś. I w ten sposób Aga spała od 23 do 5:10 (obudziła się raz koło 3:00, ale obróciłam ją na boczek i spała dalej), o 5:10 napiła się cyca i spała do 8:30 🙂

Anulka, co do gotowania kisielu, to ja wlewam do kubeczka 1-2 łyżki gorącego soku i w tym rozrabiam mąkę ziemniaczaną. I później wlewam to z powrotem do soku. W ogóle zawsze tak robię, jak mam do dodania mąkę ziemniaczaną lub śmietankę.

Zuziaku, przykre to, co się u Ciebie dzieje 😞 mam nadzieję, że niedługo już wszystko będzie ok 😘

• Mamusia
Hej u nas nocka super wstaliśmy o 7 i juz powoli zaczynam sie przyzwyczajac do wczesnej pory wstawania. Pogoda u nas piękna więc zastanawiam sie czy by sie na miasto nie przejść z Piotrusiem wpakowałabym go do wózka i pobuszowalibyśmy po sklepach.

Anulka super fotki 🙂 widać ze impreza się udała.

Zuziek no macie przerąbane z ojcem i kto by pomyślał ze na takich nie mam prawa 😞

• Mamusia
no a ja zmykam do pracy ale juz w wiosennych ciuszkach. Oczywiscie Dawis z babcia na spacerek pojedzie (do dziadka na cmentarz bo po zimie trzeba posprzatac).
milego dnia ale przy takiej pogodzie ciezko zeby nie byl mily 🙂 😘 😘 😘

• Mamusia
hej 🙂

Zuziaku bardzo mi przykro, ze tak sie zle dzieje u Was.Mam nadzieje, ze jakos sie wszystko pouklada po Waszej mysli.:*

Kurcze musze zrobic ten kisiel, ale powiedzcie mi mam kupic taki zwykly sok bobofruta cz jakis inny "dzieciecej" firmy? 😉

Madalena jak ja bym chciala pospac do 7 🙂Ale Julka daje mi najwyzej czas do 6.30 i to bardzo rzadko. Wczoraj o 5.45 mialam pobudke i w sumie tak codziennie, ale za to chodzi spac po 20, wiec cos za cos 🙂

Maz porozwozil cv i sa szanse na prace, bo szukaja obstawy az na trzech oddzialach.
Wiec teraz tylko czekac 🙂

Kwasiek bardzo fajna sukieneczka i plaszczyk, wlsnie z plaszykiem bede miala najwiekszy problem. I gdzie w koncu robicie chrzest w domu czy w knajpie?

• Mamusia
Waja, robimy w domu. Taniej wyjdzie. Fakt, zamieszania dużo więcej, ale trudno się mówi. Jakoś damy radę 🙂
a patrzyłąś na płaszczyki na Allegro?
http://allegro.pl/bialy-plaszczyk-chrzest-74-haft-plaszcz-wiosenny-i1506284747.html
http://allegro.pl/komplet-do-chrztu-plaszczyk-puszek-74-jak-nowy-i1515180532.html
http://allegro.pl/bialy-wiosenny-haftowany-plaszczyk-chrzest-74-i1504920034.html
http://allegro.pl/bhs-bialy-plaszczyk-futreko-kaptur-74-cm-6-9-m-cy-i1513511814.html
http://allegro.pl/sukieneczka-do-chrztu-plaszczyk-jak-nowa-i1513544766.html
http://allegro.pl/przepiekny-plaszczyk-dziewczecy-chrzest-roczek-i1515830110.html

• Mamusia
Anulka to się już ciągnie latami te jego pijaństwo ale miał etapy gdzie przestawał na kilka miesięcy potem znowu mama się na to zgadzała bo on utrzymywał rodzine i myślała że nie da rady sama ale teraz to co się dzieje to już APOGEUM i po wielu rozmowach namowach mama zaczęła się przełamywać aż wkońcu teraz ona jest nabardziej zawzięta na niego za to wszystko co jej robił przez tyle lat 😞 a ta wyprawka wózek i łożeczko to tylko pozory on zrobił się matarialistą i ma manie wyższości i to że kupił wóżek to chciał pokazać że go stać i udowodnić że bez niego nie damy rady to samo łóżeczko on go nie robił tylko przychodzili do niego dzieciaki przyjaciela chłopy po 18, 16 lat i to oni malowali szlifowali itp. on tylko kase dawał na farbe itp. i dawał im kase za robocizne 🤢 zdarzyło się kiedyś że podniósł na mnie ręke jak byłam w ciąży ale w pobliżbu był Adam i wtedy się kapnoł że już nie ma takiej władzy nad nami bo pojawił się mężczyzna w domu! I od tamtej pory wszystko zrzuca na Adama że to jego wina (co nie ma związku z jego zachowaniem) 🤔

a dowiedziałam się jeszcze że jeśli by się ojciec wyprowadził i nie bedzie pół roku mieszkał to można złożyć papierek żeby go wymeldować tylko kto z nim wytrzyma pół roku niby ma się do tego gówniarza wyprowadzić ale jak go wycycka z kasy to mu przestanie być potrzebny i go wywali... 🤢 zwłaszcza że ten nie ma pracy i już nie bedzie zarabiał tyle ile na kopalni... 🤨

a żem się rozpisała 🥴 Zuzka śpi na ogródku byłąm z nią na spacerku a zaraz obiadek bedziemy jeść... śliczna pogoda 😉

• Mamusia
hej,
Zuziek nic nie pozostaje tylko starac sie wytrzymac i miec nadzieje ze bedzie lepiej.

Ann no zbliza sie zbliza termin wyjazdu 😉 01.04. wylatujemy to piatek co powiesz na poniedzialek? albo wtorek 😉 jak CI bedzie pasowalo 😉 dogramy dopasujemy 😉czy spotkamy sie na meisice czy przyjedziemy do Was? Czy Wy do nas?

Pogoda u nas wysmienita my po spacerku ja na krotki rekaw smigalam w sloncu,teraz zreszta tez na balkonie spijam kawe na krotki rekaw;Jest corka kolezanki bo mieli cos do zalatwienia wic mala salenka jest u mnie, maxym spi w lozeczku, maruda nieziemska z niego ostatnio. w nocy budzi sie o 23 2 i potem po 5 ;/ wrrr a potej 5 to spiewac mi zaczyna... wrrr cos mu ise poprzestawialo... w ogole jakis taki podkurzony jest.
Lepiej zeby sie wyluzowal przed urlopikiem wrrr;D

• Mamusia
My już po spacerku 🙂 Niby fajnie, ale wiatr wieje 😠 w ogóle jakoś spać mi się zachciało, idę sobie drugą kawę zrobić. I zupę gotować 🙂 Aga zajęta jedzeniem piętki chleba i oglądaniem świata przy drzwiach balkonowych 😉 za chwilę wrzucę Wam zdjęcie 😉

• Mamusia
Wróciłyśmy 🙂 Spotkanie takie sobie, spodziewałams się czegoś innego, ale oki... a najważniejsze trwało baaaardzo długo bo 11 min 🤪 w szoku byłam i jestem, że aż tyle.

Marysia od 12 śpi w wózku bo byłyśmy na spacerku, a że mamie nogi wysiadły więc mała dalej śpi przed domem a ja za moment lecę pranie powiesić. Może później jeszcze się wybierzemy na małą przechadzkę.

Test kupiony potem pójdzie w użycie 😉

Aha Zuziek Twój Adam ma podobnie jak ja- winny wszystkiemu. Tak chyba już mają "nowe nabytki" w rodzinach gdzie jest alkoholik 🤢

• Mamusia
Agulka, 11 minut? Szaleństwo 😁 po kij takie spotkanie w ogóle robić? 🤔

Zapisałam Agę na przyszłą środę na bilans 10-miesięczniaka 🙂 ciekawe ile to szczęście moje waży 🙂
[URL=http://img695.imageshack.us/i/dscf6484n.jpg/][IMG]http://img695.imageshack.us/img695/6240/dscf6484n.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://img46.imageshack.us/i/dscf6481g.jpg/][IMG]http://img46.imageshack.us/img46/4666/dscf6481g.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Jaki słodki bobas z Agusi 🙂 ale ważyć to ona sobe będzie troszkę 🙂

Ha żeby mnie zobaczyć jak wyglądam, zapytać w czym byłam najlepsza, jakie szkoły ukończyłam i czy wracam w lipcu czy w wrześnu... dziwne.

No Marysia już nie śpi więc gotuj jej obiadek. Jest trochę przegłodzona więc mam nadzieje,że coś zje. A dzisiaj będzie mieć buraka, marchewkę i mięsko z gołąbka 🙂
Wczoraj dałam jej do chrupania chrupki ryżowe i normalnie byłam w szoku że tak ładnie je zjadła i nie dławiła się 🙂 no znalazłąm jakiś zamiennik biszkoptów 🙂 🙂 🙂

• Mamusia
Kubus zanał akurat 😉 a ja tak sobie mysle, gdzie do kolezanki isc i czy w ogóle isc, lenia mam a wdomu tez niec hce ciagle siedziec, puki maz jest. Pozniej w polowie maja wyjezdza do Holandii i pewnie go nie bedzie na roczku i szkoda, ale moze...kto wie. Sie zobaczy.