Skocz do zawartości

Witam | Forum o ciąży

Agateczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
No i nie miałam USG. Dopiero 26 lipca będę mieć. Dziś dostałam skierowania na badania krwi, moczu i biocenozę pochwy. Badania mam porobić w czwartek rano. I potem znowu przyjdzie mi czekać. Puki co, to cała ciąża od początku przebiega całkowicie inaczej niż z Polą, wszystko dzieje się inaczej, biorę to za dobry omen.

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Witaj Kornelciu w gronie marcówek 🙂
Armiatka, co do czekania, to zastanawiam się czemu jeszcze nikt nie wymyślił lekarstwa na niecierpliwość 😉 mi by się często przydało 🙂
Ale 2 tygodnie szybko zlecą 🙂

• Mamusia
A ja po dyskusji z małżowinką moją, napisałam smsa do ginekologa, który nas bardzo wspierał i pomógł po diagnozie USG z Polą. Bo ja chodziłam w pierwszej ciąży do znajomej gin. Koleżanki Mojej mamy. I chodziłam też w przychodni na NFZ żeby mieć skierowania i nie płacić za badanie moczu krwi itp... Niestety obie gin po wykryciu (o wiele za późno) wady u Poli nie chciały dalej prowadzić ciąży. A ja wymagałam stałej opieki i co kilkudniowych kontroli. I ten lekarz się nami zajął i wspierał i otoczył swoją mądrością i dobrocią. Już dawno myślałam żeby się do Niego odezwać. Ale on przyjmuje tylko prywatnie. Ma tłumy pacjentek. Tak więc smsa wysłałam. Odpisał że bardzo się cieszy i że czeka na telefon ode mnie jutro o 15. Teraz i ja się cieszę, że zdobyłam się na odwagę. Uf.

• Mamusia
armiatka napisał(a):
Donatella mam koleżankę która rodziła w takim odstępie czasowym jak ty, i drugi poród był bardzo bardzo szybki: 45 minut!

a jaki dokladnie to odstep? 🙂

gratulujemy odwagi 🙂)) czyli bedziesz chodzic do tego lekarza czy tylko konsultowac sie?

ja tez ide do mojej gin ktora prowadzila poprzednie ciaze.

• Mamusia
Między dziećmi jest rok i 4 miesiące. Czyli coś tak jak u Ciebie będzie. A ja dziś zadzwonię do pana gin. z poprzedniej ciąży i zapewne będziemy chodzić do niego. Ale będę też chodzić na NFZ żeby mieć badania za darmo. Ale nie wiem jeszcze czy na NFZ będę chodzić do przychodni w Siedlcach czy będę do poradni genetycznej w Wawie w Instytucie Matki i Dziecka. Jeszcze się zastanowię.

• Mamusia
armiatka napisał(a):
Między dziećmi jest rok i 4 miesiące. Czyli coś tak jak u Ciebie będzie. A ja dziś zadzwonię do pana gin. z poprzedniej ciąży i zapewne będziemy chodzić do niego. Ale będę też chodzić na NFZ żeby mieć badania za darmo. Ale nie wiem jeszcze czy na NFZ będę chodzić do przychodni w Siedlcach czy będę do poradni genetycznej w Wawie w Instytucie Matki i Dziecka. Jeszcze się zastanowię.

Armiatka taka różnica będzie u mnie 🙂 U Solenizatki będzie mniejsza 🙂 Mój pierwszy poród trwał tylko 3 h. Cyzli mówisz, że teraz ekspresowo 😉

U mnie będzie różnica niecałe 2 lata między dzieciakami. A pierwszy poród był ponad 15 godzinny, wywoływany 3 razy i ogólnie koszmarny i zakończył się cc. Teraz liczę na poród sn i mam nadzieję, że się uda. I że wspomnienia po nim będą dużo dużo lepsze.

A wczoraj moja kuzynka urodziła 2 dziecko - odstęp 4 lata pomiędzy dzieciakami - wszystko trwało 3 godziny od pierwszych skurczów. W szpitalu była niecałe 2 godziny i urodziła. Tylko zazdrościć 🙂

słyszałam opinię, że drugi poród, szczególnie jak pierwszy był sn - z reguły jest szybszy i mniej skomplikowany. Tego musimy się trzymać 🙂 Ja trzymam się wizji naturalnego porodu. Nie chcę przechodzić przez drugą cesarkę.

• Mamusia
I ja bym chciała urodzić SN i chciała bym, żeby spełniły się moje oczekiwania, pragnienia związane z pierwszym kontaktem z maluszkiem. Żeby mi maleństwo do piersi od razu przystawili, pozwolili nam pobyć ze sobą ciało do ciała. Dziewczynki jutro jestem umówiona na prywatną wizytę na 19:30 Cieszę się bo mąż pójdzie ze mną, będzie miał czas po pracy. Tak więc byle do jutra.

• Mamusia
my tez jutro idziemy do lekarza 🙂 🙂
co do tego pierwszego kontaktu to wiesz roznie to bywa, ja rodzilam w szpitalu utytulowanym przyjazny dziecku, dzidzius byl zdrowy, i dali mi maluszka na brzuch po porodzie, ale niestety nikt mi nie powiedzial jak go przystawic do piersi 😮 a ja w szoku tez nie spytalam 😉 ale teraz juz bym wiedziala co zrobic 😁

Dajcie znać jak jutro po wizytach 🙂
Zobaczcie jak fajnie zmienia perspektywę drugie dziecko - człowiek już wie jak to powinno wszystko wyglądać, można się psychicznie nastawić, wiadomo jak karmić 🙂
Ja przy poprzednim porodzie czułam się jakbym miała 2 lewe ręce 😉