Skocz do zawartości

Witam | Forum o ciąży

Agateczka

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,4 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mi mdłości już praktycznie tylko rano przeszkadzają. Ale piję ciepłe mleko jak tylko wstanę i jest ok. Apetyt mi dopisuje. Ale staram się jeść głównie owoce i lekkostrawne małe posiłki. Obecnie wcinam plasterek salami (uwielbiam) i popijam koktajlem z owoców egzotycznych. Ale powiem Wam, że piersi mnie bolą. Jak pod wieczór zdejmę biustonosz to masakra. Nie da się ich dotknąć. I podbrzusze mnie pobolewa jak w okres. I cięgle bym spała. Zasypiam o 22 śpię do 7-8 i budzę się niewyspana. I w dzień śpię tak jak Pola od 14 do 16.
Zaczęłam dziewczynki kurs na prawko. Byłam już na 2 wykładach. Muszę zdać, nie ma bata. Z dwójką maluchów samochód już bezwzględnie konieczny.
No i jeszcze rzucam się ba głęboką wodę, bo zapisuje się do szkoły medycznej na jeden rok szkolny, dwa semestry tylko (zajęcia w piątek i sobotę) - żeby zrobić sobie uprawnienia po bycia asystentem, opiekunem osoby niepełnosprawnej. Wtedy jak wejdą nowe przepisy, będę mogła zatrudnić się jako opiekunka do własnej córki - Poli he he he i dostanę wynagrodzenie co miesiąc (najniższą krajową pensję) Ale zawsze to lepiej niż być całe życie na zasiłku i świadczeniach rodzinnych.

• Mamusia
mnie tez cos w podbrzuszu pociagnie raz na jakis czas... niedobrze tez mi jest, ale jeszcze do kibelka nie biegam 😉
a piersi to nie bola bo juz nie rosna, przy laktacji i tak juz chyba wieksze byc nie moga, hahaha 😁
ale dobrze ze Ciebie bola, to zawsze dobry znak 🙂
oo, ja bym tez tak pospala....mmm teraz to moglabym spac i spac 🙂

• Mamusia
:-)
mnie piersi bolą i to bardzo.. co do mdłości to dokuczają mi tylko z rana ,ale nie ma źle! A sen ojej kładę się o 21 i wstaję 9-10 🙂 i oczywiście jakas drzemka w dzien jezcze 🙂)
Też robię prawko;-) 5 godzin do wyjezdzenia mi zostało;-) i egzamin!!!!!!! 3mam kciuki :*

• Mamusia
Cześć Babeczki,

U mnie kiepsko 😞. Mdłości mam tak do 14, ale wieczorem też potrafię.
Nadal plamię i brzuch boli też. Raz mocniej a raz lżej. Humor przez to do bani. Byleby wytrwać do jutra i do lekarza.
Choć boję się, że diagnoza będzie leżeć plackiem tak jak w poprzedniej ciąży w tym okresie. Najważniejsze, żeby usłyszeć serduszko i wszystko było dobrze.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Poproszę mamę, żeby była częściej. Zresztą jest u mnie od wtorku codziennie. Ale jest to nie możliwe, żebym leżała cały czas 😞. Bo pomocy na cały czas jaki potrzebny nie będę miała.

do mnie za chwilke przyjedzie tesciowa, mieszka 300km stad a mimo to przyjechala zaraz jak ja poprosilismy. 🤪 bardzo sie ciesze. ale ja jak leze to tez ze mnie leci, i to krew, no masakra, ja nie wiem... 🤢

• Mamusia
solenizantka napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):
Poproszę mamę, żeby była częściej. Zresztą jest u mnie od wtorku codziennie. Ale jest to nie możliwe, żebym leżała cały czas 😞. Bo pomocy na cały czas jaki potrzebny nie będę miała.

do mnie za chwilke przyjedzie tesciowa, mieszka 300km stad a mimo to przyjechala zaraz jak ja poprosilismy. 🤪 bardzo sie ciesze. ale ja jak leze to tez ze mnie leci, i to krew, no masakra, ja nie wiem... 🤢

Niestety dopóki nie zobaczymy bijącego serduszka się nie uspokoimy. Ja zdaję sobie sprawę, że pęcherzyk może być pusty, miałam tak w 1 ciąży ;(-> puste jajo płodowe.

Ale Solenizatka będzie dobrze, musimy w to wierzyć.

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
solenizantka napisał(a):
madzia_m3 napisał(a):

Niestety dopóki nie zobaczymy bijącego serduszka się nie uspokoimy. Ja zdaję sobie sprawę, że pęcherzyk może być pusty, miałam tak w 1 ciąży ;(-> puste jajo płodowe.

Ale Solenizatka będzie dobrze, musimy w to wierzyć.

ja mialam ciaze obumarla w 14tc za pierwszym razem i ani sladu krwi ani plamienia, musieli mi robic zabieg wylyzeczkowania....
druga ciaza od 5tc plamienia roznego rodzaju, 2 razy nawet zywa krew, a po 9 miesiacach sliczny zdrowy bobasek 😉 takze badzmy dobrej mysli!!!

armiatka - wlasnie mialam Ci pisac ze bardzo pomyslowa jestes z tym szkoleniem i zatrudnieniem sie przy Poli! Mamy to jednak stana na glowie zeby zapewnic swojemu dziecku wszystko co najlepsze!!! 😘

Armiatka, uważam, że jesteś super dzielna Babka 🙂 Powinni Ci medal wręczyć 🙂 Poza tym dziękuję za pomysł z mlekiem. Właśnie popijam mleczko i już ponad godzinę da się wytrzymać z mdłościami. Pod warunkiem, że łyczek mleczka co minutę-dwie 😁
Madziu i solenizantko - trzymamy za Was kciuki! Musi być dobrze. Oszczędzajcie się ile się da, choć wiadomo, że z Maluchami nie jest to takie proste. Ściskam kciuki moooocnooo!

• Mamusia
Dzięki Donatella! Kochana jesteś. Ja tam żadnego medalu nie chcę, byle by mi było dane urodzić normalnie, zdrowe dziecko, karmić piersią, cieszyć się ciążą porodem i pierwszymi miesiącami życia noworodka. To będzie dla mnie najlepszy medal.
Solenizantko i Madziu - kciuki nadal za Was zaciśnięte.

armiatka napisał(a):
byle by mi było dane urodzić normalnie, zdrowe dziecko, karmić piersią, cieszyć się ciążą porodem i pierwszymi miesiącami życia noworodka. To będzie dla mnie najlepszy medal..

I mam nadzieję, że tak właśnie będzie. 🙂

• Mamusia
madzia_m3 napisał(a):
Wszystko ok, mamy serduszko 🙂

super !! gratulacje

ja 25 idę i też mam nadzieję zobaczę bijące serduszko jedno lub dwa ;oo !

DONATELLA I ARMIATKA daj znac jak wrócisz od lekarza jakie wrazenia po uslyszeniu bicia serduszka ! 😉