Ale macie fajnie ,że juz usłyszałyście bijące serdunia Waszych bobasków! Ja miałam 1 USG w 4 tc więc jeszcze nic nie biło a nastepne dopiero za 2 tyg. Troche sie denerwuje tym bardziej ,ze wczoraj i dzis mam fantastyczne samopoczucie i wcale nie jestem zmeczona- jakbym w ciaży nie była!? Czy wy tez miewacie super dni na przemian z tymi kiedy są mdłości i reszta typowych objawów ciąży?
Pewnie że człowiek! Jak dla mnie nie ma żadnych wątpliwości. Dobrego dnia dziewczynki. U mnie pochmurno. Agaa ja też miewam super dni, nie mdli mnie, tylko piersi bolą i senność dokucza. Ale czuje się całkiem dobrze.
Ja się czuje delikatnie mówiąc niezbyt ani w upał ani w ogóle 😉 Brzuszek mam wywalony na maksa przez wzdęcia, niedobrze mi cały czas, chce mi się spać na przemian z płakać. Po prostu jakiś istny kołowrotek hormonalny. Agaa ja nie mam dobrych dni na razie - cały czas coś. Ale moja koleżanka w ogóle nie miała dolegliwości ciążowych i wszystko było w najlepszym porządku. Każda z nas jest inna. Jak coś Cię niepokoi zapytaj swojego lekarza. On najlepiej pomoże w kwestii wątpliwości ciążowych 🙂 A już za moim Szkrabem w ogóle nie mam siły biegać. Wykorzystuję babcie i dziadka na maksa 😁
Co do dolegliwości to ja prawie żadnych nie mam zdarzy się raz na czas (góra raz w tyg) ,że przez ostre zapachy zwymiotuję a tak to w ogóle 🙂 trochę mdłości porannych, ale szybciutko mijają, poza bólem piersi to nic więcej. No,a wczoraj na wizycie Pan Dr powiedział,że to nic nie znaczy i powinnam się cieszyć,że jest spokojnie. ! :-)
Kornelcia - pewnie że dolegliwości o niczym nie świadczą. Znam mnóstwo koleżanek które nie miały dosłowni nic - i dzieciaczki śliczne i zdrowe. To zależy tylko od organizmu. 🙂 Mnie czasami to tak zwala z nóg, że ledwo zipię. Ale mam nadzieję, że będzie jak z poprzednią ciążą i że po pierwszym trymestrze wyjdę na prostą 😁
Kornelciuz, u mnie kolejna wizyta z usg 3 września. Teraz wydaje się to być bardzo odległy termin, ale czas zleci szybko i ani się obejrzymy już będzie kolejne usg.
A u mnie kolejne USG 7, potem kolejne 21 w Wawie i kolejne 6 września. Zapewne nie poznamy naszych fasolek we wrześniu, już będą sporawe i będą skakać w naszych brzuszkach.
Witam przyszle mamusie 🙂 17 lipca byłam potwierdzić ciąże. Niestety nic nie bylo jeszcze widac wiec lekarz kazal mi przyjsc za 10 dni. jutro jest ten dzien. nie mozemy sie z mezem doczekac jutrzejszej wizyty. mam nadzieje ze sie udalo. 🙂
Witajcie w piękny piątkowy dzień! Od wczoraj wieczorem chodziło za mnie spagetti (takie proste, makaron + sok pomidorowy z przyprawami) Ale że noc nie chciałam jeść co by nie zapychać brzuszka. I całą noc mnie te spagetii prześladowało więc pierwsze co zrobiłam rano - przyrządziłam spagetti. I się tak napchałam, że mi starczy na pól roku. 😁😁😁😁 Jamaica - Czekam na wrażenia z USG
Armiatka! za mną chodzi taki prawdziwy ,pyszny zurek z jajkiem i kiełbaską i pierogi z jagodami ! Dobrze, że mam przy sobie mamusię, która spełnia wszystkie te moje zachcianki i właśnie szykuje pyszne dania! ;-) A spaghetty to tez jedno z moich ulubionych :-)
Hej Jamaica - czekamy na wieści 🙂 Ja też mam różne zachcianki. Wczoraj w nocy zachciało mi się ryżu z jabłkami i cynamonem. I nie mogłam przez to zasnąć. Wstałam o 3 i pożarłam 3 sucharki z powidłami. A dziś wsunęłam puszkę kukurydzy, bo mnie naszło. Nie dziwię się, że później mi niedobrze 😉
No niestety wiesci nadal dobrych nie ma 😞 Kolejne USG nic nie wykazalo, co stawia wiele pytan. Kolejny test z moczu - wynik pozytywny, test hCG - wynik w poniedzialek okolo godziny 12.
Zero objawow, zero zachcianek ale przy pierwszej ciazy bylo tak samo. Czekamy na wyniki do poniedzialku i nadal szukamy. Lekarz pociesza ze jeszcze nic nie jest przesadzone... Nie ma sie co martwic tylko trzeba czekac a w razie czego starac sie dalej - przeciez to takie przyjemne :P
Wszystkim ciezarowka zdrowia zyczymy i temat nadal sledzimy 🙂
Hej dziewczyny! 😊
Trafiłam na ten wątek, bo też mam łożysko na tylnej ścianie i zastanawiałam się, jak to wpływa na ciążę i poród. Widzę, że wiele z Was miało podobne doświadczenia i uspokoiło mnie to, co pisałyście! 💕
@Bagira, super, że u Ciebie wszystko przebiegło bez problemów! @angela faktycznie - b.dobry tekst,ale czytałam go już wcześniej, bo zaglądam czasem na abcmamy
czy jest bez recepty? Bo jak na receptę to nie ma szans abym się wybrała do lekarza Raczej by mi nie wypissal. On również nie pójdzie ( nawet nie wiesz jaką mielismy kłótnie ostatnio jak mu wspomniałam aby sie wybrał).
Od jakiegoś czasu staramy się intensywnie o dziecko... Zauważyłam też, że mój facet miewa problemy z osiągnięciem pełnej erekcji. Zastanawiam się z czego to może wynikać. Oboje jesteśmy w wieku 34 lat.
Rekomendowane odpowiedzi
Gość
Agaa
armiatka
madzia_m3
Gość
Brzuszek mam wywalony na maksa przez wzdęcia, niedobrze mi cały czas, chce mi się spać na przemian z płakać. Po prostu jakiś istny kołowrotek hormonalny. Agaa ja nie mam dobrych dni na razie - cały czas coś. Ale moja koleżanka w ogóle nie miała dolegliwości ciążowych i wszystko było w najlepszym porządku. Każda z nas jest inna. Jak coś Cię niepokoi zapytaj swojego lekarza. On najlepiej pomoże w kwestii wątpliwości ciążowych 🙂
A już za moim Szkrabem w ogóle nie mam siły biegać. Wykorzystuję babcie i dziadka na maksa 😁
kornelciaz
Gość
kornelciaz
Gość
armiatka
Jamaica
17 lipca byłam potwierdzić ciąże. Niestety nic nie bylo jeszcze widac wiec lekarz kazal mi przyjsc za 10 dni. jutro jest ten dzien. nie mozemy sie z mezem doczekac jutrzejszej wizyty. mam nadzieje ze sie udalo. 🙂
armiatka
😁 😁 😁
armiatka
Jamaica - Czekam na wrażenia z USG
kornelciaz
Jamaica - czekamy na dobre wieści 🙂
Gość
Ja też mam różne zachcianki. Wczoraj w nocy zachciało mi się ryżu z jabłkami i cynamonem. I nie mogłam przez to zasnąć. Wstałam o 3 i pożarłam 3 sucharki z powidłami. A dziś wsunęłam puszkę kukurydzy, bo mnie naszło. Nie dziwię się, że później mi niedobrze 😉
Jamaica
Zero objawow, zero zachcianek ale przy pierwszej ciazy bylo tak samo. Czekamy na wyniki do poniedzialku i nadal szukamy. Lekarz pociesza ze jeszcze nic nie jest przesadzone... Nie ma sie co martwic tylko trzeba czekac a w razie czego starac sie dalej - przeciez to takie przyjemne :P
Wszystkim ciezarowka zdrowia zyczymy i temat nadal sledzimy 🙂
Jamaica