Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Mada też się uzależniłam od zakupów na all ale na całe szczęścia K. wybija mi je z głowy a poza tym już na pewno nie będę kupowała nic używanego bo tego chce mniej dla małej - wolę, żeby miała nowe ładne ciuszki po mimo tego, że może je nosić zaledwie 1 miesiąc 🙂 zostaną dla rodzeństwa 🙂
Ja również jak Karola zdecydowałam się na AVENT ze względu na dobrą opinię jak i na to, że Moja Siostra ich używała a jej ufam i wierzę na słowo, że naprawdę są warte, również kupuje smoczki z AVENT'u 🙂
Odebrałam dzisiaj wyniki i się załamałam bo znowu mam za mało hemoglobiny po mimo tego, że brałam ten sorbifer czy jak on miał - teraz go nie biorę,ponieważ gin. stwierdziła, że poczekamy na nowe wyniki ... no i z tego co widać jestem troszkę osłabiona bo wbc mam za wysokie - w sumie mam zimno na ustach teraz ;/ i czesto kaszle ... ale za to glukoza jest ok . przed 78 po obciążeniu też 78 🙂 Co do żelaza to chyba muszę zacząć jeść żyletki 🙂)
No a Ja się zastanawiam już nad proszkiem itd . bo może bym juz jutro kupiła coś i poprała troszkę bo później jak się nazbiera to nie będę wiedziała w co ręce włożyć . Oo

• Mamusia
Ja tak samo jak Agata pierwsze slysze moze cos wiecej ??? 🙂 Co do uzywanych ciuszkow to jestem jak najbardziej.za... bo kupic nowe rzeczy trzeba wydac fortune. Tez.chcialabym aby synek mial wszystko nowe ale jak bym nie wiem jak bogata nie byla 🙃a rzeczy do kupienia sporo...

• Mamusia
Mada na usg wyszlo 1030g.Poprzednim razem na polowkowym wyszlo 316g a tydzien pozniej jak bylam w szpitalu to maly wazyl 437g.Moze ten jego sprzet poprostu zaniza?chorela wie,jestem dobrej mysli.
Proszek do prania dla maluchow?Z Maja uzywalam Loveli, po 3 miesiacach zaczelam prac w normalnym razem z naszymi ubraniami.Teraz mysle ze od poczatku bede prac z naszymi ale poszukam jakiegos delikatnego proszku.
Butelka-nie mam zielonego pojecia, pewnie BabyOno albo skusze sie na Aventa.Skoro polecacie 🙂
Zakupy fakt potrafia uzalezniac, staram sie zachowac zdrowy rozsadek i nie przesadzac z iloscia ubranek bo z praktyki wiem ze mlode szybko wyrasta z ciuszkow.
Nie lubie ZUSu, wszystko trzeba oplacac im terminowo, a oni ociagaja sie wyplata swiadczen ehh 😠

• Mamusia
No chociaż jedna odp. mi o tym proszku 🙂 Dziękuje .
Mi też się wydaje, że prac z naszymi rzeczami ale w delikatnym proszku moze tylko przez 1 miesiac w tych "specjalnych" kiedyś nie było tego wszystkiego i nasze babki i mamy są zdrowe tylko nasze pokolenia jakieś do nie powiem czego ... tyle teraz tego jest a kiedys tarka szare mydło i nikt nie mówił, że boli 🙂
Mada Ja ostatnio spotkałam koleżankę,która też spodziewa się synka, lekarz powiedział, że waży 760 pare albo 790 pare i że jest dyżu silny i zdrowy więc wydaje mi się, że nie ma się czym przejmować a poza tym dochodzę do wniosku, że dopiero teraz zaczyna nam się okres tycia i wielkiiej wyżerki - ale mów zdrowa a sama się przejmuj hehee 🙂 Jak mi teraz powie, że za mała to chyba jej powiem,żeby sobie sprzęt wymieniła :P

• Mamusia
Agata masz racje ! A dzidziuś jak bd malutki to i tak nadrobi 😁
Tu jest link do tego leżaczka/bujaczka co wylicytowaliśmy http://allegro.pl/show_item.php?item=2928983179
Co do proszku to zależy jaka dzidzia bo np mojej siostry córka miała alergię i musiała jej prać dość długo w płatkach mydlanych 🙂

• Mamusia
Maja w 30tc wazyla 1500g z hakiem wiec roznica jest znaczna.Poczekam te dwa tygodnie pojde do niego na usg i jak dalej bedzie cos nie tak to ppojde na konsulatacje jeszcze do innego lekarza i juz 🙂
Klk wachalas Lovele?Mi osobiscie nie odpowiada ten zapach 😜
W domu posprzatane, zupa ugotowana.wlacze zaraz jakis film i bede lezec i pachniec na kanapie 😜 o ile mloda mi pozwoli...

• Mamusia
Nie po prostu powiedziała żebym kontynułowała wizyty u tamtej a do niej tak o dodatkowo.... Bo chce rodzić w szpitalu gdzie przyjmuje ta co mi karty nie zakładała.... Ale wprowadziła wszystkie dane do komputera i umuwiłyśmy się na następną wizyte na 31 stycznia. I mówiłam że chce rodzić tam gdzie ona przyjmuje i mówiła że nie ma problemu, a babka przemiła 🙂)) I nazwała mnie kurczaczkiem bo niby taka chudzinka ze mnie :/// A ja tak nie uważam 🙂))

• Mamusia
Uuuu dziewczyny strałam się być na bieżąco a tu 5 stron do nadrobienia 😁

Butelki i smoczki z Helcią sprawdzily się z Aventu. Pierwszą miala TommyT ale nie chciała z niej pić. Pierwsze smoki radzę Wam kupić transparentne, z kolorowym do 3 miesiąca bużka wygląda kosmicznie 🙂
Proszek do prania od zawsze używałam Persil Sensitive ( biorę w niemieckim sklepie bo uważam że jest lepszy niż te w Polskich marketach choć marka niby ta sama), płukankę białą i niebieską z Lenora sensitive i było okej. Nie zamierzam zmieniać. Mam nadzieję że bobas to zaakceptuje.
Pieluszki tetrowe od czasu do czasu wygotowywałam w płatkach mydlanych. Miały ładną biel.

Mada bujaczek super 😉
Ja jednak mam dwie maty, karuzele z łóżeczkiem turystycznym, także bujaczek sobie daruję, nie będzie miejsca w salonie 😜

Tak piszecie o tym zakupoholizmie, mi też odbija, materac już wyczesałam, teraz smoczki, nożyczki, frida i takie tam drobiazgi. Pieluchy z kolorowym nadrukiem, tetrowe i flanelowe (flanelowe fajnie sprawdzily mi się w wózku i do wyścielenia rożka, polecam żebyście sie zaopatrzyły chociaż w 3szt. 🙂 Szukam u jednego sprzedawcy żeby zaoszczędzić na kosztach wysyłki, ale cieżko u jednego znaleźć wszystko co by się chciało.

Teraz zmykam zrobić obiad, udanych zakupów 😁 😁 😁

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Hancia, czyli dobra nowina jest, będzie lżej 🙂 Czyli nasze dziewczyny mają dzień do wygibasów w brzuchach 🙃

chłopaki też 😉 widac wczoraj był taki dzień. tata w końcu został porządnie op(b?)kopany 😉