Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
pidi napisał(a):
Madera29 napisał(a):
Hancia, czyli dobra nowina jest, będzie lżej 🙂 Czyli nasze dziewczyny mają dzień do wygibasów w brzuchach 🙃

chłopaki też 😉 widac wczoraj był taki dzień. tata w końcu został porządnie op(b?)kopany 😉

pidi, widocznie taki dzień 🙂

Co u Was zakupoholiczki? Co serwujecie na obiad? 😆
U mnie dzisiaj placek po węgiersku i praca nad kolejnymi zaproszeniami na ślub 😁

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Karolka Moj K. mówi, żebyś jemu zaserwowała placucha 🙂 to jest jego ulubione danie 🙂 a wziął sobie za babe 2 lewe ręcę aczkowliek nie próbowałam robić placka 🙂

My tez juz wczoraj kupilismy lezaczek i to jednak ten Zen no bo Mój K. jak juz sie uprze to i zaprze ... 🙂
Kupilismy też u jednego sprzedawcy na all . - prześcieradło,nożyczki, pościel 2 częściową juz teraz tylko do łóżeczka bo stwierdzilismy ze w 2 kołdra nie musi mieć pełnego zestawu 🙂 . termometr do kąpieli bo wydaje mi się, że na poczatek przyda się jak jeszcze dobrze nie będę umiała określić dobrej temp. , poduszkę,która zapobiega ulewaniu, i dwa smoczki 🙂 no a w galeri jak bylismy to nie duzo bo Moja Mama to maruda i nie chcialo jej sie chodzic 😞 Babcia kupiła śmieszne srebrno różowe trampki z disney , kupilismy szczotkę do wlosów z grzebykiem, no a reszte na promocjach 😁 okrycie wierzchnie w h&m z 60 dalam 30 zł 🙂 pajacyka 30 zł ,a w 5.10.15 - body na ramiączkach za 15 zł, pidzamke za 20 złbody na dł. za 20 zł i jeszcze 2 pary bodów na dł rekaw tez za 20 zł i to wszystko z 40 i 50 zł 🙂 tak więc jestem zadowolona bo moja lista sie juz kurczy 🙂 aczkolwiek jak patrzylam na te wszystkie rzeczy stwierdzilam ze ja troszkę poszerzę hehee 🙂

PS: ciekawe jak Ania po imprezce 🙂 bo ona chyba wczoraj była tak ?
Ja jak zwykle w czarnej d... ani nie ubrana ani pomysłu na obiad Ja nie wiem, Larisa bedzie musiała spac ze mną do 12 hhe 🙂

• Mamusia
Madera29 napisał(a):
Co serwujecie na obiad? 😆
U mnie dzisiaj placek po węgiersku i praca nad kolejnymi zaproszeniami na ślub 😁

u mnie pierś zapiekana z różnymi warzywkami... mniami 😉 ryż i sałatka grecka. później przychodza rodzice na kawkę i zrobiłam na deser mini pavlovą... zobaczymy jak będzie im smakowała... czyli u mnie dzisiaj mnóstwo kalorii... a właśnie. dziewczyny... czy u Was waga teraz też tak szybko rośnie? ;/ wiem, ze to głupio brzmi po tym jak wymieniłam co dzisiaj jeszcze zjem :p ale nie je się u mnie w domu tak zawsze. w sensie ten deserek 😉 i, zeby nie było że się usprawiedliwiam 😁 jakoś ostatnio boję sie stawać na wadze... ;(

• Mamusia
A Ja dzisiaj jednak zebrałam się i robię ziemniaczki zapiekane w piekarniku + rostbef z warzywami wszelkiego rodzaju zapiekany w rękawie omnonom 🙂))
Ja nie wiem jak Moja waga teraz bo ta w domu to chyba kiepskiej jakości jest :P wychodzi na niej 60 więc schudłam 600gram Oo ... w ogóle ostatnio nie mam jakoś apetytu i wszystko jem na siłe ;/ muszę powiedzieć gin. bo tak to naprawdę powie, ze Larisa jest za mała . ;/
No i oczywiście wszystko przez MADE szubruje po all 😞

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Mada zobacz cos dla waszego maluszka 🙂) --- http://allegro.pl/kombinezon-mis-r-0-3m-do-6-5kg-i2928471606.html

Co za słodkości przecudne! ☺️
Agatka, no problem, placek będę smażyć, daleko do mnie nie macie 😆

Smakowicie u Was dziś na stołach 🙂

A teraz mam pytanie, tak po chłopsku, ale na poważnie...Wy też macie takie bagno w gaciach? Mamy upławy, takie zwyczajne, jak w trakcie np. dni płodnych, ale 16 razy więcej 😮 o co kaman...

• Mamusia
Ja też nie mam tego ciągle, ale co najmniej raz na dzień mi się tam coś "ulewa". W domu do w domu, ale kurde wyjdę na mróz to mi kiedyś przymarznie krocze 😮

A dzisiaj próbowałam wykonać sobie depilację, tam na dole....za chu** nic nie widać zza brzucha, a niedługo do lekarza 😁

• Mamusia
Jestem 😉
Przede wszystkim Bartek dziękuję za komplement za oczyska, które wielkość ma po tatusiu a kolor po mnie chodź nie do końca 😉 Mam nadzieję że tych lasek to nie będzie za dużo 😁

Impreza udana, goście zadowoleni najedzeni i opici wybyli ok 1w nocy....... Bartek zadowolony usną na dywanie w stosie kolejnych zabawek 😉

• Mamusia
Leżaczek cudowny, aż zaczełam przeszukiwać ogłoszenia i szukać czegoś dla siebie 😉

Co do owego bagna mam tak samo leci jak cholera to raz a dwa swędzi jeszcze gorzej..... 😞 Dzisiaj też czeka mnie depilacja ale czekam aż małż wróci to go poproszę o pomoc bo sama nie dam rady..... Jutro wizyta u gina więc trzeba się wyszykować i wypindrzyć 😁

• Mamusia
Madera... dzięki za to pytanie. nie miałam odwagi 😉 u mnie też upławy w ilościach sporych i na pewno 2 razy większe niż normalnie. zastanawiałam się nawet dzisiaj czy to może nie jakieś wody płodowe czy coś?skąd mam w sumie wiedzieć, ze to nie wody?będę w piątek na wizycie to zapytam. kurde dokucza mi ten ból żeber.... jakbym dostała bejsbolem ;/

• Mamusia
pidi, dzięki temu dowiedziałam się, że Wy też takie coś macie i nie jestem jakimś ewenementem 🙂 Co nie zmienia to faktu, że bardzo się irytuję, bo wkładki nic nie dają, zaraz mokre jak glut 🙂 Też od razu wymyśliłam sobie, że to wody się sączą- mam nadzieje, że nie.... 🥴
Zapytajcie się na Waszych wizytach o to, ja dopiero za 1,5tyg. mam swoją. I napiszcie co powiedział lekarz 🙂 Z góry dziękuję.

• Mamusia
dokładnie. irytujące to jest silnie... w pracy muszę biegać zmieniać wkładki a powiem szczerze, ze nie jest to jakieś dla mnie super komfortowe. na pewno zapytam i dam znać. czemu te weekendy tak szybko mijają... czas spać. jutro od rana do pracy... zazdroszcze tym dziewczynom, które już są na zwolnieniach.... ja jeszcze pare tygodni i też będę się byczyła w domku.mmmmm.... 😁 dobrej nocy

• Mamusia
Pochlonelo mnie "50 twarzy Graya".Doszlam do 10 rozdzialu i padam, pora spac.
Bagno w gaciach tez mam, malo konfortowe to jest -fakt.I tez sie zapytam przy okazji gina czy to normalne bo szczerze to wolala bym sie tego pozbyc 😜
Kombinezon sliczny, mam podobny ale niebieski a wolalabym w brazie 😆 trudno
Weekend spokojny, wczorajszy dzien uplynal na sprzataniu a dzisiaj siedzielismy pol dnia u moich rodzicow.
Madera pochwal sie zaproszeniami.kurcze jeszcze nie tak dawno wybieralam na swoj slub...

• Mamusia
Ania piszę, że dziewczyny się nie odzywaja a Ja nawet nie pamietam która to Dorcia ...
Chyba dlatego,ze naprawde tak rzadko nas odwiedza albo juz w ogole .... chociaz moze kojarzę jakiś nick dorcia i cyferki .... 🙂
Ja to ciagle pamietam tylko o Ani,Karoli,Adzie,Pidi,Guni,Olence,Mada i czasami napisze coś automta czy jakos tak 🙂

• Mamusia
No i ja się w koncu wygrzebałam z wyrka i pierwsze co to dziecko, ale zaraz po tym forum 😁 😁 😁
Jak dobrze że Helenka jest takim śpiochem i do 9 - 9.30 śpi, bynajmniej mogę poleżeć a uwielbiam rano powoli się "zrywać" z łóżka 😎
Agata nie licz na to że maleństwo da Ci spać do 12 🤪 Także korzystaj póki możesz.
Ja coraz częściej mam problemy ze spaniem, wieczorem wogóle nie mogę zasnąć, w nocy budzi mnie siusiu i potem też jest problem, ale rano to super się drzemie 😉

Ten kombinezonik b. ładny, wylicytowała go Ania dla dziewczynki? Będzie misiaczka 😁
Mam taki różowy, trochę cieńszy i dodatkowo z jasnym owalem imitującym brzuszek.

Dzisiaj przyjedzie kurier z materacem - mam nadzieję że będę zadowolona, wybrałam taki dwustronny gryka - pianka - kokos. U Heli mialam samą piankę i był tragiczny.

Na temat upławów się nie wypowiem, bo mam sucho 😜
Choć przy zbliżeniach mąż mówi że jest super ślisko 🤪

Słyszałyście o nowej metodzie pielęgnacji kikuta pępkowego? Wyczytałam w gazecie że odchodzi się od przemywania spirytusem, tylko przegotowana woda i wietrzenie 🤔
Ja tam i tak będę używać spiryt (zamówiłam taki w sprayu), szybciej zasuszy i odpadnie.

• Mamusia
Karola skoro masz takie zdolności plastyczne, zrób jakiś obraz dla maleństwa do pokoiku.
Jak zrobię zdjęcie to Wam pokarze co stworzyłam będąc w ciaży z Helenką.

Moja siostra ma ślub w sierpniu (będę jej świadkować z 3 miesięcznym bobasem przy cycu) i też planowała sama robic zaproszenia. Ale że pisze teraz magisterkę i to pochłania jej wiele czasu chyba skończyła tylko na własnej produkcji etykiet do alkoholu 😁

• Mamusia
Gunia brązowy ładny ja tak coś myślę że ta moja dziewczynka będzie jednak chłopcem 😜

Która chętna na kombinezon PANTERKA
Gunia ja słyszałam o tym u nas jak się mały urodził to też mówiła położna żeby niczym nie smarować nie psikać a na sucho i wietrzyć. Ja raz dziennie psikałam a tak trzymałam na sucho i wietrzyłam i na 8dzień od urodzenia odpadł