Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
To najważniejsze 🙂 ale jednak domek to domek 🙂 jakoś nie przywykłam do mieszkania w bloku .
B.dobrze wiesz Moj Kuba ma 32 lata jest 5 dzieckiem i jedynym chłopakiem wyczekiwanym i ostatnim 🙂 Mama miała 40 jak go urodziła a Tata 50 🙂 więc teściowa starsza osoba ale naprawdę kochana 🙂
Jak ona to mówi ... Teściowa Ty stary rowerze pedałów Ci brak 🙂 poczucie humoru ma lepsze niz niektóre 20 latki 🙂 a najlepsza jest jak mówi o seksie . Jest bezpośrednia co mowi to mysli nie patrzac na okolicznosci 🙂 kiedys spotkanie rodzinne bylo z 20 osob wchodzi K. siostrzeniec z zona a mama mowi . Sylwia jak ona ma taki gruby brzuch to jak Wy sie bzykacie ? Chyba na pieska .... biedna spalila sie i nie wiedziala co powiedziec 🙂

U mnie podobnie tylko że ja byłam/ jestem 6 dzieckiem... Mój tato miał 53 a mama 35 :P 😁 Tak po za tym to, mieszkam w domku z wielką rodziną... Dom a raczej blok ma ok 200m2 więc mamy miejsce dla siebie ale do remontu :/
Agata Piszesz że teściowa miała zawał... mój tata miał 2 udar i to dwa dni przed sylwestrem i leży na intensywnej... niby jutro mają go wypisać... ciekawie nie jest 😞 ale dużo by tego pisać... Buziole

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
A o teściowej się nie wypowiadam... Moje słowa w tym przypadku "teściowa to nie rodzina" !!!!! Za to syna ma złotego 🙂 I każdy mówi że lepiej trafić nie mogłam... może nie spimy na pieniądzach ale dla mnie zrobił by wszystko... w maju zrezygnował z pracy ! 🙃

• Mamusia
Kochanie już sprawdziłam;D

Magdziu my mamyswój dom ale całkowity do remontu bo przez 18 lat od ką mój tata zmarł nikt o niego zbytnio nie dbał więc teraz my to powolutku robimy, też na kasie nie śpimy, ale pieniądze nam do szczęścia nie są potrzebne i z czasem wyremontujemy cały dom bo jak do tej pory zrobiliśmy tylko pokój i łazienkę na cacy, w następnej kolejności jest kuchnia i pokój mamy, który będzie jadalnio/gościnnym i jeszcze, i jeszcze pokój brata ale to jego część domu więc tam nic nie działamy. A za 2-3lata będziemy robić strych o ile nam fundusze pozwolą 🙂

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
A o teściowej się nie wypowiadam... Moje słowa w tym przypadku "teściowa to nie rodzina" !!!!! Za to syna ma złotego 🙂 I każdy mówi że lepiej trafić nie mogłam... może nie spimy na pieniądzach ale dla mnie zrobił by wszystko... w maju zrezygnował z pracy ! 🙃

Ale teraz już ma jakąś? Dajecie sobie radę?

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Jak tylko potwierdziło się że bedziemy mieć swojego kochanego maluszka od razu "wziął się do roboty" 😁 Jest dumny że zostanie ojcem 😁 Bo fakt jest taki że ojciec mu zmarł jak miał kilka miesięcy 😞

No to tak jak mój zmarł jak ja miałam rok. Więc kochana musisz wiedzieć że będzie wspaniałym ojcem!

• Mamusia
Pewnie,ze tak z ta kasa . Pieniadze to rzecz mało istotna raz sa a raz ich nie ma jednym szczescie daja drugim odbieraja 🙂 Ja tez nigdy na pieniążkach nie spałam,ponieważ wychowaywała mnie tylko Mama mnie i moja siostre wiec kokosów nie było . Moj K. to calkiem inaczej bo jego Tata miał zakład ktorego teraz wlascicielem jest K. i nie wie co tzn. nie miec pieniedzy bo zawsze je mial i czasami sie dziwi dlaczego Ja zawsze staram sie kupowac na promocjach i zawsze patzre na cene ... Życie mnie tego nauczyło i tak juz jest . Ale jestem szczęsliwa mimo wszystko nie narzekam bo mam i mialam co jest bez butow nie chodzilam wiec moze byc gorzej 🙂

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Mada2409 napisał(a):
Jak tylko potwierdziło się że bedziemy mieć swojego kochanego maluszka od razu "wziął się do roboty" 😁 Jest dumny że zostanie ojcem 😁 Bo fakt jest taki że ojciec mu zmarł jak miał kilka miesięcy 😞

No to tak jak mój zmarł jak ja miałam rok. Więc kochana musisz wiedzieć że będzie wspaniałym ojcem!

Tak myślałam jak tylko go poznałam... a teraz... wszystko pod niego (dzidziusia) robi i sam nie może uwieżyć że za niecałe 3 mc bedzie trzymał maleństwo na rękach 😁
Dlatego jest mi go szkoda bo ojca praktycznie nie znał a matka... żal :/

• Mamusia
Magda dlatego teraz będzie chciał dziecku dać wszystko to czego on nie miał.

Agata ja w dzieciństwie miałam tak samo nas trzech na głowie niedowidzącej mamy więc nigdy kokosów nie było, ale było co jeść i w czym chodzić. A nawyk liczenia kasy mam do tej pory bo na dużych zakupach chodzę z telefonem i liczę ile wydam ale to już jest we mnie i nie dam rady tego wytępić. Teraz zresztą z kasą też nie mamy kolorowo bo robota raz jest raz jej nie ma ale jakoś się żyje. A promocje wcale nie są gorsze 🙂

• Mamusia
Hancia jedne ubranka były firmowe inne nie, i mój po dotyku powiedział to się czuje które lepsze... 😁 ten link co Wam wysłałam 19szt za 122zł to fajne i takie malutkie... druga natomiast też ok ale pierwsza lepsza 😁 Jak to mój S powiedział miesiąc i wyrośnie 😁

• Mamusia
Mada2409 napisał(a):
Hancia jedne ubranka były firmowe inne nie, i mój po dotyku powiedział to się czuje które lepsze... 😁 ten link co Wam wysłałam 19szt za 122zł to fajne i takie malutkie... druga natomiast też ok ale pierwsza lepsza 😁 Jak to mój S powiedział miesiąc i wyrośnie 😁

JA daje wam 2-3 miesiące i wyrośnie chyba że urodzi się taki karakanek jak mój Bartek że mając pół roku nosił rozmiar 62 🙂

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Wczoraj zepsuł mi sie komputer tzn. dysk mi wyszedl i K. dzisiaj mi zrobil bo marudzilam mu,ze jak Ja bez Was wytrzymam jak On swoj zabiera do pracy ... 🙂

Hihihi Aga to dysk mam nóżki 🙂??
Mój mi grozi że jak obiadu nie będzie to mi lapka zabierze i się śmieje że to zadziała bo ja bez was i bloga nie wytrzymam 🙂

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
Tak,tak Madziu az do jutra hehe 🙂 i znowu napiszesz o allegro 🙂 ja bym sobie poszalała ale zakaz to zakaz 😞 .
Zaczynam zauważać, że z kazdym dniem łączy nas wiecej rzeczy wydarzen itd 🙂

Ja chwilowo cierpię na 0 na koncie więc nie szaleję ale już niedługo 😉
Agata a połączył nas Kwiecień 😜

• Mamusia
Jejku dziewczyny ależ się rozpisałyście 😎

Agata takie codzienne forum naprawdę zbliża, ja do dzisiaj mam kontakty na gg z mamusiami ze stycznia 2010 roku, a mineły 3 lata 🙂 A nicki i imiona to mogę wszystkich na śpiąco wymienić 🤪
To ważne że w takim okresie mamy z kim podzielić się wątpliwościami, poradzić i wogóle pisać o dupie marynie jeśli przyjdzie nam na to ochota. Tym bardziej jak się siedzi w domu na chorobowym.
Przeżywamy ten sam odmienny stan, a to musi łączyć i dawać siłę 😉

Jaki jest przedział w kilogramach w pampersach 1 i 2 ?
Bo ja próbuję sobie przypomnieć jak to było z Helą, ale chyba startowałam od razu od 2.
Obstawiacie typowe pampersy, czy jakieś inne marki? Huggies nie są jeszcze złe, za to Happy - do dupy, po jednym siku odparzają pupcię.

Anka ty szczęściaro, łóżeczko za takie pieniądze, ale fuks. Jednak allegro nie jest złe 😁

I jeszcze jedna myśl apropo ciuszków - ja w samym rozmiarze 0-3 mam 4 kartony i niektóre Helenka miała załozone 1-2 razy 🙂
Dlatego teraz mam zakaz na mega paki ale na pojedyncze sztuki i tak się jeszcze skuszę 😁
Chciałam nawet wszystko odsprzedać ale jak myślałam o kolejnym dziecku, że to może będzie dziewczynka to żal mi było się z nimi rozstać. I dobrze zrobiłam