Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
A jak Wasi faceci, nie narzekaja na tesciowe?
Ja pewnie bede w przyszlosci zrzeda, mam juz zadatki na to 😁
Nie mam juz babci ani dziadkow.Ostatnia "babcia" zmarla rok temu i choc nie byla moja prawdziwa tylko mojej siostry to traktowala mnie jak swoja wnusie.Mam moich rodzicow nie znalam, zmarly jak bylam malutka 😞
Planuje wyslac Maje do babc i dziadkow z kwiatkami i dla kazdego ramke ze zdjeciem jeszcze.Chyba styknie co?
Karola a Ty co znowu planujesz zakupic?Ktos tu wspominal cos o oszczedzaniu 😉
Ilonka i Magda zazdraszczam imprez, tez bym sobie gdzies wybyla a tu cicho sza...
Czekam do 15 i ruszam po zakupy jedzeniowe i po mala do zlobka.Maz wroci pozniej bo pojechal do Gorzowa wiec na obiado-kolacje zrobie salatke z lososiem z sosem czosnkowym a dla mlodej kopytka z dzemem 😁

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ada mój nie narzeka czasami coś powie ale to tak jak i ja na swoją mame bo starej daty jest iby wszystko bunkrowała bo się przyda a tylko zawalisko w domu się robi.

U mnie już obiad zrobiony pomidorówka i filety rybne z opiekanymi ziemniaczkami a do tego sałatka z kapusty lodowej i pomidora jakoś nie miałam weny więc coś na szybko trzeba było zrobić żeby potem już mieć spokój. A na kolacje małż omlety mi obiecał 😉

• Mamusia
Czy bedę dobrą teściową to się okaże w praniu 😁 Ale napewno nie wezmę przykładu z mojej !!!!!
Karola ja mogłabym długo siedzieć na imprezie.... ale za to mój to tak jak Ty i nawet tak samo mówi... że gwoździa zajeb.... ha hah ha po za tym on nie bedzie pić na imprezie 😁
Mój raczej nie narzeka na moją mamę a raczej się z niej śmieje 😁 ona też starej daty... i mój mówi na nią Hanka 😁 ha ha ale przy niej to na pani 😁

• Mamusia
Mój M. dobrze się dogaduje z moimi rodzicami. Z moja Mama ma większy kontakt i nigdy nie słyszałam aby jakoś krytycznie wypowiedział się na jej temat, a wręcz często ją chwalił wśród znajomych 🙂.
Gotuje mu specjalne obiadki i przywozi aby bidny czasem nie był głodny

• Mamusia
O nie ja to bym zaszczekała moją teściową czy matkę bez znaczenia, gdyby mi do kuchni zaglądały i obiadek dla męża przywoziły, to niedopuszczalne! 😠

Na szczęście mam kochaną mamę i złotą teściową. Nie będę narzekać, obie mogę na rękach nosić.
Nie wcinają się, żyjemy z daleka od siebie i tak jest najlepiej.
Mamę mam 60km od domu, widzimy się jakieś 2 razy w miesiącu, teściowa mieszka w tej samej wsi i często ją z Helcią odwiedzam, to spoko staruszka 😉
Teść spoko, chorowity więc bardzo spokojny.
Tylko z ojcem sie niedogaduję, ale leczy się na nerwicę i bierze jakieś psychotropy. Także to że gada od rzeczy to wina choroby, ale nie zmienia to faktu że czasem bardzo rani (nie zdaje sobie z tego sprawy 😞 Szkoda mi mamy, bo to jej się za wszystko obrywa.

Przymierzam się dzisiaj do projektu kotków, chyba rozłożę to na 3 antyramy, które razem dadzą jedną wspólną kompozycję. Wieczorem zabiorę się za przymiarki bo teraz Helcią trzeba się zająć.
Muszę jeszcze zdecydować w jakich kolorach będzie pokoik. Wstępnie turkus, łosoś i jasny fiolecik - i tak pewnie zostanie.
( Helenka ma pokoik w ostrych kolorach - pomarańcz, zieleń, żółć)
Jakoś uciekam od różu 🙃

Swoją drogą nie wiem jak to będzie z dwojką dzieci, ale na pewno nie łatwo. Przy małej Heli mogłam sobie zdrzemnać w dzień i robic to na co akurat przyszła ochota, a teraz będzie "mama nie śpij, otwórz oczka". Oj nie będzie lekko...

• Mamusia
Teściowa się nie wrąca do kuchni za to teść lubi czasem coś przywieźć a to kartacze, kiszka, babka czy gołąbki lub rolady albo jakieś wędliny, ale on już taki jest i zawsze do mnie dzwoni czy się nie pogniewam jak mi coś przywiezie żebym gotować nie musiała.
Moja mama nie wchodzi mi w kuchni w paradę bo wie że jeść nie będę tego a i jeszcze się z nią wykłócę.

• Mamusia
No tak Ania ale nikt Ci sie sam na siłę nie wprasza, a jak dzwoni to co innego 😁

Agata byś się wstydziła, cały dzień przespać. Co będziesz w nocy robić? 🙃
A jak wrażenia z Porodówki, oglądałaś?

Przygotowałam obiad, zdrową suróweczkę i dorsza, w piatek zawsze postnie i przy lampce wina 😜 Teraz czekam na T.

• Mamusia
Poszłam spac po 12 ale zanim zasnełam to byla 1 + wstawanie w nocy odłożyć na bok 5 litrów 🙂
Porodówka ? Moj K. juz spal i mnie z sypialni wyrzucił tak się śmiałam jak zrobiła kupę hahahha 🙂)) Ja wiem,ze mi tez to moze sie zdarzyc ale nie moglam sie powstrzymac 🙂 dla mnie bomba musze czesciej ogladac takie realia . W nocy bede z Wami baraszkowac 😁

• Mamusia
No ja jak pracowałam to wykupowałam obiady na wynos w szkole, czasem tylko coś swojego zrobiłam 🙂 Ale jak mam czas to bardzo lubię gotować.

Dziewczyny doradźcie mi co o tym staniku sądzicie, nie za drogo? zbieram się od kilku dni z myślą żeby go sobie kupić, ale na 100% nie jestem przekonana. Wasze opinie pomogą mi podjąć decyzję 🙂
http://www.bieliznadlamamy.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-caffe-latte-u.html

• Mamusia
Gunia aż mnie korci teraz żeby sobie taki sprawić 🙂 jest cudny!

Agata ja dziś miała na coś ochote a nie wiedziałam na co to własnie sałate, pomidor, ogórek, cebulka, fera, kukurydza i sos vinegret wylądowało to wszystko w miseczce i sama zjadłam nie zostawiając nic Adamowi ☺️

• Mamusia
To Ja tez muszę cos wy,yslec bo strasznie mam ochote na cos z octem 😉
wiecie moze co to sa jakies sloggi ? wpisałam na google i wyskoczyły majtki . Rozmawialm wczoraj z fotografem ktory ma nam robic zdj. i powiedzial,ze moge takie sloggi zabrac 😮 ale czym one sie niby roznia od zwyklych gatolów ? 🙂)

• Mamusia
klk1509 napisał(a):
To Ja tez muszę cos wy,yslec bo strasznie mam ochote na cos z octem 😉
wiecie moze co to sa jakies sloggi ? wpisałam na google i wyskoczyły majtki . Rozmawialm wczoraj z fotografem ktory ma nam robic zdj. i powiedzial,ze moge takie sloggi zabrac 😮 ale czym one sie niby roznia od zwyklych gatolów ? 🙂)

Hmmm nawet nie wiedziałam ze coś takiego istnieje