Skocz do zawartości

Witajcie | Forum o ciąży

dorcia1989

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
gunia141 napisał(a):
http://www.bieliznadlamamy.pl/biustonosz-do-karmienia-mama-caffe-latte-u.html

super, prześliczny biustonosz... bardzo elegancki no i praktyczny... muszę mu się bliżej przyjrzeć 😉 - jeśli pozwolisz :p - ale może jeszcze poczekam... piersi pewnie jeszcze mi się powiększą 😉

• Mamusia
No to skoro Wam się podoba to skuszę się na ten biustonosz 😁

Agata jak chcesz mieć sesję ciażową to musisz pokazać to i owo 🙂
A sloggi na pewno ma w sprzedaży Triumph, mój Tomek miał takie raz kupione ( oczywiście męskie 😁 😁 😁)
Ale równie dobrze możesz mieć inne sexi majciochy 🙃

Zaraz wstawię mój aktualny brzusio na Balonika.

• Mamusia
dziewczyny stwierdzam, ze macie zdecydowanie za dużo czasu na pisanie 🙂 dobrze,że mi jeszcze brzuszka w pracy nie zablokowali bo bym nie dała rady przeczytać wszystkiego na raz 😉 Byliśmy dzisiaj na wizycie więc przedstawiam sprawozdanie: Synek waży już 1100g podobno waga idealna na Jego wiek. przez 4 tygodnie przybrał na wadze 500g. SZOK 😮 wyniki z krwi mi się poprawiły - czyli przyjmowanie tych wszystkich tabletek jednak daje efekty no ale nie może być cudownie i okazało się, ze mam złe wyniki moczu. Niestety pojawiło się białko w moczu i dostałam antybiotyk - Monural... no cóż..lekarz powiedział, ze po jego zażyciu będzie już ok więc staram się tym nie martwić. Mały ułożony jest główką do dołu, jeszcze podobno w tym tygodniu może się przewracać ale w okolicach 33 tygodnia już powinien tak zostać. nieśmiały był bardzo, zakrywał się rączką i nie mogliśmy się mu przyjrzeć dokładnie. być może było zbyt wcześnie - byliśmy przed 8 rano - na jakieś pokazywanie się 😉 teraz wizyta już szybciej bo za 3 tygodnie. podsumowując z Nim jest wszystko ok i to jest najważniejsze 😉 pozdrawiamy cieplutko

• Mamusia
Aga, chodzę jeszcze do pracy.. ale u mnie w księgowości teraz ciężki okres - zamknięcie roku. nie chciałam zostawiać dziewczyn samych... hm... wiem może ktoś powiedzieć, że głupio myślę ale taka już jestem. kurde - ja chyba lubię swoją pracę 😜 Poza tym skoro lekarz mówi,że nie ma żadnych zastrzeżeń to czemu mam siedzieć w domu. wiadomo, ze są dni lepsze i gorsze ale narazie daje radę. Ale dzisiaj powiedziałam szefowej, ze 15 lutego ostatni dzień będę w pracy więc zostały mi już tylko 4 tygodnie. i już wiem że będę odliczać bo jest już mi ciężko wysiedzieć.a tak akurat 2 miesiące przed terminem zacznę na dobre przygotowywać dom i siebie na przybycie naszego Skarba 😉 taki mam plan a jak wyjdzie czas pokaże.
co do zwolnienia to mój lekarz powiedział, że nie muszę przychodzić na wizytę tylko zgłosić się do położnych i one wypiszą zwolnienie.
aha. i lekarz kazał mi już liczyć ruchy Małego. przez 30 minut w 2 okresach aktywności mam naliczyć 5 ruchów. ale jak tak sobie myślę, to 5 ruchów nalicze czasem w 30 sekund a nie w 30 minut 😉 może Mały ma już ADHD? 😉

• Mamusia
Wiem,wiem ze z triumpha sa ale nie bede specjalnie kupowała do zdj . 🙂 kupiłam sobie bokserki i szorty w pepco za całe 10 zł he 🙂 wiem,wiem ze sa rozbierane ale bez przesady 🙂
No ruchy to Ja tez mam - zwłaszcza w nocy wtedy to ona chyba sobie tam cyrk urządza z każdej częście moich wnetrzności 🙂

• Mamusia
Hancia napisał(a):
Kasiu nie narzekaj że dużo piszemy.
Co do ruchów ja mam tak jak ty minuta i multum ich jest a w nocy to już wogle brzuch żyje własnym życiem 😉

nie narzekam jakże bym mogła a jakże :P 😉 współczuje tych nieprzespanych nocy... ja albo ruchów nie czuje albo po prostu Mały śpi... nie możesz spać właśnie przez kopanie? przepraszam, może już o tym pisałaś ale nie pamiętam - za dużo informacji na raz 😉

• Mamusia
Ja też największe boksy dostaję wieczorem po 21 i w nocy. I trochę mnie to przeraża bo czytałam, że jak teraz dziecko w nocy jest takie żywotne to jak się urodzi będzie tak samo. A taki rytm nocny mi się nie usmiecha, tym bardziej że w dzień nie będzie czasu na spanie bo przecież jest jeszcze drugie dziecko, któremu również trzeba poświęcić swój czas.

• Mamusia
Aniu a jak tam, Twój małżonek wrócił? Jak tłumaczył swoje spóźnienie? 😆
Ja się wkurzyłam, bo mój jutro jedzie do pracy 😞 We wtorek ma kontrole w firmie z urzędu, więc powód niby jest ważny, ale ja tak nie lubię spędzać soboty sama z Helcią. Taki weekend jest do dupy.

• Mamusia
Ja pierdziele, brzuchy, opanujcie się, bo nie wyrabiam 😆

Hahaha, Agata, nie mogę- masz spust z tym spaniem. Będzie śmiesznie jak Larisa będzie Cię budziła od 4 stukając w głowę zabawką, a Ty nieprzytomna 😆
Ania, a próbowałaś spać może bez męża? Albo w ogóle kombinowałaś coś z tym snem?
Którejś z Was maluszek 1100g waży- ja idę we wtorek na badanie więc pewnie małą też tyle będzie ważyć. I chyba obróciła się już główką w dół, bo mi kurna kopsa w żebra, jak szalona.
Ada, to pół soboty z Helcią, a pół z mężem. Przed US trzeba chłopa odstresować, jakiś masaż czy coś 😆
Nie wiem co dalej pisać, bo nie pamiętam co nabazgrałyście 15 storn temu 😮

• Mamusia
Karola nie strasz mnie :P ale w sumie Ja tez tak to widzę ;/ biedna córcia ... będę musiała się przestawić ale jak 😮
Ja już po kolacji 🤪 zjadłam sobie kanapeczki z szynką i pastą lososiową na to i jeszcze metke z cebulką 🙃 teraz wcinam z Kotem Franekiem cheetosy ketchupowe i mysle co by jeszcze zjesc 😁
Chciałam zdj. zrobić na balona ale K. stwierdził, że nie będę mogła go dodać bo nie pozwolą wgrać takiej rozdzielczośći i transfer nam pierdyknie 🤪 świr !!!

• Mamusia
Ma gadane i tez jest po pwku 🙂 o to masz spokoj jak Ja 🙂 On sobie siedzi na głupim WOT'cie a Ja mogę z Wami siedziec i się egoistycznie obżerać nie zostawiając mu nic a nic 😁 dzisiaj zgrzeszyłam i kupiłam sobie małą coca-cole a wczoraj kebaba 😮 raz na rok można chyba zaszaleć 🙂