Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
ewell88 napisał(a):
Postaram się wkrótce wstawić zdjęcie mojej kryszynki sprzed tygodnia (w duchu liczę że dziewczynki). Czy miała któraś z Was nieprawidłowy wynik moczu? jakie leki Wam zapisano!

czesc ewell88 ja mialam nieprawidlowy i dostalam jak narazie skierowanie na powtorke a co do lekow napisze Ci 31 no chyba ze sie wyniki poprawia choc watpie 🤔

• Mamusia
Witam ewell I claudy oraz pozostale brzusie!
Alez przybywa stron z przyjemnoscia czytam.
Zdjecia Waszych fasolek sliczne, odliczam dni kiedy dostane swoja 🙂
Dziewczyny a jak z Waszym apetytem? Bo ja od kiku dni nie jem owocow....nie podchodza mi i tyle.....I chyba sie juz martwie.

• Mamusia
witaj ewell88
agus34 nie ma się czym martwić,tak już w ciąży jest ,że coś podchodzi a coś nie...ale to pewnie minie.
uwierzycie bądź nie,ale ja w pierwszej ciąży do 4 miesiąca piłam tylko wodę i gorzką herbatę i jadłam suche pieczywo bądź posmarowane lekko masłem.po wszystkim wymiotowałam.dosłownie wszystko mnie odrzucało.czułam się jakby moja fasolka zatruła mój cały organizm.
ale po 4 miesiącu było już coraz lepiej...

śliczne fotki Waszych kruszynek.ja jeszcze nie posiadam 😞. dopiero 7 listopada...

• Mamusia
WITAJCIE MAJÓWECZKI 🙂 🙂 🙂
JA SWÓJ TEŚCIK ZROBIŁAM 12.09., CZUŁAM SIĘ OKROPNIE, MDŁOŚCI 24H, SENNOŚĆ I NIC NIE MOGŁAM JEŚĆ,WSZYSTKO MI "ŚMIERDZIAŁO" PRZEZ CO DO TEGO WSZYSTKIEGO BYŁAM BARDZO BARDZO SŁABA I NA NIC NIE MIAŁAM SIŁY 😞AAAA I PIERSI!!!!!!!MEGA BOLAŁY, WRĘCZ RWAŁAY!!!!
NA PIERWSZĄ WIZYTĘ UMÓWIŁAM SIĘ 17.09, POJECHALIŚMY RAZEM Z MĘŻEM I POTWIERDZIŁO SIĘ 🙂PODCZAS USG POLECIAŁA MI ŁEZKA 🙂 OD MARCA ROBIŁAM TEST CO MIESIĄC I W KOŃCU SIĘ UDAŁO 🙂JESTEŚMY BARDZO SZCZĘŚLIWI I MIMO, ŻE CZUŁAM SIĘ MOMENTAMI NA PRAWDĘ BARDZO BARDZO ŹLE , SŁABO I NIE MIAŁAM JUŻ SIŁY, TO NIE ZAMIENIŁABYM TEGO W ŻYCIU NA NIC INNEGO 🙂 Z DNIA NA DZIEŃ JEST JUŻ LEPIEJ, POWOLI ZACZYNAM JEŚĆ WIĘCEJ RZECZY, CHOĆ WIĘKSZOŚĆ Z NICH NADAL MI PRZESZKADZA I NIE MOGĘ NA NIE PATRZEĆ, WIERZĘ, ZE JUŻ NIEBAWEM BĘDZIE NA PRAWDĘ DOBRZE I Z NIECIERPLIWOŚCIĄ CZEKAM NA KOLEJNĄ WIZYTĘ, TRZECIĄ, TYM RAZEM 5.11 🙂 I NA USG, AŻ ZOBACZYMY NASZE MALEŃSTWO 🙂
POZDRAWIAM WAS WSZYSTKIE SERDECZNIE 🙂DUŻO ZDRÓWECZKA I MIŁEGO DNIA 🙂

• Mamusia
WITAJCIE KOCHANE PONOWNIE 🙂
A JAK WASZE BRZUSZKI?PRZYTYŁYŚCIE JUŻ COŚ?MACIE JAKIEŚ ZAOKRĄGLENIA?JA CZEKAM Z UTĘSKNIENIEM NA BRZUSIO, ALE PÓKI CO JEST MALUTKI, LICZĘ, ZE JAKOŚ NA DNIACH JUŻ SIĘ TO ZMIENI, CHOĆ TROSZKĘ I BĘDZIE WIDAĆ, ZE TO BRZUSIO Z MALEŃSTWEM, A NIE OBŻARSTWO 🙂HAHAHAHHAHAHA 🙂

hej patii!!!
u mnie juz widac, spodnie cisną strasznie moge tylko w dresach chodzic ale troche to dziwne ze tak szybko 🙂 noo jeszcze maksymalnie do 4 miesiaca i napewno wszystkim nam bedzie duuzo widac :0 pozdrowionka

• Mamusia
Witam jeszcze raz 🙂 . Ja nie mam względem jedzenia wielu zachcianek, może trochę więcej słodyczy. Nie miałam i nie mam też mdłości, nie wymiotowałam. Jedyny mój objaw to potworny ból piersi, oraz ich powiększenie ( co głównie przypadło do gustu mężowi 🙂 ) a brzuszek jest troszkę większy, ale jeszcze nie tak jakbym chciała.

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
kurcze kochane trochę się dziś zmartwiłam wynikami moczu...
dziś odebrałam i tak...
leukocyty 3-6 wpr.
erytrocyty b.liczne w preparacie
bakterie-bardzo liczne w prep.
krew(+)
help me bo bardzo się zmartwiłam...

marcysia86 nie martw sie 😉 pojdziesz do lekarza i da Ci jakies leki ..ja tez w przyszlym tygodniu musze na srode zrobic powtorke..mysle ze teraz jestesmy bardzo podatne na rozne infekcje itd.
Napewno wszystko bedzie dobrze 😉

• Mamusia

marcysia86 nie martw sie 😉 pojdziesz do lekarza i da Ci jakies leki ..ja tez w przyszlym tygodniu musze na srode zrobic powtorke..mysle ze teraz jestesmy bardzo podatne na rozne infekcje itd.
Napewno wszystko bedzie dobrze 😉

myślę marcysia86 , że przepisze Ci pewnie jakiś preparat witaminowy z żurawiną. 🙂

• Mamusia
Witam brzusie!
Marcysia, lekarz już Ci na to zaradzi coś. Nic się nie martw.
U nas zimno. Wyszłam z córcią dzisiaj na spacerek, to 1,5 godz. dałam radę i wróciłam do domu. Jeszcze co chwilę kropiło. Olivcia zasnęła(co jej już od pół roku się nie zdarzyło), więc szkoda mi było wracać z nią do domku. Opatuliłam ją kocykiem i nakryłam folią, to miała cieplutko.
Rano wzięło mnie znowu na wymioty 😠
No i moje drogie dzisiaj weszłam w II trymestr, więc liczę na to że już będzie z górki....

• Mamusia
A i wyobraźcie sobie, że wczoraj naszło mnie na słodkie pierwszy raz. Zjadłam całą czekoladę. A dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma i mówi:"nie uwierzysz, od początku ciąży opychałam się słodkim, a tu chłopak znowu wyszedł". Czyli będzie miała dwóch synków, a obydwie ciąże przechodzi całkiem inaczej i całkiem inne ma zachcianki. Oj, te fasolki to potrafią numer wywinąć 😁 😁 😁
U mnie za pierwszym razem się sprawdziło, ale jestem ciekawa jak będzie teraz.

• Mamusia
..no moze bedzie druga corunia 😁
Ja powiem szczerze nawet nie wiem co bym zjadla..od poczatku ciazy objadam sie kanapkami z serem zoltym i świeżym ogorkiem...a teraz chcialo mi sie slodkiego wiec zjadlam jeden kawalek czekolady i to gorzkiej..dzis zjadlam troszke rybki ..salate ..i teraz pożarłam sledzia w sosie musztadowym i dalej chyba to nie to o co mi chodzilo 😁 masakra 🙃