Witam brzusie!
Marcysia, lekarz już Ci na to zaradzi coś. Nic się nie martw.
U nas zimno. Wyszłam z córcią dzisiaj na spacerek, to 1,5 godz. dałam radę i wróciłam do domu. Jeszcze co chwilę kropiło. Olivcia zasnęła(co jej już od pół roku się nie zdarzyło), więc szkoda mi było wracać z nią do domku. Opatuliłam ją kocykiem i nakryłam folią, to miała cieplutko.
Rano wzięło mnie znowu na wymioty 😠 No i moje drogie dzisiaj weszłam w II trymestr, więc liczę na to że już będzie z górki....
A i wyobraźcie sobie, że wczoraj naszło mnie na słodkie pierwszy raz. Zjadłam całą czekoladę. A dzisiaj zadzwoniła do mnie znajoma i mówi:"nie uwierzysz, od początku ciąży opychałam się słodkim, a tu chłopak znowu wyszedł". Czyli będzie miała dwóch synków, a obydwie ciąże przechodzi całkiem inaczej i całkiem inne ma zachcianki. Oj, te fasolki to potrafią numer wywinąć 😁😁😁 U mnie za pierwszym razem się sprawdziło, ale jestem ciekawa jak będzie teraz.
..no moze bedzie druga corunia 😁 Ja powiem szczerze nawet nie wiem co bym zjadla..od poczatku ciazy objadam sie kanapkami z serem zoltym i świeżym ogorkiem...a teraz chcialo mi sie slodkiego wiec zjadlam jeden kawalek czekolady i to gorzkiej..dzis zjadlam troszke rybki ..salate ..i teraz pożarłam sledzia w sosie musztadowym i dalej chyba to nie to o co mi chodzilo 😁 masakra 🙃
hej! oj ciezko mamy z tym jedzeniem ja np chcialabym arbuza 😞 i z kazdym dniej coraz wiekszy mam brzuch troche sie martwie ze bede strasznie gruba jak tak dalej pojdzie hehe... co u was?
To przedszkole rzeczywiście wygląda na miejsce, w którym dużą wagę przykłada się do podejścia pełnego szacunku i uważności wobec dzieci. Oparcie się na NVC i inspiracje pedagogiką Jespera Juula mogą sprzyjać budowaniu dobrej atmosfery. Ważne jest też to, że wspierają nie tylko dzieci, ale i rodziców poprzez warsztaty. To może być ciekawa opcja dla rodzin szukających spokojnego i świadomego podejścia do wychowania.
Zobacz sobie na przedszkole Pluszowy Miś pod Piasecznem w Staraej Iwicznej - https://www.przedszkole-pluszowymis.pl/. To miejsce, które podchodzi do dzieci z szacunkiem i uważnością – opierają się na podejściu NVC (Porozumienie bez Przemocy wg Marshalla Rosenberga) oraz inspiracjach pedagogiką Jespera Juula. Atmosfera jest spokojna, bezpieczna, z ogromnym wsparciem także dla rodziców (prowadzą warsztaty rodzicielskie!).
Rekomendowane odpowiedzi
martam83
Marcysia, lekarz już Ci na to zaradzi coś. Nic się nie martw.
U nas zimno. Wyszłam z córcią dzisiaj na spacerek, to 1,5 godz. dałam radę i wróciłam do domu. Jeszcze co chwilę kropiło. Olivcia zasnęła(co jej już od pół roku się nie zdarzyło), więc szkoda mi było wracać z nią do domku. Opatuliłam ją kocykiem i nakryłam folią, to miała cieplutko.
Rano wzięło mnie znowu na wymioty 😠
No i moje drogie dzisiaj weszłam w II trymestr, więc liczę na to że już będzie z górki....
martam83
U mnie za pierwszym razem się sprawdziło, ale jestem ciekawa jak będzie teraz.
Rudzielec
Ja powiem szczerze nawet nie wiem co bym zjadla..od poczatku ciazy objadam sie kanapkami z serem zoltym i świeżym ogorkiem...a teraz chcialo mi sie slodkiego wiec zjadlam jeden kawalek czekolady i to gorzkiej..dzis zjadlam troszke rybki ..salate ..i teraz pożarłam sledzia w sosie musztadowym i dalej chyba to nie to o co mi chodzilo 😁 masakra 🙃
Gość
ewell88