Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Nihasa wszystko bedzie dobrze,zobaczysz! może to brzmi tandetnie ale zobaczysz ze tak bedzie!tylko sie nie stresuj i nie placz:*
marcysiu-wózek super,bierz! My tez kupilisy bezowy,zaraz wrzuce fotki 🙂 dzis wozilam nim krolika 😁
CO do pielegnacji to nam polozna odradzala spirytus do kikuta i ogolnie mowila,ze im mniej chemii w produktach dla maluchow tym lepiej ale odradzala np J&J itd...no i fajnie,ze nie musiy werandowac malucha 😁 tylko paietajcie aby smarowac kremami bo nasze dzieci beda prawie "letnie" 🙂

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Teraz już rozumiem,czemu faceci tak sie "jarają" nowymi autami 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/203/89271745641324777250897.jpg/][IMG]http://img203.imageshack.us/img203/3438/89271745641324777250897.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/687/90330245641294777253856.jpg/][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/6968/90330245641294777253856.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Angela91 napisał(a):
Karola cudenko ta Twoja furka 😁 maly sie bedzie wozil nie ma co :P

Dziekuje 🙂 to była miłość od pierwszego wejrzenia 😁 cos czuje ze Oli bedzie non stop na spacerze śmigał 😁

A jaki kupilyscie fotelik?my chcielismy Maxi Cosi ale w sklepie Pan mi powiedzial ze Maxi Cosi ma 4* bezpieczenstwa a jakis nowy model 5 na 5 bo ma jakies tam "ochraniacze" boczne no to oczywiscie mówie,ze ten nowszy i z 5* wracam zadowolona do domu a Piotrek mowi,ze w koncu Cybexa kupilam i szczeka mi opadla.Ale pozytalismy w necie i okazalo sie ze Cybex jest bdb ale jednak wiecej ludzi kupuje Maxi Cosi...p.s tak to jest babe na zakupy wyslac 😁
Najepsze jest to,ze jak wół na foteliku jest napisane CYBEX 😁

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
Angela91 napisał(a):
Karola cudenko ta Twoja furka 😁 maly sie bedzie wozil nie ma co :P

Dziekuje 🙂 to była miłość od pierwszego wejrzenia 😁 cos czuje ze Oli bedzie non stop na spacerze śmigał 😁

A jaki kupilyscie fotelik?my chcielismy Maxi Cosi ale w sklepie Pan mi powiedzial ze Maxi Cosi ma 4* bezpieczenstwa a jakis nowy model 5 na 5 bo ma jakies tam "ochraniacze" boczne no to oczywiscie mówie,ze ten nowszy i z 5* wracam zadowolona do domu a Piotrek mowi,ze w koncu Cybexa kupilam i szczeka mi opadla.Ale pozytalismy w necie i okazalo sie ze Cybex jest bdb ale jednak wiecej ludzi kupuje Maxi Cosi...p.s tak to jest babe na zakupy wyslac 😁
Najepsze jest to,ze jak wół na foteliku jest napisane CYBEX 😁

Maxi cosi pasuje do wiekszosci wozkow moze dlatego jest tak popularny ..

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
Marta jak tam Olivcia w przedszkolu?? nadal nie chce wracac do domu?? 🙂

No nie chce. Dzisiaj tata ją zaprowadził to mówił, że tak szybko poleciała, że nawet mu buziaka nie dała. A jak ja ją odbierałam, to znowu płakała i była bliska odstawienia histerii, więc nawet do końca jej nie ubrałam, tylko szybko wyszłam z nią na zewnątrz i tam dokończyłam. W połowie drogi do domu się uspokoiła. Cieszę się, że jej się tak podoba, ale mam stresa jak ją odbieram 😮 No i buzia jej się nie zamyka, bo tyle ma nam do opowiedzenia. Nawet już uczy się piosenki o pająku, bo pani taką śpiewała i trzeba było szukać na you tube 🙂 Najbardziej cieszę się, że nie zraża się przez język angielski. Zresztą pani mówiła, że świetnie sobie radzi.

• Mamusia
Angela91 dawaj filik 🤪 nie moge sobie wyobrazic tego Twojego balonika ktory jeszcze sie rusza 😁

Kurcze zebym tylko ze swoim dzieckiem ze szpitala wrocila 😁

a jeszcze jedno pyt-jak planujecie spedzic tegoroczne wakacje? 🙂 Pytanie skierowane to Pan z miast,bo wiadomo,ze jak ktos mieszka nad woda to super,ale lato w miescie to tak...kiepsko 😞

• Mamusia
Angela91 dawaj filik 🤪 nie moge sobie wyobrazic tego Twojego balonika ktory jeszcze sie rusza 😁

a jeszcze jedno pyt-jak planujecie spedzic tegoroczne wakacje? 🙂 Pytanie skierowane to Pan z miast,bo wiadomo,ze jak ktos mieszka nad woda to super,ale lato w miescie to tak...kiepsko 😞

Karola wstawila bym ale jakos nie wiem ja :/ przez imageshake nie chce mi pojsc :/

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Rudzielec napisał(a):

No nie chce. Dzisiaj tata ją zaprowadził to mówił, że tak szybko poleciała, że nawet mu buziaka nie dała. A jak ja ją odbierałam, to znowu płakała i była bliska odstawienia histerii, więc nawet do końca jej nie ubrałam, tylko szybko wyszłam z nią na zewnątrz i tam dokończyłam. W połowie drogi do domu się uspokoiła. Cieszę się, że jej się tak podoba, ale mam stresa jak ją odbieram 😮 No i buzia jej się nie zamyka, bo tyle ma nam do opowiedzenia. Nawet już uczy się piosenki o pająku, bo pani taką śpiewała i trzeba było szukać na you tube 🙂 Najbardziej cieszę się, że nie zraża się przez język angielski. Zresztą pani mówiła, że świetnie sobie radzi.

To bardzo dobrze ze jest taka otwarta na inne dzieci 🙂..nasza Majka tez nie chciala wychodzic z przedszkola..zobaczysz jak niedlugo bedzie smigala po angielsku teraz ma najlepiej chlonny umysl 😉 a jak siostrzyczka sie urodzi chetniej bedzie wracala do domu 🙂

• Mamusia

Ja pochodze z trojmiasta i mam tam mieszkanie i tam wlasnie jedziemy na wakacje 🙂

• Mamusia
Karola Oliwierkowi będzie bardzo wygodnie 🙂
A co do wakacji, jak tylko będziemy mieć paszport dla Amelki to mam zamiar lecieć na całe lato do Polski do mojej mamci, która mieszka we Wrocławiu. Pod nosem ma ogromny park, a w jednej części sosny itd to jakby po lesie człowiek chodził, także na spacery w sam raz. A poza tym jest we Wrocku sporo miejsc gdzie można wypocząć rodzinnie. W zeszłym roku tu całe lato lało i też miesiąc siedziałam w Pl przynajmniej w depresję nie wpadłam.

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):
martam83 napisał(a):
Rudzielec napisał(a):

To bardzo dobrze ze jest taka otwarta na inne dzieci 🙂..nasza Majka tez nie chciala wychodzic z przedszkola..zobaczysz jak niedlugo bedzie smigala po angielsku teraz ma najlepiej chlonny umysl 😉 a jak siostrzyczka sie urodzi chetniej bedzie wracala do domu 🙂

A Majka też tak płakała? Olivia jutro nie idzie do przedszkola, bo mamy wizytę w szpitalu w związku z tą jej ciągłą wysypką, a ja jej powiedziałam, że za to że tak płacze, to jutro nie pójdzie do przedszkola za karę, a ona do mnie:"to daj mi inną karę, np nie obejrzę bajki" 😮
Co do zapamiętywania, to faktycznie dzieci mają chłonny umysł. Olivia bardzo dużo powtarza po ang. Bajki ogląda tylko po ang. i dużo słówek zna, więc wyłapuje. Ale zdania buduje polsko-ang. lub tylko po polsku.

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):

Ja pochodze z trojmiasta i mam tam mieszkanie i tam wlasnie jedziemy na wakacje 🙂

Można sie wbić do Ciebie na chate? 🙂 😜
a pytam o wakacje bo my w lipcu musimy jechac nad morze i boje sie czy maluch da rade bo bedzie mial poltora miesiaca dopiero...ale to chyba bez roznicy bo dzieci w sumie nad morzem tez sie rodza,ale nagorsza bedzie podroz 😞

• Mamusia
Rudzielec napisał(a):

Można sie wbić do Ciebie na chate? 🙂 😜 a pytam bo my w lipcu usimy jechac nad morze i boje sie czy maluch da rade bo bedzie mial poltora miesiaca dopiero...ale to chyba bez roznicy bo dzieci w sumie nad morzem tez sie rodza,ale nagorsza bedzie podroz 😞

My tez jedziemy w lipcu 😉 myslisz ze bedzie za mały?? ale mysle ze podroz spokojnie dziecie zniesie wsadzi sie go w fotelik i zrobi sie przystanek tylko na jedzonko i zmiane pieluchy ... 😜

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Rudzielec a Ty będziesz miała cesarkę czy naturalnie będą wywoływać jakby co?

Powiem tak teraz to ja juz sama nie wiem... dzis badajac mnie nic nie mowila o tej mojej kosci ..moze sie troszke wszystko rozeszlo??? 🤔 mam wizyte nastepna 30 kwietnia..no i to ktg raz w tygodniu moze sie wreszcie czegos dowiem...Wydaje mi sie ze beda mi wywolywac naturalnie a w razie co jak nie dam rady urodzic beda cieli ...marna perspektywa 😞( ale cos tak wspominala na poczatku)

• Mamusia
Nic się nie bój, ja z Oli też nie miałam żadnych dolegliwości, żadnych skurczy przepowiadających itd. I jak ruszyło, to już nie było czasu na myślenie, tylko prysznic, ubranie się, torba do szpitala i heja. A tam to Ci już jest wszystko jedno, tylko myślisz że zaraz maleństwo będzie z Wami i że do domku we trójeczkę wrócicie 🙂
Lepiej z zaskoczenia niż się męczyć np jak nasza Nihasa. Czy mieć jakieś skurcze i namiastkę tego bólu, czy biegunki itd i za każdym razem się zastanawiać czy to już czy jeszcze nie 🙂

• Mamusia
martam83 napisał(a):
Nic się nie bój, ja z Oli też nie miałam żadnych dolegliwości, żadnych skurczy przepowiadających itd. I jak ruszyło, to już nie było czasu na myślenie, tylko prysznic, ubranie się, torba do szpitala i heja. A tam to Ci już jest wszystko jedno, tylko myślisz że zaraz maleństwo będzie z Wami i że do domku we trójeczkę wrócicie 🙂
Lepiej z zaskoczenia niż się męczyć np jak nasza Nihasa. Czy mieć jakieś skurcze i namiastkę tego bólu, czy biegunki itd i za każdym razem się zastanawiać czy to już czy jeszcze nie 🙂

Jutro jeszcze musze przejrzeć moja torbe (kolezanka podpowiedziala mi co mam jeszcze zabrac) i chyba musze podzielic wszystko na dwie torby dla mnie i dla Stasia...zastanawiam sie tylko czy mnie nie wypedza z dwiema torbami ale niby nie duze beda 😉