Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Witam brzuszki i mamusie!

Karina, mamy wyznaczony ten sam termin porodu i u mnie podobnie nic się nie dzieje, poza biegunką i pobolewaniem jak na miesiączkę.
Niestety mam dodatkowe zmartwienie bo jestem dodatkowo osłabiona z powodu przeziębienia i zastanawiam się czy będę miała siłę urodzić.

Dziewczyny, czy któraś z Was przyjmowała antybiotyk przed porodem?

• Mamusia
u mnie od tygodnia jest ciut luźniej w toalecie, ale raz jest luźno, raz czuje ból i to takie mało konkretne jest, a szkoda 😆 co do brzucha to też pobolewa, ale też nic konkretnego. Takie to wszystko bez sensu 😁 jade dzisiaj na sor! niech sprawdzą jak sytuacja na froncie 🙂

• Mamusia
Jestem po wizycie w szpitalu. Zrobili mi ktg. Lekarka zbadała mnie od dołu, co bolało jak nie wiem. Was też tak bolało? Wsadziła mi palce i trzymała, żebym sie rozluźniła to rozmawiała ze mną. Wyjeła je całe we krwi, mówiła że to normalne bo szyjka jest ukrwiona. Powiedziała że mam rozwarcie na 2 palce. Teraz mam się zglosic w sobotę.

• Mamusia
Agama napisał(a):
Witam brzuszki i mamusie!

Karina, mamy wyznaczony ten sam termin porodu i u mnie podobnie nic się nie dzieje, poza biegunką i pobolewaniem jak na miesiączkę.
Niestety mam dodatkowe zmartwienie bo jestem dodatkowo osłabiona z powodu przeziębienia i zastanawiam się czy będę miała siłę urodzić.

Dziewczyny, czy któraś z Was przyjmowała antybiotyk przed porodem?

Agama pociesze Cię że ja byłam przed porodem ledwo żywa tak mnie wzięło zapalenie gardła a potem zatoki ale organizm się zmobilizował i na czas psorodu jakby mi przeszło 😮 To chyba sprawa hormonów, sama byłam w szoku. Antybiotyku nikept mi nie chciał przypisać chociaz choroba trzymała mnie 3 tygodnie i naprawdę byłam już w kiepskiej formie psychofizyccznej. Też byłam pewna że nie dam rady urodzić..
|Zlitowali się nade mną dzień po porodzie i dostałam antybiotyk. Także jeśli czujesz się naprawdę źle i masz lekarza który przypisze Ci amoksycyline to możesz ją brać i możesz też potem karmić

• Mamusia
cześć, wczoraj byłam na kontroli z nadzieją, że może coś już się dzieje, a ja jakimś cudem nie wiem że to TO. cóż... szyjka gotowa, "miękka i podatna", skrócona prawie do zera. Potem miałam KTG i pojawiły się skurcze, które momentami były delikatnie odczuwalne, jednak lekarka stwierdziła, że zapis jest "falujący" i nie jest to jeszcze poród. Może to i dobrze. Przestałam się już nakręcać, zwłaszcza, że do terminu został mi tydzień.

Nie śpię dzisiaj o 4 rano 😞 bo nie dość, że co 2h wstaje do toalety, to jeszcze na dodatek, strasznie bolą mnie pachwiny, krocze, uda, miednica, odbyt i ...rwa kulszowa. Chodze "tiptopkami" bo zrobienie kroku to dla mnie kwiczenie. A lekarka mi mówi że to nie TO jeszcze 😆 cudownie!

• Mamusia
mój niestety powiedział mi, że nie będzie już "pukał małej w czoło" i mogę zapomnieć o sexie bo ... jeszcze zaczne rodzić 😁

co do nogi to ja mam dokładnie ten sam problem od kilku tygodni tylko, że lewa... jest to tragedia. wczoraj jak leżałam na usg to musiały mnie podnosić bo nie byłam w stanie sie ruszyć z bólu właśnie przez lewą noge, biodro i krzyż.

• Mamusia
Dziewczyny a jak wygląda ten czop?
Właśnie przez to że bolał mnie ten krzyż poszłam sobie postać pod deszczownice, nastawiłam sobie ukrop i chciałam umyć psitke a tam coś zwisa...przestraszyłam się trochę. I patrze że to taki glut duży z brązową krwią...ale był to ogromne...myślicie że może to być ten czop?

Koleżanka napisała mi że wczoraj ta lekarka robiła mi pewnie masaż szyjki bo ona coś takiego też miała i w ciągu 72h urodziła.