Skocz do zawartości

Witajcie majóweczki | Forum o ciąży

martam83

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Czesc Brzuszki 🙂
A jednak mnie rozłorzyło na maxa ☺️ wiec chyba z sylwestra nici ...z nosa leci mi non stop i ten kasze 😮 zrobilam sobie syrop z czosnku cytryny i miodu ...taki za mna leci zapaszek ze szok 😁 ale coz wazne zeby bylo szybko i skutecznie...mam nadzieje ze jestescie zdrowe :

• Odpowiedzi 4,9 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Cześć majóweczki! 🙂

Rudzielec dużo zdrówka jakby domowy syropek nie pomógł to w aptece jest Prenalen syrop dla kobiet w ciąży i można brać kropelki Euphorbium mi po nich katar przeszedł w ciągu dwóch dni 🙂

Po Świętach jestem jeszcze większa niż byłam. Brzusio bardzo widoczny, mase pyszności było mm 🙂 W wigilie dostałam najpiękniejszy prezent od mojego synusia tak mame skopał, że aż mi cały brzuch falował! Mąż już gołym okiem widzi jak kopie no i czuje 🙂 Aż się popłakałam ze szczęścia bo wcześniej było to tylko delikatne muskanie a tu taka niespodzianka 🙂 Mam nadzieję, że dalej tak będzie kopał bo wtedy ogromnie się cieszę 🙂
Święta mnie zmęczyły to siedzenie przy stole, chodzenie po rodzinie..Mateuszek dostał nawet prezenty, których się nie spodziewałam ale ucieszyłam się za nas dwoje , dostał misia, śpioszki kocyk no cudeńka 🙂 mnie powoli zaczyna ogarniać szał zakupowy 😁

A jak tam wasze plany sylwestrowe? 🙂 My z mężem idziemy do znajomych chociaż ja już nie mam siły nie wiem jak wrócę do pracy 2 stycznia 😞 a jeszcze jutro mam egzamin w szkole z logiki.. 😞 trzymajcie kciuki, żebyśmy dali rade 🙂

• Mamusia
Hejka!
Rudzielec dużo zdrówka!!!
My Sylwestra spędzimy w domku, bo wszyscy wkoło nasi znajomi się pochorowali, także wolę dmuchać na zimno, bo dopiero co nam wszystko minęło.
Ja wczoraj poszalałam na wyprzedażach. I dzisiaj zrobiłam porządek w córci szafie i za głowę się złapałam, bo tak naprawdę to ona nic nie potrzebuje!!! Mimo że odrzuciłam mały karton ciuchów za małych, to i tak ma już zapas. Także mam nadzieję, że już jej nic nie dokupię w najbliższym czasie- ja to jestem jednak zakupoholiczka ciuszków dziecięcych!!! Dla drugiej córci mam wszystko po Olivii, a i tak kupiłam jej nowe buciczki haftowane, 2 bluzeczki, w tym jedną z napisem: słodka, mała siostra, skarpeteczki, dwa takie same sweterki, tuniczki, żeby siostry wystroić tak samo 😉........ mąż się za głowę złapał i powiedział, że mam wyciągnąć wszystkie ciuszki po Olivci i zobaczyć ile tego jest, a nie dokupować i wiem, że ma rację, ale jak to się oprzeć jak wszystko takie piękne i tanie teraz ☺️ Także dzisiaj ogarnęłam jej szafę, a jutro wyciągnę te wszystkie malutkie ciuszki i poprzeglądam co tam mamy, bo nic już nie pamiętam...

• Mamusia
hej kochane!!! jak miło wrócić po tym całym świątecznym zgiełku!!!!widzę,że i choroby co niektórych dopadły 😞.mnie też coś chciało złapać ale jakoś nie dało rady i bardzo dobrze !!! 🙂
widzę plany na sylwestra różne...no my w domku.poszła bym gdzieś na domówkę ,mamy sporo propozycji do znajomych,ale nie możemy...ciocia (córka dziadka)wyjechała na święta i nowy rok do siebie do domku...teraz ja z mężem opiekujemy się sparaliżowanym 86letnim dziadkiem i niestety w tym roku całe święta,jak i sylwestra musimy być w domku...ale nawet mi to pasuje...poleżę na kanapie...mąż mnie będzie masował,zjemy jakieś przekąski i będziemy wypoczywać 🙂

pozdrawiam i życzę SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO 2013 ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Mamusia
Rudzielec,
Trzymaj sie Kochana Kruszyno dzielnie i nie daj sie chorobie!
Brzuszki,
Powiem szczerze, ze chyba juz jestem za stara na ciaze 🙂
Choc daja mi 26 lat....a mam te swoje 34 🙂
Kregoslup mnie pobolewa na maksa czasami, maz masuje mi te pleczyska, mecze sie szybciej ....i tak sobie mysle, co bedzie dalej, jeszcze drugie tyle 🙂
My na Sylwestra Biala Sala, czyli w domciu, moze ze znajomym.
Maz na antybiotyku, ja dlugo nie wysiedze to wlasciwie dobrze.
No i brzuszek spory, moda ograniczona, ruchy tez( nie poszaleje na parkiecie)
wiec ja nawet sie ciesze, bo chyba nie jestem na silach by wyjsc.
A powiedzcie mi Kobietki,
czy Wam tez w boczkach przybylo? Bo mnie chyba tak, maz juz mowi ze nawet reke mam ciezsza 🙂

• Mamusia

Hej Brzuszki 🙂 🙂
jak przygotowania do Sylwka?
Ja własnie zabieram się za przekąski - nie popije to pojem sobie przynajmniej ;p

Co do sylwetki to nie widać już wcięcia w talii ale figura nic mi się nie zmieniła 🙂 Wszystko idzie do przodu, czyli brzuszek jak piłeczka i piersi urosły 🙂 🙂 Cieszą oczyska!

Samopoczucie mam super, 2 trymestr mi dopisuje 🙂

A dzisiaj tańce przez całą noc!! Bawcie się dobrze!
Szczęśliwego Nowego Roku :*:*

• Mamusia
aguś34 nie martw się...ja skończyłam w listopadzie 26 lat,a czasami czuję się jak stara baba 😞
kręgosłup mnie strasznie boli jak za długo stoję lub jestem w jednej pozycji...bardzo szybko się męczę,nie mam już takiej werwy ani wigoru 😁ale to chyba zależy od ciąży...w pierwszej ciąży niby zagrożonej do 4 miesiąca,ale miałam taką siłę,werwę,ochotę na wszystko,taki power !!!!
a teraz ledwo obgarnę sobie w domku i padam 😞
a brzuszka nie mam aż takiego dużego ...

• Mamusia
U mnie wszystko idzie w brzuszek,piersi i biodra.Ale mam dobra wiadomosc-podobno najwiecej sie tyje pomiedzy 5-7 miesiacem wiec kamien z serca 🙂 bo zawsze myslalam,ze najweicej tyje sie w 8-9 i balam sie ze to dopiero poczatek tego co nas czeka 🙂 ja od stycznia zapisalam sie na masaze i zabiegi ujedrniające do SPA ktore zajmuje sie kobietkami w ciazy wiec dam Wam znac czy warto 🙂
Wczoraj spotkalam sie z moja kolezanka ktora pol roku temu urodzila synka-wygląda bosko! ALE ona od pocztaku pilnowala,aby nie przytyc-3x basen,masaze,aqua aerobic...a ja jestem takim leniem 😞 ale po ostatnim wazeniu sie zmobilizowałam,zaczełam jesc bardziej zdrowo no i mam nadzieje,ze to pomoze 🙂
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU BRZUSZKI!

• Mamusia
U mnie wszystko idzie w brzuszek,piersi i biodra.Ale mam dobra wiadomosc-podobno najwiecej sie tyje pomiedzy 5-7 miesiacem wiec kamien z serca 🙂 bo zawsze myslalam,ze najweicej tyje sie w 8-9 i balam sie ze to dopiero poczatek tego co nas czeka 🙂 ja od stycznia zapisalam sie na masaze i zabiegi ujedrniające do SPA ktore zajmuje sie kobietkami w ciazy wiec dam Wam znac czy warto 🙂
Wczoraj spotkalam sie z moja kolezanka ktora pol roku temu urodzila synka-wygląda bosko! ALE ona od pocztaku pilnowala,aby nie przytyc-3x basen,masaze,aqua aerobic...a ja jestem takim leniem 😞 ale po ostatnim wazeniu sie zmobilizowałam,zaczełam jesc bardziej zdrowo no i mam nadzieje,ze to pomoze 🙂
SZCZESLIWEGO NOWEGO ROKU BRZUSZKI!

• Mamusia
ja mam porównanie w pierwszej ciąży w ogóle nie było widać jeszcze brzucha,a już wszyscy zauważali ,że mam grubsze uda,pośladki,talia mi zginęła ...i miałam szybko rostępy,ale tylko na piersiach i udach i pośladkach...bo tam mi szło.brzuszek miałam taki ulany,już od bioder
teraz natomiast nie idzie mi nic w uda...mam powiększone piersi tylko i brzuszek piłeczkę.od tyłu jest widoczna nadal talia i nikt by nie pomyślał,że jestem w ciąży.
a w pierwszej ciąży jeszcze szło mi chyba wszedzie,bo buzię miałam okrąglejszą i poszło mi w biceps 😁 😁 😁

• Mamusia
marcysia86 napisał(a):
ja mam porównanie w pierwszej ciąży w ogóle nie było widać jeszcze brzucha,a już wszyscy zauważali ,że mam grubsze uda,pośladki,talia mi zginęła ...i miałam szybko rostępy,ale tylko na piersiach i udach i pośladkach...bo tam mi szło.brzuszek miałam taki ulany,już od bioder
teraz natomiast nie idzie mi nic w uda...mam powiększone piersi tylko i brzuszek piłeczkę.od tyłu jest widoczna nadal talia i nikt by nie pomyślał,że jestem w ciąży.
a w pierwszej ciąży jeszcze szło mi chyba wszedzie,bo buzię miałam okrąglejszą i poszło mi w biceps 😁 😁 😁

czyli dokladnie,tak jak u mnie.Tyle tylko ze rece nadal mam bardzo szczuple(uff) ale cala reszta tak,jak napisalas 😞 i rozstepy na piersiach tez sie pojawily 😞a brzuszek ulany i boczki spore 😞

• Mamusia
Witajcie Brzuszki! 😜
Dziekuje Kochane juz czuje sie coraz lepiej 🙂
Sylwestra spedzamy w domu bo mimo wszystko mam jeszcze kaszel i katar wiec spedze go z mezem i jego cora 🙂 mamy fajerwerki wiec poszalejemy troszke o 12 na rynku miescinki naszej 🙂
Jesli chodzi o wage to powiem szczerze ze mimo iz teraz przez sam grudzien przytylam 2 kilogramy 🙂 czyli razem juz 4 to jakos mi to nie przeszkadza ..wazne zebym czula sie dobrze a i Stasieniek jest duzy przez to ze jem kiedy chce,choc robie to madrze...jem duzo warzyw i owocow i mam ogromna ochote na pomarancze i jablka ktore poteguja łaknienie 🙂 Słodycze tez pożeram ale np.jednego batonika dziennie tak dla smaczku 🙂 zeby nie za duzo..do tego cwicze na piłce i sie gimnastykuje no i spaceruje oczywiscie ....nie robie tego jakos bardzo dlugo i nie morduje sie zeby tylko zrzucic jak najwiecej a poprostu robie to dla lepszego samopoczucia...co do wygladu to boczki mam ale zawsze troszke mialam wiec to nic wielkiego 😉 no brzuszek rosnie i piersi sa duze ...ale talie mam nadal i w swojej skorze czuje sie swietnie...Agus Kochana a pomysl sobie ze to moja pierwsza ciaza a mam 28 lat 🙂 mnie tez boli kregoslup i kosc ogonowa i wtedy prosze o masowanie ale tak dlugo na to czekałam ze czasem sobie pojecze ale jestem gotowa na wszystko 🙂 teraz jakos wole sobie poleżec posłuchac muzyki i pogłaskac mojego synusia 🙂 no jakby nie było chce teraz jak najwiecej czasu spedzac z mezem i cieszyc sie Naszym Brzuszkiem...ale sie rozpaplałam 😁 😁 😁
A jeszcze co do wygladu ...pod choinke dostałam min.kosmetyki Palmers .. Agus to chyba z USA jest ta firma?...i sa świetne 🙂 rozstepow nie mam ale profilaktycznie sie smaruje i jestem zachwycona ..brzuszek jest gładziutki i fajnie nawilżony ...wiec polecam... 🙂

• Mamusia
KarolinaMotyl napisał(a):
marcysia86 napisał(a):

czyli dokladnie,tak jak u mnie.Tyle tylko ze rece nadal mam bardzo szczuple(uff) ale cala reszta tak,jak napisalas 😞 i rozstepy na piersiach tez sie pojawily 😞a brzuszek ulany i boczki spore 😞

Karola chudzielcu 🤪 ...nie wierze że tyle Ci przybyło...szybko zrzucisz po ciazy a basen to naprawde swietna sprawa choc ja jak chodze to jestem ostrożna bo boje sie infekcji 🙂

• Mamusia
My też spędzamy Sylwestra w domku. Chętnie poszłabym gdzieś ma domówkę, ale mam areszt domowy ;(
Ja jeszcze nic nie przytyłam 😞 Najpierw schudłam 3kg i teraz odbijam, ale wchodzi tylko w powiększający się brzuszek. Co mnie cieszy, bo zazwyczaj jak tyję to w udach i tyłku 🙂

Dziewczyny - Szczęścia i spełnienia marzeń w Nowym Roku!

• Mamusia

Wszystkiego co Najlepsze dla Was Brzuszaczki ..Zdrówka ,szczesliwego rozwiazania i wielu radosci z maluszków 🤪 🤪 🤪

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/21/pobraneu.jpg/][IMG]http://img21.imageshack.us/img21/9807/pobraneu.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

• Mamusia
Ja używam tylko oliwki i tylko dlatego że brzuszek mnie swędzi jak nie posmaruje, ale moja mama po 2 ciążach ani deko cellulitu, zero rozstępów i w ogóle laska z niej a wszyscy mówią że cała mama jestem... więc mam nadzieje że i to odziedziczę 🙂 🙂

• Mamusia
Witam brzusie w Nowym Roku!!!
Jak tam po Sylwestrze?
Tak jak pisałam spędziliśmy Sylwka w domu w trójeczkę. Wystroiliśmy się wszyscy, stół przekąskami zastawiliśmy i tańcowaliśmy, że ho! Córcia dyrygowała, że hej: "w prawo się kręcimy, rączki do góry"itd. Ja to tak poskakałam i Olivię popodnosiłam(trochę się zapomniałam), że o 2:00 jak położyłam się do łóżka, to tak mnie zaczął brzuch ciągnąć, że aż się przestraszyłam, w końcu puściło gdzieś po godzinie. Także w domciu, ale fajnie było. Olivcia jeszcze dzisiaj przeżywała tańce i wygłupy z tatą.
Dzisiaj już stwierdziłam, że dość tego jedzenia. Od świąt tylko opróżnia się lodówkę. Już nawet zatęskniłam za zwykłą bułką z dżemem. Boję się na wagę wejść z 10 więcej jak nic będzie od początku ciąży. Mi też mówią, że z tyłu to w ogóle nie widać, że w ciąży jestem, ale PIŁKĘ to ogromną mam!!! Dzisiaj wzięłam zdjęcia z 6 miesiąca z Olivią, to o połowę mniejszy ten brzuch miałam.
BettyPe, moja mama po trójce wygląda jak modelka. Wchodzi w 36/38 rozmiar, tak samo zero cellulitu i rozstępów, ja już tak niestety nie mam bo cellulit się pojawił jakiś czas temu 😞

• Mamusia
Bez odpowiedniej diety i minimum ćwiczeń pewnie też talk będzie, staram się unikać słodyczy, owoce jem tylko do południa i bardzo dobrze się odrzywiam , dużo spaceruję - codziennie godzinka 🙂, i 2 razy w tyg chodzę na aquaareobik 🙂 Zawsze byłam szczupła i nie wyobrażam sobie inaczej wyglądać po ciąży ;p

• Mamusia
BettyPe napisał(a):
Bez odpowiedniej diety i minimum ćwiczeń pewnie też talk będzie, staram się unikać słodyczy, owoce jem tylko do południa i bardzo dobrze się odrzywiam , dużo spaceruję - codziennie godzinka 🙂, i 2 razy w tyg chodzę na aquaareobik 🙂 Zawsze byłam szczupła i nie wyobrażam sobie inaczej wyglądać po ciąży ;p

Na pewno tak będzie!!!

• Mamusia
Witam Majóweczki!
Wszystkiego najlepszego w Nowym Roku! Spełnienia marzeń, zdrówka, dużo radości i miłości!

Jestem nowa na tym forum. Od dziś zaczynam odpoczynek w domku i wyczekiwanie na Ten dzień. Mam nadzieję, że chętnie mnie przyjmiecie do swego grona 😉

• Mamusia
Cześć brzuchatki!

A my dzisiaj w łóżku cały dzień. Miałam iść do pracy ale słabo się czułam zmierzyłam temp i okazało się 37,6 może nie za dużo ale wole dmuchać na zimne.. czuje się jakaś rozbita i mam nadzieje, że to nie początek grypy, która panuje!

Co do figury i wagi ja zawsze z tym miałam problem. Wcześniej byłam bardzo pulchna schudłam 30 kg później z 6 przybrałam i było ok a teraz w ciąży tyje sporo w tej chwili ok 8 kg.. 😞 Już myślę o diecie po ciąży chociaż znajomi twierdzą, że wcale nie widać żebym się jakoś okropnie spasła ale ja czuję inaczej.. niby się nie oszczędzam chodze do pracy na zakupy ciągle jestem w ruchu słodyczy raczej też dużo nie jem a jednak idzie w brzuszek i piersi ale dla małego wszystko! Dzisiaj rano cały brzuch mi skakał tak z 5 minut nie wiem czy młody czkawki nie miał bo tak intensywnie jeszcze nie było a tak to leniuchujemy czasami czuje jak się przekreci może wieczorem da popis, który tak lubię obserwować 🙂

• Mamusia
🙂 Czesc Brzuszorki 🙂
Ja dzis jestem po wizycie i okazuje sie ze oprocz polowkowego bede miala jeszcze jedno usg w 26-28 tygodniu bo niby łozysko mam nisko i trzeba to kontrolowac.Ogolnie wszystko jest ok Myszon nie chcial sie pokzac nawet palca u nogi nie bylo widac ..tak jakos sie uklada tylem i do gory nogami 😁 Dostalam skierowanie na test obciazenia glukoza i jestem ciekawa wyniku bo raczej od slodyczy nie stronie nie to zebym sie caly czas objadała ale slodkosci lubie. Dzis mnie Pani zwazyla mam 4 kg na plus od poczatku 🙂 niby przez Swieta nie jadlam duzo wiecej ale ruszalam sie znacznie mniej i dlatego te 2 kg mi przybyly 🙂
Najwazniejsze zem juz prawie zdrowa, dzidzia fika i juz blizej konca niz dalej 🙂
Nawet skusilam sie dzis po wizycie na male zakupy i zakupilam sobie kolorowe spodnie..bo wszystko dla ciezarowek takie bure 🙂 i ogladałam ubranka dla maluszkow takie do wyprawki 🙃 jejku jakie wszystko jest sliczne i takie malunie 🙂 ja juz pewnie w przyszlym miesiacu zaczne sie zozgladac za ciuszkami i wyposażeniem pokoju dla Stasia 🙂