Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Blue napisał(a):
magdad86 napisał(a):
Dziewczyny ja mam doła 😞 jest przed tą dzisiejszą wizytą i boję się strasznie... ;/
Jeszcze wczoraj przyszła do mnie koleżanka i oznajmiła mi, że miała do czynienia z kimś chorym na różyczkę tego samego dnia :/ a ja nie pamiętam czy ją miałam i już jeszcze bardziej się podłamałam :/
Masakra, dołuje mnie to,że w pracy nic nie mogę powiedzieć 😞
Faceci to mają dobrze... 🤨

Może zapytaj się mamy czy miałaś? 🙂 powinna takie rzeczy wiedzieć. Nic się nie martw, będzie dobrze, ja też myślałam, że to koniec, bo 3tyg. temu plamiłam, a jednak z dzieckiem wszystko dobrze 🙂

Moja mama nie żyje 😞 i to jest najgorsze, pamiętam, że było coś takiego, że podejrzewali u mnie różyczkę kiedyś, ale nie sprawdzili, ale podobno można jakieś badanie zrobić z którego dowiem się czy mam przeciwciała różyczki, więc dzisiaj powiem o tym mojemu lekarzowi ;]
Cieszę się, że mimo plamienia jest dobrze z Twoim dzidziusiem! 🙂

• Mamusia
magdaa86 możesz zrobić sobie badania krwi na przeciwciała różyczki. Lekarz pownien dac Ci skierowanie. I nie schizuj tak dziewczyno! Napisz choć raz że się cieszysz że jesteś w ciąży, że jest i będzie wszystko dobrze. Nie szukaj dziury w całym. Nie panikuj. Nie szprycuj malizny swoim stresem! Wszystko jest i będzie dobrze! Głowa do góry! Urodzisz ślicznego zdrowego bobasa!

• Mamusia
No właśnie obiecałam sobie od wczoraj nie mieć negatywnych myśli...
No dobra obiecuję od dzisiaj 🙂
A o różyczce czytałam, na pewno poproszę lekarza o to skierowanie ;]

Dziękuję za pocieszenie! 🙂
Dzisiaj napisze Wam co tam po lekarzu u mnie 🙂

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
No właśnie obiecałam sobie od wczoraj nie mieć negatywnych myśli...
No dobra obiecuję od dzisiaj 🙂
A o różyczce czytałam, na pewno poproszę lekarza o to skierowanie ;]

Dziękuję za pocieszenie! 🙂
Dzisiaj napisze Wam co tam po lekarzu u mnie 🙂

Czesc dziewczynki 🙂
Podejrzałam Was troszke 🙂 Magda nie masz sie co martwic.Ja nie przechodzilam rozyczki ale nasze pokolenie (lata 80) mialo szczepionke na rozyczke w szkole...tez poinformowalam o tym mojego lekarza i naprawde nie ma powodow do obaw 🙂 zreszta jak dostalas skierowanie na badania serologiczne i te wszystkie -anty..masz tam tez badanie na przeciwciala rozyczki:

Glowa do gory ja tak dalej pojdzie to sie zastresujesz na maxa i swoja dziecinke tez ...a wszystko bedzie dobrze 🙂 Pozdrawiam

• Mamusia
ja jutro idę na usg i dowiem się co tam z moim Maluszkiem i tym nieszczęsnym krwiakiem. mamuśka ja też mam już taki zaokrąglony brzusio - a u mnie to 9 tydzień 🙂. i też spodnie mi przeszkadzają :P w pierwszej ciąży wyskoczył mi dopiero w 6 tygodniu :P

• Mamusia
Anita0707 napisał(a):
Hej dziewczyny no ja juz po badaniach...widziałam serduszko , nawet słyszałam ale lekarz mnie zmartwił...bo mam przodujace łożysko...pozostaje sie modlić żeby sie przesunęło......

NIE MARTW SIE, PRZESUNIE SIE NA PEWNO ;]
A powiedz mi w jaki sposób słyszałaś to serduszko? Co to było za USG?
Bo ja miałam tylko dopochwowe wczoraj i tak się gapił lekarz w monitor, że byłam taka przerażona i jeszcze bardziej zestresowana, że szok... ;/ I się o nic nie zapytałam, ani o bicie serduszka, ani o zdjęcia, ani nic... a co do różyczki, to powiedział, że teraz to i tak herbata po kompocie.
Ale powiedział, że wszystko ok, że fasolka jest malutka,bo mam długie cykle po 30-32 dni..
Mam nadzieję, że to jedyny powód. Dał mi skierowanie tylko na mocz,morfologię,hcg i chyba WR czy coś takiego 🙂 i nic więcej... (ale ja i tak zrobię chyba to dot. różczyki)
Dziwne nie?Bo na 1 wizycie dają na więcej badań, ale to chyba przez to, że to NFZ :/
Ale obiecałam sobie od wczoraj nie martwić się na zapas i nie myśleć negatywnie! 🙂

Więc co ma być to będzie, a będzie dobrze!!! 🙂

• Mamusia

Ja chodzę prywatnie do gina i też miałam usg dopochwowe tylko on ma tak w gabinecie że ja mam dla siebie drugi monitorek wiec to co on widzi, wiedzę i ja...i patrzyłam tylko czy jakiś malutki punkcik miga tzn serduszko....i widziałam je a on na chwilkę włączył głos i słyszałam malutkie szybko pukające serduszko....trwało to chwilkę bo powiedział że nie będziemy go męczyć ale mi wystarczyło....obmierzył i dzieciaczek ma 1,74 cm także mieści się w normie dla tych tygodni bo powinien mieć 1,5-2 cm, widziałam zawiązki rączek i nóżek a i powiedział jeszcze żebym nie denerwowała się na zapas bo przez 9 mc to zgłupieje.....no a potem dał mi zdjęcia i mówi ze na razie jest źle ułożone łożysko ale że jak macica będzie rosła to miejmy nadzieję że się przesunie...ale żeby nie biegać nie skakać i nie kochać się a i jeszcze zażartował żebym pozwoliła mężowi chociaż na kobitki w necie popatrzeć skoro zero sexu 😁

• Mamusia
No tak prywatna opieka od NFZu się jednak różni... ogromnie!
U mnie o sexie nic nie wspominał, ale mój facet za granicą 😁 więc spoko 🙂
Fajnie, że widziałaś swoje maleństwo no i że to serduszko słyszałaś, ja jak będę za 2 tyg. to upomnę się o zdjęcia. Pokaż swoje Anita0707 🙂

• Mamusia
Iwona ja na wyzyty chodze co 2 tyg ze wzgledu na to zagrozenie, pozniej moiwl ze po 3 miesiacu co miesiac bede przychodzic. AAA i jeszcze najblizsza wizyta za tydzien w piatek nie moge sie oczywiscie doczekać bo dzidzia pewnie juz duża 🙂 też zapomnialam o sexik zapytać bo mnie moj męczy ale teraz pojdzie ze mna to niech zapyta sie sam 😜 Mi na usg fajnie tłumaczy co widac itp wogole ma smieszne komentarze i zdjecie mi robi takie zeby najlepiej bylo wszystko widac. poprzednia ciaze tez do niego chodzilam i bylam zadowolona bo mi duzo pomogl gdyby nie on lezala bym w szpitalu 3 miesiace. dziewczyny w jakim wieku jestescie ja rocznik 1990 😉

• Mamusia
Yvonne1987 napisał(a):
Mamuśka dziękuję, ja 2 wizytę miałam po 2 tyg ze względu na wyniki badan, które chciał zobaczyć a teraz idę 19 ,po 3 tygodniach
Co do wieku to jestem 1987 rocznik 😉

Ile znowu mamy wspólnego ja ten sam rocznik jestem 😜

• Mamusia
Ja jestem rocznik 1986 a na wizyte mam na 6 lub 7 grudnia sie umowic a wczesniej badania zrobic na odczyn Coombsa, bo z mezem mamy konflikt. i standard morfologie i mocz. Ja chodze do LUX MED bo moj zaklad pracy wykupuje prywatna opieke zdrowotna. Brzuszka u mnie na razie jeszcze nie widac a szkoda, bo moja corcia sie nie moze doczekac kiedy dzidzius bedzie kapac 🙂