Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
armiatka napisał(a):
Mi tam nie zależy by szybko poznać płeć. Będę kochać mojego maluszka bez względu czy będzie dziewczynką czy chłopcem. Dla mnie najważniejsze jest by było zdrowe! Pamiętam jak w ciąży z Polą szłam na USG z nastawieniem, że zaraz poznam płeć. Wtedy to było najistotniejsze. Nigdy bym nie przypuszczała, że usłyszę diagnozę o ciężkiej wadzie wrodzonej... płci nie poznaliśmy wtedy, nie było to już nic a nic istotne. Teraz czekam na USG genetyczne i badania w 16 tyg ciąży. I naprawdę czekam tylko na wiadomość czy dzidziuś jest zdrowy.
Armiatko trzymam kciuki, by dzidzia była zdrowiutka i na pewno tak będzie! 🙂 A płeć to drugorzędna sprawa, bo przecież czy dziewczynka czy chłopczyk to kocha się równie mocno 🙂 Ja też nie dopytyję o płeć, uznałam, że jeśli lekarz coś tam wypatrzy to sam o tym powie 🙂 Poczekam cierpliwie.

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ja tam też czekam cierpliwie czy chłopiec czy dziewczynka będę kochać całym serduszkiem.Najważniejsze, aby dzidziuś był cały i zdrowy! To jak wygrana na loterii!!!

Dziewczyny boli Was często głowa? Bo mnie dosyć często, powiedzieć o tym lekarzowi? ;/
Aż tak mocno mnie nie boli, żeby ból był nie do wytrzymania,ale pobolewa często... ;/

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Ja tam też czekam cierpliwie czy chłopiec czy dziewczynka będę kochać całym serduszkiem.Najważniejsze, aby dzidziuś był cały i zdrowy! To jak wygrana na loterii!!!

Dziewczyny boli Was często głowa? Bo mnie dosyć często, powiedzieć o tym lekarzowi? ;/
Aż tak mocno mnie nie boli, żeby ból był nie do wytrzymania,ale pobolewa często... ;/

Mnie nie boli głowa,a jak już to bardzo sporadycznie. Powiedz o tym lekarzowi, może ma to związek z ciśnieniem? Orientujesz się jakie masz ciśnienie krwi? Miałam koleżankę, która przy dużym nadciśnieniu miewała silne i częste migreny, bóle głowy i co za tym idzie złe samopoczucie ogólne.

• Mamusia
Ja kawę staram się pić jedną dziennie, ale taką słabiutką, ostatnio jak miałam mierzone ciśnienie to miałam 120/80 to chyba dobre.Powiem o tym, że boli mnie głowa na kolejnej wizycie...
Mówią, że jak boli głowa w ciąży, to będzie chłopczyk hehehe 😁

• Mamusia
Hej, mnie czesto boli glowa, co wczesniej nie mialo miejsca ( przed ciaza). Do lekarza mam wizyte na 6 grudnia. Mam nadzieje, ze juz dokladnie potwierdzi termin porodu. Jak na razie to mam 17 czerwca. Mam nadzieje, ze termin sie przesunie, bo 17 i 19 czerwca bede miala egzaminy 🙂

• Mamusia
hania83 napisał(a):
[color=blue][/color]Mam do Was pytanie czy odczuwacie jakieś dolegliwości w dniach, w których normalnie miałybyście mieć miesiączkę?Macie np. bóle w okolicy podbrzusza bądź plamienia w te dni?

Tak ja mam właśnie od wczoraj... Pobolewa podbrzusze normalnie jak w okres. Ale żadnych plamień i nic się nie dzieje po za tym pobolewaniem. W poprzednich ciążach też tak było.

• Mamusia
hej! u mnie tez czasem tak jest ze pobolewa brzuch a ostatnio to zadnych obiawow nie mam ani boli ani mdłosci ani nic normalnie 🤔 nie wiem czy sie cieszyc czy martwic jutro ide na badania krwi, mocz, poziom cukru, toxoplazmoza, owa, Hbs, hcv, cmv i cos tam jeszcze nie moge rozcztac z jego pisma, i mam ptanie ile placilscie za te badania bo ja obliczylam ze ok 200zł 😞

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
hej! u mnie tez czasem tak jest ze pobolewa brzuch a ostatnio to zadnych obiawow nie mam ani boli ani mdłosci ani nic normalnie 🤔 nie wiem czy sie cieszyc czy martwic jutro ide na badania krwi, mocz, poziom cukru, toxoplazmoza, owa, Hbs, hcv, cmv i cos tam jeszcze nie moge rozcztac z jego pisma, i mam ptanie ile placilscie za te badania bo ja obliczylam ze ok 200zł 😞

Ja nie płacę nic bo chodzę do mojej wybranej lekarki prywatnie ale też na nfz i badania robię na nfz

• Mamusia
armiatka napisał(a):
hania83 napisał(a):
[color=blue][/color]Mam do Was pytanie czy odczuwacie jakieś dolegliwości w dniach, w których normalnie miałybyście mieć miesiączkę?Macie np. bóle w okolicy podbrzusza bądź plamienia w te dni?

Tak ja mam właśnie od wczoraj... Pobolewa podbrzusze normalnie jak w okres. Ale żadnych plamień i nic się nie dzieje po za tym pobolewaniem. W poprzednich ciążach też tak było.
Aha, no ja mam podobnie delikatne pobolewanie w dole brzusza bez plamień, chociaż czytałam, że niektóre kobiety normalnie podczas ciąży mają okres z krwawieniem, ale to podobno tylko u 5% tak bywa.

• Mamusia
Mamuska2706 napisał(a):
Ja za wszystkie badania czyli te, które wymieniałaś mniej więcej zapłaciłam trochę ponad 200zł.Ale robiłam je w labolatorium, które nie miało kontaktu z moim lekarzem ginekologiem. Gdyby miało takowy kontrakt to miałabym pewnie taniej, ale co zrobić.

• Mamusia
Ja mam w terminie miesiączki bóle krzyża ale na prawdę silne aż kilka dni obiadów nie gotowałam bo tak mnie bolało że wystać przy kuchni nie mogłam i jak napisałam to położnej to kazała wziąć nospe i poleżeć te 3-4 dni i przeszło, ale powiedziała mi żeby szczególnie w tych dniach bardziej na siebie uważać tak profilaktycznie...

• Mamusia
Ja mam w terminie miesiączki bóle krzyża ale na prawdę silne aż kilka dni obiadów nie gotowałam bo tak mnie bolało że wystać przy kuchni nie mogłam i jak napisałam to położnej to kazała wziąć nospe i poleżeć te 3-4 dni i przeszło, ale powiedziała mi żeby szczególnie w tych dniach bardziej na siebie uważać tak profilaktycznie...

• Mamusia
Też w środę mam USG i będę wiedzieć jak mój maluch.
Ja często mam bóle krzyża, ale nie zwróciłam uwagi, że to pewnie w tych dniach co miesiączka...

Ja od wczoraj mam mdłości poranne, zwłaszcza jak siadam o 6 do śniadania, próbuję w siebie wcisnąć chociaż pół bułki, ale i tak mi nie dobrze :/

A zmorą mojej ciąży jest zmywarka :/ Dzisiaj zajrzałam tam po szklankę i myślałam, że wyląduję nad WC :/ Masakra... nienawidzę tego zapachu w zmywarce i smrodu też, ale chyba bardziej mnie mdli ten zapach niż ten smród :/

Okropieństwo!!! 😞

• Mamusia
magdad86 napisał(a):
Też w środę mam USG i będę wiedzieć jak mój maluch.
Ja często mam bóle krzyża, ale nie zwróciłam uwagi, że to pewnie w tych dniach co miesiączka...

Ja od wczoraj mam mdłości poranne, zwłaszcza jak siadam o 6 do śniadania, próbuję w siebie wcisnąć chociaż pół bułki, ale i tak mi nie dobrze :/

A zmorą mojej ciąży jest zmywarka :/ Dzisiaj zajrzałam tam po szklankę i myślałam, że wyląduję nad WC :/ Masakra... nienawidzę tego zapachu w zmywarce i smrodu też, ale chyba bardziej mnie mdli ten zapach niż ten smród :/

Okropieństwo!!! 😞

Ja mam to samo, doslownie masakra!!!