Skocz do zawartości

czerwcowe Maleństwa 2013:) | Forum o ciąży

MartaMartaMarta

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
Ania13 napisał(a):
magdad86fajnie że juz będziecie sami mieszkać odpoczniesz sobie, wiem co mówię rewelacja. Życzę spokojnych sąsiadów, ja też mieszkałam na samej górze i jest plus mały ruch na klatce przed drzwiami i nikt ci nad glowa nie chodzi. 🙃
Mnie męczy grypsko od wtorku i też strasznie plecy bola jak nigdy przy grypie, czasami ruszyć się nie mogę. 🤢straszny ból.

Nom bardzo się cieszę z tego, że będziemy sami 🙂)) A to, że na samej górze, to są tego plusy i minusy, jedne to takie jak mówisz, a drugie to takie, że będę chodzić po schodach po kilka razy, to może schudnę 😁 A minusy to,że wózek trzeba będzie zostawiać na dole :/
Grypsko?To wszystko przez tą pogodę zasraną :/ Mnie też męczy, a ból pleców to mam tylko przy oddychaniu :/ Podobno te plastry na bóle pleców są dobre, apap czy coś?

• Odpowiedzi 6,7 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Ania13 napisał(a):
agapit napisał(a):
Byłam wczoraj na USG 🙂 widzieliśmy naszą dzidzię 🙂 Kacperkowi nic nie odpadło 😁, waży już 1600g, główkę ma w dół, a przekrój główki od ciemienia do ciemienia 7,5cm. Trochę się przestraszyłam, ze to już tak dużo ale wyczytałam, ze główka już tak bardzo nie rośnie i spokojnie dochodzi sobie do 10cm. 😜

Fajnie, że widziałaś swoje szczęście. Co do główki to zgadzam się z twoja opinią. Na początku ciąży jest proporcjonalnie najwieksza a później juz mało rośnie. Syn już się ustawił do wyjścia 🙃 moja mala juz powoli też zmierza w tym kierunku 😁 .

To co ja mam powiedzieć moja w 27t6d miała bpd 7,47cm 😁 ale ma po kim mieć duży łepek po mamusi i tatusiu 😁

• Mamusia
fijolek napisał(a):
agapit napisał(a):
Byłam wczoraj na USG 🙂 widzieliśmy naszą dzidzię 🙂 Kacperkowi nic nie odpadło 😁, waży już 1600g, główkę ma w dół, a przekrój główki od ciemienia do ciemienia 7,5cm. Trochę się przestraszyłam, ze to już tak dużo ale wyczytałam, ze główka już tak bardzo nie rośnie i spokojnie dochodzi sobie do 10cm. 😜

łoo matko, to ja musze się spytac lekarza za tydzień w piątek ile wazy mj Kawaler. bo 2tyg temu wazyl ok 1kg. na tydzień przybiera ok 100g wiec pewnie wazy ok 1200g. strasznie duza roznica miedzy naszymi dziecmi 😮

Jak patrzę na siatki to przybierają po ok. 150-200g 🙂 więc może już ważyć 1400-1500 🙂 moja jak na razie tyje idealnie wg tych siatek http://www.baby2see.com/medical/charts.html więc jeśli ostatnio w 27t6d miała 1418g to teraz powinna mieć ok. 2kg no chyba, że zaczęła dbać o linię 😁 jaką straszną niewiadomą jest ta waga dzieciaczków co? chciałoby się wiedzieć ile kg się urodzi, a niestety nie da się tego przewidzieć. Może wychodzić z usg duże a urodzi się małe i na odwrót 🙂

• Mamusia
paulinka27523 napisał(a):
magdad86 napisał(a):
zonanagazie ja do gardła psikam ARGENTIN-T, ale dopiero drugi dzień i mi nie pomaga na razie,ale już mnie katar bierze i plecy mnie bolą, zwłaszcza jak oddycham, to mnie tak kuje, jakby nerwobóle czy co?A ostatnio trochę się nadenerwowałam... ;/

Paulinka27523 myślę, że już na kolejnej wizycie sam Ci da, mi tez jakoś tak dał... i może być tego 22.04, myślę, że kilka dni różnicy nie zrobi, nie martw się, na pewno będzie i tak wszystko dobrze 🙂

Alla25 a dużo Ci się skraca ta szyjka?Moja się skracała jakieś 1,5cm chyba i dostalam skierowanie do szpitala,ale w szpitalu powiedzieli, że nie muszę u nich leżec i dostałam tabletki (luteinę) i później poszłam na kontrole i szyjka była ok. Aczkolwiek trzeba się oszczędzać...

A tak w ogóle to cieszę się, bo wyprowadzamy się od siostry, na kawalerkę, wynajem i na samej górze, ale najważniejsze, że sami 🙂

Chyba masz rację nie będe się denerwować że nie miałam glukozy do tej pory i może być coś nie tak poczekam spokojnie do tego 22 kwietnia

Wg mnie po coś ustala się granicę robienia tego badania od 24-28tyg. więc każdy lekarz powinien się tego trzymać. Zrobisz jak uważasz, ale ja bym nie czekała tak długo 🙂

• Mamusia
cimyszka napisał(a):
My po usg 30 t 4 d, waga dziecka 2200 🙂 Poza tym wszystko ok i mała gotowa do porodu mocno głową się pcha. Biorę luteinę 2x2 tabletki i oszczędzanko.

Kawał Kobietki 🙂 Jak się urodzi to co najmniej 4 kg będzie ważyła 🙂

• Mamusia
Kerry napisał(a):
cimyszka napisał(a):
My po usg 30 t 4 d, waga dziecka 2200 🙂 Poza tym wszystko ok i mała gotowa do porodu mocno głową się pcha. Biorę luteinę 2x2 tabletki i oszczędzanko.

Jak tak dalej będzie to ja bym obstawiała min. 4,3-4,5kg . Ogromna panienka 🙂 Cimyszka a ile Twoja pierwsza córka ważyła po urodzeniu?

• Mamusia
Dziewczyny czy któraś miała pobierany wymaz z pochwy i wyszły wam jakieś intruzy??
Jak byłam w szpitalu zrobiono mi wymaz wiedziałam że mam jakieś intruzy ale moja gin powiedziała żeby się tym nie przejmować a tu jak w szpitalu przyszedł wynik wymazu i rozmawiałam z lekarzem powiedział mi że mam poważne bakterie które zagrażaja wczesnym porodem a nie wyleczone przejdą na dziecko w czasie porodu. To wyszło z wymazu może któraś się zna:
1 Klebsiella oxytocya
2 Streptococcus agalactiae
3 Candida glabrata
Dostałam fluomizin tabl. dopoch. i furafin 3x2
Nie wiem co o tym wszystkiem sądzić czytałam na forach że kobieta przy porodzie i tak dostaje antybiotyk żeby na dziecko te bakterie nie przeszły dlatego niektórzy lekarze nie leczą tego w ciąży
Któraś spotkała się już z tym?

• Mamusia
paulinka27523 napisał(a):
Dziewczyny czy któraś miała pobierany wymaz z pochwy i wyszły wam jakieś intruzy??
Jak byłam w szpitalu zrobiono mi wymaz wiedziałam że mam jakieś intruzy ale moja gin powiedziała żeby się tym nie przejmować a tu jak w szpitalu przyszedł wynik wymazu i rozmawiałam z lekarzem powiedział mi że mam poważne bakterie które zagrażaja wczesnym porodem a nie wyleczone przejdą na dziecko w czasie porodu. To wyszło z wymazu może któraś się zna:
1 Klebsiella oxytocya
2 Streptococcus agalactiae
3 Candida glabrata
Dostałam fluomizin tabl. dopoch. i furafin 3x2
Nie wiem co o tym wszystkiem sądzić czytałam na forach że kobieta przy porodzie i tak dostaje antybiotyk żeby na dziecko te bakterie nie przeszły dlatego niektórzy lekarze nie leczą tego w ciąży
Któraś spotkała się już z tym?

Miałam robione wymazy, ale wyniki mam mieć dopiero koło 10 wizytę mam 11 do się dopytam o szczegóły, wtedy coś więcej napisze. Ostatnio lekarz mi mówił, że do nie dawna tych wymazów się nie robiło, chyba że występowało jakieś pieczenie i swąd. Bo Taka uroda ciąży, że czasem jakieś zanieczyszczenia są. A teraz coraz więcej lekarzy na to kieruje bo to zrobiło się modne.

• Mamusia
Piszecie o tej wadze dzieciaczków, że aż miło poczytać, zaciekawiłam się teraz ile ta moja kluseczka waży. Po tym jak mnie dziś wykończyło robienie klusek śląskich z serem to może będzie około 1,5.
W końcu brzuch dogonił piersi hehe 🤪

Życzę spokoju i cierpliwości tylko tak pokonamy tą wstrętną zimę.

• Mamusia
cimyszka napisał(a):
3250/56 cm pierwsza corka w tym okresie wazyla 1800

Moja też w 30t6d ważyła 1818g a po urodzeniu 3610/56cm ale w 38t6d czyli różnie bywa z tym rośnięciem. Ciekawe jakie będą nasze drugie dziewuchy 😜 chociaż ja osobiście obstawiam u swojej maks 3,8-4kg większa na pewno nie będzie.

• Mamusia
cimyszka napisał(a):
ja w karci ciazy mam miejsce na wyniki wymazu i czystosci pochwy... także chyba to norma, ale skierowanie mam dostac 19 kwietnia- to bedzie 33 tydzien 🙂

W pierwszej ciąży żadnego wymazu nie robiłam, a teraz to nie wiem jak będzie ginka nic na ten temat nie wspominała.

• Mamusia
zonanagazie napisał(a):
Piszecie o tej wadze dzieciaczków, że aż miło poczytać, zaciekawiłam się teraz ile ta moja kluseczka waży. Po tym jak mnie dziś wykończyło robienie klusek śląskich z serem to może będzie około 1,5.
W końcu brzuch dogonił piersi hehe 🤪

Życzę spokoju i cierpliwości tylko tak pokonamy tą wstrętną zimę.

Ja się pytam, gdzie jest WIOSNA??? 😠

• Mamusia
macie wypatrzone wózki a moze już kupione?
Ja się już na poważnie nad którymś zastanawiam no i mam dwie opcje Passo lub Fedo fyn z tym że jedo fyn trochę kosztuje bo ponad 1600 zł a passo to koszt około 1200-1300 zł tylko ma taki minus czytałam na jakimś forum że ma niskie oparcie 40 cm i brak atestu zderzeniowego fotelika czy coś takiego jestem już całkiem zielona w tym wszystkim

• Mamusia
WYBRAŁAM SOBIE TAKĄ TORBĘ DO WÓZKA, CO O NIEJ MYŚLICIE?
http://www.smyk.com/vizz-torba-do-wozka-messenger-czerwona,p1057137024,swiat-niemowlaka-p
LUB STRONA
http://jokerbaby.pl/towar-188-Torba_do_wozka_Messenger_VIZZ_Czerwona__.html

A JAKI TORBY WY MIAŁYŚCIE? JAKIE SIĘ SPRAWDZIŁY?

• Mamusia
Blue napisał(a):
Kerry napisał(a):
cimyszka napisał(a):

Jak tak dalej będzie to ja bym obstawiała min. 4,3-4,5kg . Ogromna panienka 🙂 Cimyszka a ile Twoja pierwsza córka ważyła po urodzeniu?

Faktycznie duża ta twoja córcia 😉 Ja mam wizytę w poniedziałek i dowiem się ile waży mój szkrabik 😆