Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

Dagii - być może kiedyś będę Cię prosić o nr tel do tej babeczki 😜 😉

Co do spania - kurde, ale macie luksus! ja wieczory mam wolne, bo uspypia Tata, ale codziennie trzeba zn im leżeć póki nie zaśnie i co noc przychodzi do nas 🤢
Chyba trzeba działać, bo z dwójką w lóżku zwariujemy 🙃 😁

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Jagoda80 napisał(a):

Co do spania - kurde, ale macie luksus! ja wieczory mam wolne, bo uspypia Tata, ale codziennie trzeba zn im leżeć póki nie zaśnie i co noc przychodzi do nas 🤢

a Ty do kogo chodzisz?

Dagii napisał(a):
Jagoda80 napisał(a):

a Ty do kogo chodzisz?

do Kusia z Narutowicza

• Mamusia
Które??? 😜

wiele osób mi odradzało zboże- a bo to tandeta, wieśniackie i takie tam. Wg. mnie jedne z najładniejszych wyszły właśnie w zbożu. Z resztą dla mnie własnie złote łany zboża kojarzą się z przełomem lipca i sierpnia czyli dniem naszego ślubu 😉

• Mamusia
witam w piatek dzis humorek dopisuje od rana pewnie dla tego ze jestem wyspana bo wczoraj padlam spac szybciutko i spalam do 9 heh dzis moze wyjde z domku na godzinke pomoc mezowi z zakupami bo cos mu niewychodza ostatnia ale jak to facet henimedes zdjecia sluczne zazdroszcze ze ja juz po slubie i po sesji bo pewnie tez bym chciala takie 🙂milego dnia zycze

• Mamusia
hej, hej,
Martyna - zdjęcia bardzo ładne, bardzo późno dostaliście!!! ja bardzo chciałam sesję w zbożu, ale u nas niestety pogoda nie pozwoliła...
Matylda - jak tam płuca i ząb?? lepiej się czujesz? oby!

A co do wątku przedszkola - hmmm, wiem, że takie czasy nastały, ale ja pamiętam jak w moim przedszkolu opiekunki pomagały dzieciom we wszystkich czynnościach, zwłaszcza 3 i 4 latkom i nie mamy chyba "skrzywionej" psychiki...ale podwórko i ogrodzenie to chyba podstawa, a jak nie ma przy samym budynku, to gdzieś bliziutko jakiś plac zabaw by się przydał.

U mnie aktywny dzień się zapowiada, 12 h poza domem, bo pomimo L4 musze jechać do pracy, pozałatwiać ważne sprawy, a potem mam zajęcia z kursu do wieczora. Jutro też, a wieczorem impreza urodzinowa znajomego. Zaraz jadę po prezent - album kolejarstwa, bo jest fanatykiem 😉

Ja nadal oczekuję ruchów dzidzi, jak wczoraj mówiłam do brzuszka, to mój kot przyleciał z miaukiem z drugiego pokoju, heheh, myślał, że go nawołuję... 😉 a dzidzia cisza! lekarka mówiła, że mogę nie odróżniać pierwszych muśnięć od pracy jelit, a, że ja nie mam dnia bez bulgotów, wzdęć i innych przyjemności, to może faktycznie tak jest.
pozdrowionka i miłego dnia!!!!

• Mamusia
aaa i jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was oprócz mnie przybiera na wadze, bo z tego co pisałyście schudłyście przez początek ciąży, potem coś przybyło, ale i tak waga jak sprzed ciąży...Ja jak na razie nie narzekam, przybrałam 2 kg, ale to przecież od teraz dopiero zacznę \"rosnąć\"...Justyna , Paulina, Monika, Ola jak to jest np. u Was? jesteście \"wyżej \" w ciąży.

• Mamusia
Hej Brzuszki!
Martyna- fotki super!! Fajna z Was para! 🙂

Dzisiaj u mnie świeci słońce- normalnie chce się żyć.
Dzień aktywny, bo jadę buszować jak co piątek na lumpy 😁
ooo Młody właśnie się obudził, bo kopie 🙂

Jutro mamy hydraulika- wreszcie zaczynami remont łazienki. Na razie hydraulik na oględziny.
Najważniejsze, że kafle wybrane 🙂

Miłego dnia!!!

• Mamusia
Karolla napisał(a):
aaa i jeszcze mam do Was pytanie, czy któraś z Was oprócz mnie przybiera na wadze, bo z tego co pisałyście schudłyście przez początek ciąży, potem coś przybyło, ale i tak waga jak sprzed ciąży...Ja jak na razie nie narzekam, przybrałam 2 kg, ale to przecież od teraz dopiero zacznę \"rosnąć\"...Justyna , Paulina, Monika, Ola jak to jest np. u Was? jesteście \"wyżej \" w ciąży.

Karolla- ja już też przypakowałam 😁 Ważę tak jak przed ciążą. Czyli 5 kg na plusie 🙂

• Mamusia
Dzień dobry 🙂

Ja tylko na chwilę, zameldować się i dać znać, że wyjeżdżamy na weekend.
Niestety nic przyjemnego bo jedziemy na pogrzeb 😞

Co do wagi to jeszcze nic nie przybrałam, ważę tyle ile przed zajściem.
A, że już przed ważyłam sporo to cieszę się że jeszcze nie tyje 😉

Martyna - zdjęcie na którym leżycie w zbożu 😉

Fajnie taka pamiątka, ja ze swojego ślubu nie mam takich.
Jakoś w tedy nie chciałam sesji a teraz bardzo żałuję 😞

Ale może zrobimy sobie po tym porodzie jako "przykładna" rodzinka 2+2

Miłego weekendu brzuszki 😘

Witam wszystkie mamusie!

jaki ruch się w końcu zrobil! 🙂
Uwielbiam piątki! 🙂
Ja dzisiaj pierwszy raz podejmuję się upieczenia pizzy. Młody będzie miał wersję bez sera, może zje.
Jutro zajęcia w przedszkolu (Ksawusiek nie może się doczekać). Popoludniu jedziemy do mojej przyjaciółki i mojego kuzyna (od niedawna są małżeństwem, z czego bardzo się cieszę).

Aaa! Moje dziecię przytyło i urosło! w sensie starsze dziecię niejadkowe. Wlaśnie Go zważyłam 🙂 🙂

Henimedes - super fotki, my nie zdążyliśmy zrobić 🙂 pojechalismy w podroż poślubną na mazury i wrócilismy szybko, bo po 3 dniach wyszły nam 2 kreski na tescie i chcheilismy juz do lekarza potwierdzic i mielismy w nosie wakacje i zdjecia 🙂

Miłych piątków wszystkim!

henimedes napisał(a):
Ksawery wogóle chyba ostatnio już jest jadek tak widzę 🙂 Pomaga postawienie się??? 😉

Jak moje maleństwo poczeka 3 dni po terminie to będzie zamiast rocznicy ślubu- porodówka 😁

nie zapeszam, nie narzekam, jakoś idzie do przodu 😉

• Mamusia
hej dziewczyny 😞
Ja sie nie odzywalam bo bylam z Amelka w szpitalu.
robilam obiad i mala weszla na parapet w pokoju mamy wysokie mieszkanie i wysoko parapety stala na nim i piety wystawaly jej za parapet kiedy weszlam do pokoju przestraszyla sie ze bede krzyczec i przechylila sie do tylu spadła na glowke ..Był ogromny huk! 🤨 🤨 tak strasznie sie przestraszyłam zaczeła mi mdlec otworzyłam okno.. wzielam uja na raczki a ona mi sie lała.. to bylo straszne tak płakała nie chcial bym tego znow przezyc 2 godziny płakałą i nie chciala sie wyprostowac wkoncu zasnela na mnie ja zadzownilam do meza on z prayc pr5zyjechal pojechalismy do spzitala. tam zrobili jej zdjecia glowki,raczek ramion usg brzuszka.. a ona jak lezała sama ani nie mogla sie podniesc zaraz płac jak sie ja postawilo nie mogla sie schylic ..tez płacz.. 🤨myslałam ze cos z kregoslupem lub szyja.. zdjecia nic nie wykazaly kazali jechac do domu bo zrobila sie 23 i mala byla placzliwa juz o wszytko mielismy ja obserwowac i na spokojnie wybadac co ja boli.. i wrocic na drugi dzien..
Nastepnego dnia to samo ...ale maz staral sie jakos ja rozsmieszac i mometami zapominala sie i pochyliła...stwierdzilismy damy jej czas .. wieczorem zaczela robic juz wiekszosc czynnosci chodzic probowala nawet wejsc sama na tapczan i weszla placzac tak ja cos boli;(

JUa w pn ide wkoncu badanai odebrac i na wizyte mam nadzije ze zrobia usg bo przez ten stres od 2 dni nie czuje maluszka

MARIETTE - Jezu, masakra to co piszesz!!! ja jak Młody majac rok wyrzna z impetem w kant szafy i mialam wrazenie ze glowa mu na pół pekła - darłam sie na cale osiedle i od razu zadzwonilam po karetke... mam nadzieje, ze jej nic nie bedzie, ale dziwne ze po takim czyms nie zostawili Was na obserwacji 🤢 😮

A mnie słuchajcie rece i cyce opadły...moi rodzice juz sa umowieni na spotkanie w sprawie kredytu a wlasnie dostalam maila od tych cholernych kupców naszego mieszkania tutaj ze...się wycofują... nagle metraz i cena im nie odpowiada... 😠 😠 😠 😠 😠 😠 no i jestesmy w dupie.

• Mamusia
Hej Brzuchatki 🙂 Ja wczoraj byłam na wynikach ,jeszcze odpłatnie - 155 zł. Jutro idę je odebrać a w środe w końcu długo oczekiwana wizyta .Chciałabym w końcu usłyszeć od kogoś kompetentnego jaką płeć ma moje dziecko .

A co u Was kochane !? 🙂:*

• Mamusia
Witam. Co do wagi to ja już też sporo przybrałam, 5+ ... już zaczęłam trochę ćwiczyć, bo chcę później (o ile będzie to możliwe) wrócić do siebie.
Dzisiaj odebrałam wyniki i mam podwyższone leukocyty, miała tak któraś z was?? Poprzednim razem też miałam, ale byłam po chorobie, więc pewnie dlatego.

A propos, jak wam mamuśki wychodziło wracanie do swojej wagi po ciąży?? 🙂

• Mamusia
Witam. Co do wagi to ja już też sporo przybrałam, 5+ ... już zaczęłam trochę ćwiczyć, bo chcę później (o ile będzie to możliwe) wrócić do siebie.
Dzisiaj odebrałam wyniki i mam podwyższone leukocyty, miała tak któraś z was?? Poprzednim razem też miałam, ale byłam po chorobie, więc pewnie dlatego.

ppskrzypczak napisał(a):

Ja przytyłam 30 kg, noo, ponad 30 już w osoatnich tyg się nie ważyłam. Byłam spuchnięta jak balon i na kontroli 6 tyg po porodzie gin mi powiedzial ze tak na oko widzi ze mam w sobie jeszcze ok. 5 kg samej wody zatrzymanej. Same moje piersi ktore powiekszyly sie z rozmiaru B do E/F waza sporo wiecej...
Ja wrocilam do wagi sprzed ciazy, ale ostatnie kg tak ok. 4-5 musialam zbic dietą Dukana.
Po tej ciazy zamierzam wrocic do swojej upragnionej wagi, czyli sprzed pierwszej ciazy i jeszcze jakies minus 5 🙂 dla lepszego samopoczucia. I mam nadzieje ze sie uda, chocbym miala jesc przez miesiac 1 jablko dziennie 😉