Skocz do zawartości

lipiec 2013 :)))) | Forum o ciąży

happywife

Rekomendowane odpowiedzi

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
Twoja "przepowiednia" że to dziewzynka bardzo mi się podoba .

Dziewczyny ja co kilka minut mam taki dziwny ból w dole brzucha ... Co kilka minut sie nasila i puszcza ...

Ola może faktycznie jedź do szpitala. Zbadają Cię i uspokoją.

• Odpowiedzi 4,8 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Rudi napisał(a):
ola trzymaj sie! napewno bedzie dobrze, trzymam za was kciuki!
Ja tez sie troche martwie, ciagle kaszle a ostatnio nie bardzo czuje dzieciaczka...i schudlam i waze tyle co przed ciaza..

to tak samo jak ja .. pojechalam do moich rodzicow ktorzy stiwrdzilki ze schudlam mowie jak 2 kg przytylam wchodze na wage i co schudlam te 2 kg 😞 wsumie mam wage pocztkowa..

Ola jedz do lekarza 😞 nie czekaj moze masz skurcze 😞 i dzidzia sie pcha moze wystarczy duphston .. naprawde jedz do szpitala jesli chcesz miec zdrowe dzieciatko i miec pewnosc ze4 wszystko wporzadku 😞 to przykre chyba bardziej sie denerwuje niz ty.. po swoich doswiadczeniach az gesia wychodzi ..

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
CHYBA NI E MAM WYJSCIA BO BOLI NADAL ... 😞 KURCZE TYLKO NAWET NIE WIEM CZY TO UBEZPIECZENI EJUZ OBOWIAZUJE A BEZ MNIE NIE PRZYJMĄ JUZ BO 2 RAZY NIE DONIOSLAM ... 😞

Jeśli się rejestrowałaś w urzędzie pracy ( jako bezrobotna np ) to z dniem w którym się rejestrowałaś masz ważne ubezpieczenie zdrowotne.

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
WYSTARCZY ZE SIE ZAREJESTROWALAM?

Oczywiście, że tak.

Ja jak się kiedyś rejestrowałam w urzędzie jako bezrobotna, to od razu mi powiedzieli, że z tym właśnie dniem jestem objęta ubezpieczeniem zdrowotnym. Z tego co pamiętam trzeba iść później do urzędu po zaświadczenie o ubezpieczeniu, które ważne jest tylko miesiąc ( stępel i podpis tej pani co Ci to wydaje jest ważny miesiąc ) Ale nie wiem jak to jest, bo chyba od stycznia mieli mieć to już w systemie, że nie trzeba nosić tych zaświadczeń.

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
TERAZ JUZ TYLKO KUJE PO PRAWEJ STRONIE I NIE WIEM CZY NIE PANIKUJE..

Hmmm być może tylko macica się rozciąga ... a masz jeszcze jakieś objawy ? Czytałam troche forum wstecz i było Ci niedobrze i bolał Cie brzuch ... gorączka ?

• Mamusia
witajcie!
Olu, cieszę się, że wszystko ok. Dobrze, że zdecydowałaś się na tę wizytę, będziesz spokojniejsza i my razem z Tobą 🙂
U mnie kiepski dzień, złe wiadomości, szkoda słów. A na koniec wieczorem zakopałam się autem w piachu!!! szok, teść przyjeżdżał wyciągać mnie na hol... ehhh

• Mamusia
ola1208 napisał(a):
Żeby porobic wyniki dodatkowe i że takie bóle moga byc spowodowane rozciąganiem macicy , moga je tez powodowac dawne infekcje . jak zrobie wyniki będzie wiadomo . Ale z dzieciątkiem jest ok 🙂

No to najważniejsze, że wszystko ok. I nie musisz się już martwić
Niestety ale trzeba się też oswoić z myślą, że czasami w ciąży sporo rzeczy boli 😞

A my już powoli zaczynamy wieczór.
Synek usypia a my pewnie oglądniemy sobie jakiś film.
Dzisiaj po intensywnym zakupowym dniu padam ze zmęczenia.
Ale mam nowego rogala, bo ten z pierwszej ciąży mi się rozleciał, także życie nagle stało się piękniejsze 🙂

hello,
OLA - super ze wszystko OK!
Rudi - zdrówka zdrówka zdrówka zycze!!!!
Gizelda - jak u Ciebie?

Ja padam na twarz. Kocham mieć lśniący dom, lodówkę pełną pyszności, ale się już zmęczyłam 😮 A jeszcze machnelam prasowanie, czas chyba pod prysznic
Spokojnego wieczoru wszystkim!
papa

• Mamusia
A ja miałam w pierwszej ciąży super tego rogala http://www.babymama.pl/poduszka-relaksacyjna-big-flopsy-red-castle-p856.html teściowa zaszałała i mi kupiła - byłam z niego bardzo zadowolona.
Tylko pękło to co jest w środku i całe to wypełnienie się wysypało 😞
Nic się już nie dało z tym zrobić, a szkoda.

Pokażę Wam mojego synusia (zdj moim nowym tel 😎 z wczoraj). Na zdj po lewej w czapce Taty i z moim starym telefonem 🙂 Pełnia szczęcia 🙂
(nie wiem czy będzie widac)

[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/827/46607759.jpg/][IMG]http://img827.imageshack.us/img827/4958/46607759.jpg[/IMG][/URL]

Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

ps. czy Wasze dzieciaki tez czasem tak was gdzieś tam kopną, że aż prąd przechodzi od mostka do czubka głowy...? 🤢

(chodzi mi o dzieci w brzuchach, żeby nie bylo 😉 )