Skocz do zawartości

witam | Forum o ciąży

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 2,5 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
dlugowlosa napisał(a):
Ale coś musi być w tej oliwce, bo moja siostra jak była w ciąży ją stosowała i rozstępów nie miała 🙂

Ja uważam, że też bardzo wiele zależy od skóry. Moja mama przez 4 ciąże nie stosowała nic i nie ma ani 1 rozstępu, a niektóre dziewczyny smarują się całą ciążę regularnie i potrafi im brzuch tydzień przed porodem tak poszatkować, że masakra...

• Mamusia
Henimedes zrobiłaś mi smaka na żelki i mój pojechał mi po nie do sklepu 😁
A co do rozstępów smarowałam różnymi kremami chyba od 5 m-ca i nic nie pomogło rozstępy i tak są... 😞 Wg mnie to jest uwarunkowane genetycznie bo moja mama jeż je ma... Niestety...

• Mamusia
ja mam niestety skórę podatną na rozstępy ;/ Ważne też żeby nie roztyć się za bardzo w ciąży. Kuzynka stwierdziła że jak jest w ciąży to przynajmniej teraz może się najeść- nie dość że ma straszne rozstępy to jeszcze masa kg została jej po ciąży.

• Mamusia
Dokładnie... Urodzimy dziecko, ale zbędne kilogramy zostaną, jeśli przesadzimy teraz. Ale z 2 strony, wiem, że nie powinnam jeść późno itd, ale jak pójść spać, kiedy burczy w brzuchu? Nie wiem, czy nie robię krzywdy dziecku takim oszczędzaniem się...

• Mamusia
ja mam 172 więc tak samo mamy 😉 68 to nie jest dużo. Ja od takiej zaczynałam ciążę (67-68), przy naszym wzroście jest jak najbardziej ok i wcale nie musimy nic przytyć.

Mi w niedzielę ciotka truła że w dupie przytyłam... Ciekawe jakim sposobem jak waga od 4 miesięcy pokazuje to samo co przed ciążą :P A jeszcze brzuch rośnie 😁

• Mamusia
Cześć dziewczyny! 🙂
Jestem w 13 tygodniu ciąży. Mój termin to 19 sierpień 2013. Jest to moja pierwsza ciąża, więc bardzo to przeżywam. Chciałabym do was dołączyć. 🙂
Tę stronę poleciła mi koleżanka, której synek ma już dwa latka 🙂 a do tej pory utrzymuje kontakty z nie którymi mamami z forum. Bardzo zachwala sobie tę stronkę. Więc ja również postanowiłam spróbować. Bo dzięki wam i waszymi doświadczeniom będę mogła się czegoś fajnego nauczyć.

• Mamusia
Witaj 🙂 Już Cię dopisuję do tabelki 😉 Koleżanka miała rację, rzeczywiście fajna stronka i dużo można się dowiedzieć 🙂 Fajnie jest razem przeżywać coś wspólnego 😉 Jak tam brzuszek??? Już się zaokrągla czy jeszcze nic nie widać??? Jak samopoczucie???
Z twojego loginu wnioskuję że jesteś mój rocznik- czyli masz 25 lat???

• Mamusia
A więc pierwsze pytanie.
Czy wy również jesteście takie leniwe, nic wam się nie chce?
Najchętniej leżałabym pod swoim kocykiem oglądając TV zajadając się smakołykami. Bo od momentu kiedy zaszłam w ciążę apetyt mam niesamowity! jadłabym co 15 min!!! Myślę, że to z powodu fajek, które rzuciłam od razu po zrobieniu pozytywnego testu. Na początku było ciężko, ale dałam radę. Motywacja była silniejsza od nałogu 🙂 i chyba dlatego tak lubię jeść ...nie wiem tak to sobie tłumaczę?
Na razie przytyłam 1,5 kg ale wydaje mi się, że to za wcześnie?
Czy wy macie podobnie?

• Mamusia
Co do lenia... Ojj jest... w weekend mam sesję a tak bardzo mi się nie chce... Co do jedzenia to ja przystopowałam, nawet nie dam rady zjeść porcji sprzed ciąży, ale pamiętam kumpelę jak rzucała palenie w ciąży... 😁 Ileż się ona nakleła... Cały czas paluszki jadła 🙂
Spokojnie, 1,5 kg to nie jest dużo, chociaż żeby za bardzo się nie roztyć będziesz musiała uważać. Zaraz znajdę link do fajnego wskaźnika wagi w poszczególnych miesiącach.

Masz jakieś przeczucia co do płci??? Jakieś wymarzone imiona??? Zachcianki... Ja np mam wielką ochotę na kwaśne, za to czekolady nie tknę.