Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
Gigus też myślałam, że do domku już z maleństwem wrócisz.

Co do lewatywy to to nie jest nic strasznego a daje komfort psychiczny. Nacinaniem się nie przejmuję. I tak będę mieć cesarkę. Samopoczucia nie najgorsze ale brzuszek się napina, ciągnie trochę w dół i zgaga mnie męczy. Ale zdażyłam się już przyzwyczaić. A i spakowałam dziś częściowo torbę do szpitala.

no lekarz dał mi do wyboru, ale w sumie jak sie nic złego nie dzieje rozwarcie sie pomalutku robi bo od soboty mi sie zrobiło a maluszek tez swoje jeszcze podrosnie bo ma jednak 3200 no to jest malutko jak ja taka wielka

ale zaleca seks mowi ze mąż musi sie bardziej postarac 🤪

• Mamusia
a mnie już dziś coś brało...poty mnie obeszły dziecko fikołki chyba robiło mdliło mnie,brzuch mnie bolał niemiłosiernie...co 2 minuty mialam taki kujący skurcz który rwał 30 sekund i tak przez 10 minut...juz sie umyłam przebralam bo myślalam ze pojade do szpitala i chcialam byc przygotowana ale usiadłam na spokojnie i poprosiłam moją myszkę w brzuszku zeby jeszcze dała mi wyzdrowieć zeby sobie jeszcze posiedziala w brzuszku ...i przeszło wszystko jak ręką odjął.
ale teraz chyba jest zła hehe bo baaaaardzo się wierci 🙂

• Mamusia
Asia to jeszcze troszkę i przywitasz swoje maleństwo bliżej niż dalej 🙂 teraz musisz szaleć z mężulkiem hehe mój to nie chcę bo mówi, że się boi ...
moja mała też już by mogła chcieć wyjść, chcę mieć już za sobą ten stres przedporodowy 😞
jak narazie nie mam żadnych skurczy ani bóli czasem mnie ciągnie w pachwinach tylko...

• Mamusia
ja ze swoim to nie poszalałam w czasie ciąży 🙂
nie to zeby nie chciał czy sie bał,to ja przez cała ciąże jestem taka zimna jak on to mowi 🙂
nie daje sie przytulić a juz nie mowiąc o łóżku... mowi ze widzi ze całą miłość przelałam na dziecko i ze on się czuje nie potrzebny.
mamnadzieję ze MI przejdzie po porodzie..... 🙂

• Mamusia
My na pocztku to nie poszalelismy duzo mi bolu sprawialo przez infekcje itp. pozniej dalismy czadu. teraz ja jestem zimna i nie bardzo mam ochote jest mi nie wygodnie.boli mnie za dlugo nie moge hehe ale nie raz dam sie skusic 🙂 w przyszly weekend poszalejemy bo bedziemy swietowac rocznice i moze przyjspieszymy przyjscie na swiat maluszka 😁
Moj tez zarzucal mi przez jakis czas ze juz go chyba nie kocham bo tylko o dzidziusiu mowie i mysle uwazal ze mi na nim nie zalezy ale udalo mi sie go odwiesc od takiego myslenia 🙂

Miśka lezałam własnie z dziewczyna ktora miała za duzo wód i od czwartku lezała dzis włozyli jej balonik na wywołanie walsnie mi tez to chcieli. ale nie jest to nic groźnego jak duzo jest tych wód bo jej uciekały pomalutko i jest ok ale pewnie urodzisz w terminie nie przenosisz bo podsłuchałam jak rozmawiała z połozna 🙂
jesli chodzi o seks to chłopcy nie maja sie czego obawiac bo dzieciaczka nic nie grozi i porod bedzie lzejszy, po za tym podobno kobiety w ciazy sa bardziej podnieciajace troszke wystarczy posmyrac i beda nasi 🤪

• Mamusia
O jejuuuuuuuuuuuuuuuuuuu ale sie rozpisały 😁

Dziewczyny mam foty sprzed renowacji więc wrzucę napewno jak tylko skończymy 😁
Mąż dzisiaj cały dzień ją szlifował aż zdarł ten 54-letni lakier 😁 Do najprostszych czynności to nie należało, az mu współczułam 🙂
Ale robił to z takim zaangażowaniem, że nie śmiałam przeszkadzać 😁
Za to ja jutro wykażę się talentem malarskim 😁
Zamówiłam już materacyk i prześcieradełko, ale pościel odpuszczam, bo mam podusię, a przykrywać będe kocykiem najwyżej 🙂
Ja nie byłam kołysana w tym cudzie, ale moja mama owszem - dla niej było robione to rękodzieło 🙂

Czytałam wszystkie Wasze wpisy, ale nie ma szans, żeby zapamiętać i odpisać 😁

Jedynie o nacięciu mogę sie wypowiedzieć bo zapamiętałam 🙂
Przy Natalce mnie nacinali - w ogole tego nie czułam - zagoiło się szybko i sprawnie, miałam 9 szwów. I to ich wyciąganie wspominam najgorzej z całej tej akcji.

Skurczeeeeee - czuję skurcze 😁 ale cały czas to nie to ! Och 🙂

• Mamusia
Ponieważ to jest 36tyg+3dni, a skurcze mam lekkie, prawie bezbolesne i brak rozwarcia, to zostawiają mnie 48h w szpitalu. Dostanę antybiotyk. Jak w tym czasie zacznę rodzić to ok, jeśli nie to dalsze decyzje będą podejmowane za 48h. A Mała jednak ma główkę ma dole 🙂