Skocz do zawartości

Wrześnióweczki 2013 | Forum o ciąży

Gosia734

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 3,3 tys.
  • Utworzono
  • Ostatniej odpowiedzi

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

Najbardziej rozmowne osoby w tym wątku

• Mamusia
tomasina napisał(a):
Dziewczynki pięknie dziękuje za wsparcie. Ojjj przydało się 🙂 nasz Kacperek jest już z nami. Mama ogólnie na porodowce prawie umarła,ale nie będę was straszyć, później się podziele informacjami jak będę w domu. Czyli chyba jutro. Ogólnie jak ktokolwiek i kiedykolwiek będzie mi wciskał że drugi poród jest szybszy i łatwiejszy to jak babcię kocham własnoręcznie wydrapie oczy i zagryze!!!

Wielkie gratulacje 🙂 🤪 🙃 😁
To tak jakbym ja rodzila w nastepna niedziele 🤪

• Mamusia
No właśnie przeczyszcza i to powoduje przyspieszenie porodu ale nie wiem na ile to jest bezpieczne. Na jakimś forum dziewczyny pisały żeby dopiero przy rozwarciu brać
Może to działa podobnie jak lewatywa- nie mam pojęcia jeśli ktoś jest zainteresowany to musiałby poczytać i przemyśleć wszystkie za i przeciw. Ja w pierwszej ciąży od 39 tyg "bawilam sie" laktatorem. Urodziłam dzień po terminie. Po wielu godzinach męki lekarz przyszedł i stwierdził że mała nie przejdzie przez kanał rodny i miałam cesarke. Podobno po cesarce jest problem z pokarmem ja miałam go dużo tzn raczej to była siara ale może właśnie to wcześniejsze odciaganie spowodowało że mogłam karmić piersią

• Mamusia
gusia80 napisał(a):

Karola może odpoczynek przyniesie ulgę

Ja całą ciążę odpoczywam 🙂 Przestałam tydzień temu brać magnez i to chyba dlatego, ale w koncu łyknęłam Magnezin, bo już nie wytrzymałam i zaczyna mnie rozluźniać 🙂 przynajmniej jakoś usnę 🙂 bo tak mnie rozrywało, ze ani siedzieć ani leżeć, nic po prostu 😠

• Mamusia
Ja dzis nie spie od godziny 5 obudzilam sie i niby wyspana,ale jednak pospalo by sie jeszcze. Z moim sie smiejemy ze te problemy ze snem i czeste pobudki na siku sa po to zeby organiz przyzwyczaic do braku snu i nocnego wstswania do dzidziusia.
Karolina a moze to mala sie odwracala wlasnie glowka w dol bo ja cos takiego wlasnie czulam jak synus sie odwracal

• Mamusia
Też tak pomyślałam, że może się dzieciątko odwracało. Mnie dziś w nocy straszna zgaga męczyła 🥴 Wczoraj po całym dniu to myślałam, że se biodra wyrwę tak mnie bolały 😞 Przesadziłam cały dzień na nogach nawet na chwilę się nie położyłam

hejo. ciekawe czy dziś coś sie u mnie bedzie działo?! dzis mija mi termin moze chłopczyk zlituje sie nad mamusia i wyjdzie 😁 skocze sobie jeszcze po koszule nocna bo jedna mam typowo do porodu taka krociutka i jedna jaka na potem ale moze byc za mało. zaraz się ruszymy.
wczoraj chyba mi ten czop odszedł ale był biały i gesty bez krwi tez to jest mozliwe?? a dzis nawet na wc nie moge siedziec tak mnie cimoszka szczypie, juz zaczynam swirowac bo to moje pierwsze malenstwo i tak sie boje ze szok 🥴

• Mamusia
kami0603 napisał(a):
Karolina a moze to mala sie odwracala wlasnie glowka w dol bo ja cos takiego wlasnie czulam jak synus sie odwracal

Powątpiewam, bo kopana jestem ciągle w tym samym miejscu a dużą gulę czuję też w tym samym miejscu, więc raczej nie zmieniła pozycji. To chyba od braku tego magnezu.
Z resztą jak byłam ostatnio u położnej też miałam taki napięty brzuch. Ona stwierdziła, że to skurcz i zaraz przejdzie. Zaczęłam jej tłumaczyć, że ja nie mam skurczy, tylko tak mi się napina brzuch i nie puszcza przez kilka godzin, ale ona patrzyła się na mnie jakbym jakieś niestworzone historie opowiadała 😞

• Mamusia
Kami też... Ostatnio snilo mi sie ze zle sie czulam moja pani gin bylana urlopie trafilam do szpitala tam lekarz powiedzial ze dziecko jest niedotlenione i trzeba szybko operowac, ale maż caly czas dzwonil do naszej pani doktor i ta przyjechala zbadala mnie i powiedziala ze wszystko ok ze nic sie nie dzieje ze to macica przygotowuje sie do porodu.. jezu cala mokra sie obudzilam..

• Mamusia
TOMASINA GRATULACJE !! 😁

Dziewczyny mi dziś rano odszedł ten czop u mnie jest zabarwiony krwią....trochę brzuch mnie pobolewa jak na okres ale skurczy żadnych nie mam... ciekawe czy to znak szybko zbliżającego się porodu...rozwarcie zwiększyło się do 2 cm...